Hősnők viadala 2012 - 3. Forduló: Párbaj #11 Merit vs. Faythe




Párbaj #11:
Felnőtt

És íme a legjobb 8 küzd tovább! Ti megszavaztátok, mi elhoztuk nektek a 8 legokosabb, legszebb, legügyesebb, legtökösebb 18 éven felüli könyves főhősnőt. A hölgyek készen állnak, hogy tovább küzdjenek és egyszer s mindenkorra elhallgattassák riválisaikat.

Akinek szüksége lenne egy kis emlékeztetőre, az --> itt <-- megtalálja, hogy pontosan mi is az a Hősnők Viadala, de a kulcsfontosságú információ: Két naponta új meccs indul. Minden meccs egy YA (fiatal felnőtt) és egy Felnőtt párbaj párost párbajoztat. A párbaj nyertesei bekerülnek a következő fordulóba és addig párbajoznak, amíg csak egy-egy hölgy marad.

Párbaj #