Hősnők viadala 2012 - A döntő: Cat vs Elena



Döntő
Felnőtt


Megint csak egy kemény hónapon vagyunk túl. Láthattunk tündérek "szárnyát törni", kis isteneket elbukni, szárazra szívott vámpírnövendékeket, de még macskákat a hátukra esni is. Most már csak két hölgy maradt talpon: Cat (Jeaniene Frost - Cat & Bones, a vámpírvadász) és Elena (Nalini Singh - Angyali vadász).

Itt az ideje, hogy megkezdődjön a véres (csak vicc!!), mindent eldöntő küzdelem, melynek a végén CSAK EGY MARADHAT! A vörös vadász, rossz vámpírok mumusa és a hasonló munkakört betöltő ifjú angyal mindent bevetve küzd a döntőben a címért, melyre MINDEN könyves női karakter áhítozik.

Ideje, hogy eldőljön Ki 2012 legjobb könyves főhősnője a felnőtt kategóriában!

A szavazás november 17-én, 12:00-kor zárul. Ami azt jelenti, hogy a 2012. év  legjobb felnőtt könyves főhősnőjét a felnőtt kategóriában 17-én koronázzuk meg (addigra vegyetek pezsgőt meg konfettit...)


Akinek szüksége lenne egy kis emlékeztetőre, az --> itt <-- megtalálja, hogy pontosan mi is az a Hősnők Viadala, de a kulcsfontosságú információ: Két naponta új meccs indul. Minden meccs egy YA (fiatal felnőtt) és egy Felnőtt párbaj párost párbajoztat. A párbaj nyertesei bekerülnek a következő fordulóba és addig párbajoznak, amíg csak egy-egy hölgy marad.


Döntő: Cat vs. Elena
(Nov. 15 - 17)
*A szavazás lezárult! A nyertes Cat!*




Cat
(a.k.a. A Vörös Kaszás)

Innen ismerheted: Jeaniene Frost - Cat és Bones a vámpírvadász sorozat

Először feltűnt: Félúton a Sírhoz




Természetfeletti státusza: Félig vámpír.

Kampányának vezére: MFKata @ MFKata gondolatai

Okok, amiért Catherine ‘Cat’ Crawfield, Jeaniene Frost Cat és Bones sorozatának főhősnője érdemli meg a legjobb női könyves karakter címet (azaz, Miért is olyan belevaló csaj Cat... )

Cat tökössége még a férfitársai nagy részéét is kenterbe veri. Odament Bones-hoz, egy Mester vámpírhoz és kerek perec megkérdezte, hogy akar-e dugni. Csak így. Oké, Bones kábé szét is rúgta kedven hősnőnk valagát, de Cat tanult belőle és hamarosan első osztályú harcos lett. Olyan jó harcos, hogy a kormány felkérte, hogy képezze ki a legelitebb harcosait! Nem lehet egy nyuszi vagy egy kiscsibe az alfa-vezér a csajok közül, és Cat egyáltalán nem kiscsirke. Se nem nyúl. Sosem adja fel, sosem száll ki. És soha, de soha nem hátrál meg vagy hagy akár egy embert is maga után. Akkor sem, ha a harc, amit épp vív, esélytelennek látszik, Ő kiáll és belead apait, anyait, hogy megvédje a rászorulókat.
A saját árnyékomra is ráugranék,ha minden kis fenyegetést komolyan vennék.Egyszer úgyis meghalok.Mindenki elpusztul valamikor,még a mi fajtánk is.Rohadjak meg,ha gyáva módra meglapulva fogom eltölteni a hátralevő napjaimat,nehogy magamra haragítsak valakit.Az én dolgom az,hogy hogyan élek.És hogy hogyan halok meg? Az legyen annak a problémája,aki eltesz majd láb alól.
Egy olyan ember sincs, akit szeret és ne kapna be érte egy golyót. *szünet… gondolkodik… kézen számol…* Valójában, talán NINCS is olyan személy, akit szeret és akiért ne kapott volna már be egy-két golyót.

Ian és Vlad is a tenyeréből eszik. A két legkeményebb fejű férfi/vámpír a világon! Ha ezt a két fickót rabul tudja ejteni, akkor bárkit elvarázsol. És ez egy nagyon fontos tulajdonsága egy alfa vezérnek.
– Én nem szexet akarok. Csak éppen nagyon régen nem aludtam már olyan nő mellett, aki igazán jelentett számomra valamit.
– Aha. Jó. – Pizsamaparti Drakulával? Végül is miért ne? – Oké, de horkolni szoktam.
És végül...

Bones a társául választotta. AZ A BONES. és mind tudjuk, hogy a nő az, aki a jobbik fél a párkapcsolatokban. Az, aki valójában tartja a gyeplőt. Szóval ha Cat képes Bones felett uralkodni és közben meggyőzni arról, hogy Bones a főnök, képzeljétek, el mi mindent tudna csinálni másokkal! Uralja Bones-t és uralni fog mindenkit!

Cat a megtestesítője egy igazi Alfának: egy vezető, aki azoknak a jólétét és biztonságát tartja előbb a sajátjánál, akiért felelős, és akivel törődik; valaki, aki elég erős, hogy megvédje azokat, akik túl gyengék megvédeni magukat; valaki aki hajlandó áldozatokat hozni, ha szükséges, hogy megvédje a rászorulókat. Aki játszi könnyedséggel tudja irányítani az uralhatatlant, aki tud tárgyalni és képes kilábalni minden kakiból. És valaki, aki olyan szenvedélyt és akkora szívet mutat, ami már szinte természetfeletti. Képviselik az embereket anélkül, hogy elvesztenék önmagukat. Felelősséget vállalnak azért, ha elcsesznek valamit és mindig sikerül megoldaniuk. Cat mindezt tűsarkúban és feszes bőrszerkóban viszi véghez. Ez AZ Alfa, a legjobb a legjobbak közül.
"Az életben a legkisebb dologra is oda kell figyelni. Mindig is úgy tartottam, hogy abból látszik igazán valakinek a jelleme, ahogyan a gyengébbekkel bánik."
És ez Catherine ‘Cat’ Crawfield.
Nincs itt semmiféle verseny… Cat az egyértelmű választás.


Elena

Innen ismerheted: Nalini Singh: Angyali vadász sorozat 

Először feltűnt: Nalini Singh: Angyalvér

Természetfeletti státusza: született vámpír vadász (ember...eleinte)

Kampányának vezére: Kristina Kristina blogja

Miért szavazzatok rá?

Elena kitűnik a tömegből magas és karcsú alakjával, ezüst szemeivel és a világos, majdnem fehér hajával, bőre sötét, egzotikus színét marokkói nagymamájától örökölte. Elena, alkalmi barátja, Ransom szerint "akár egy neonreklám is villoghatna a feje felett, azzal sem hívná fel jobban magára a figyelmet." Szörnyű gyermekkora mély sebeket hagyott a lelkén. Rémálmokkal küzd, múltja ott lapul és vár, minden pillanatban rázuhanhat, de ő küzdött gyermekként is, és most felnőttként már szinte legyőzhetetlen. Miután egy vámpír lemészárolta szeme láttára húgait, az édesapja kitagadja született képességei miatt.

"– Az anyák és apák – mondta – egy életre nyomot hagynak bennünk, és nem számít, hogy egész életünkben voltak velünk, vagy csak egy napig."
Túlélte a magányt, a nehéz pillanatokat és tökéletesre fejlesztette tehetségét, amivel méltán kiérdemli a legjobb vámpírvadász címet. Tehetsége és képességei miatt fogadja fel Raphael, New York arkangyala egy életveszélyes munkára. 

Elena tiszteletet érdemel, mert nem hunyászkodik meg még a világ egyik legveszélyesebb több, mint ezer éves arkangyalával szemben sem. Megmutatja, hogy büszke, okos, becsületes, egy igazi harcos amazon.
Raphael párjául választja, igaz szerelmük erős és tiszta. Tudatában vannak annak, hogy kapcsolatuk sok mindenre és mindenkire hatással van, egymás gyenge pontjaivá is válnak ezzel, melyet, mint harcosok nem hagyhatnak figyelmen kívül. Nem válik alárendelté, egyenjogú kapcsolatot harcol ki arkangyalával. 
Bizonyítania kell, hogy alkalmas az arkangyal hitvesének szerepére, még többet kell edzenie, óvatosnak és megfontoltabbnak lennie.

"Van az emberek között néhány ritka egyed, egy a félmilliárd között talán, amelyik képes megváltoztatni minket, mássá tenni, mint amik vagyunk. A gátak átszakadnak, a tüzek kigyúlnak és az elmék összeérnek."
Egy igaz barát jóban és rosszban, hűséges a vámpírvadászokhoz, de hűség fűzi immár az angyalokhoz is. Legjobb barátnője Sara a Vámpírvadász Céh igazgatónője, de kollégái is barátsággal és tisztelettel fordulnak felé. Legújabb barátja Illium a kék szárnyú angyal, a Hetek egy tagja, akit elbűvölt emberségével. A Hetek tagjai (Dmitri, Jason, Illim, Méreg, Galen, Naasir és Aodhan) állandóan edzésben tartják, mint pszichikailag, mint fizikailag egyaránt, Raphael elit katonái életük árán is védelmezik, de állandó készenlétben kell állnia, a veszély mindig leselkedik rá.

Legvégül emlékeztetőül, 10 ok miért érdemes Elenára szavazni:
1. Mert ÉN nagyon szeretem, sőt a kedvenceim kedvence. :)
2. Bátor, hűséges, kitartó, emberi, ügyes.
3. Igaz barát, akire lehet számítani.
4. Raphael párja, azé az arkangyalé, aki New York felett uralkodik.
5. ILLIUM, kedvenc kékszárnyú angyalunk barátja, szóval a mienk is.
6. Nem veszti el emberségét, ez ad neki végül erőt és hatalmat.
7. A legjobb a szakmájában, egy igazi született vadász, amely különleges képességgel ruházza fel, le tud vadászni vámpírt és angyalt egyaránt.
8. Nalini Singh egyik legkidolgozottabb karaktere.
9. Nem csak nagyszájú, többszörösen is bebizonyítja rátermettségét egy arkangyal párjának a szerepére.
10. Igazi harcos csaj, nem válik nyafogóssá még akkor sem, ha az élete a tét. KÜZD, TAROL és GYŐZ!

Ne feledjétek, nyereményjáték is vár rátok ANGYALI VADÁSZ rajongók. Kristina friss és ropogós könyvjelzőket sorsol a kommentelők között a blogján.
Bővebben erről ITT





Jelenleg ezzel párhuzamosan folyó szavazások:


Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!

0 megjegyzés: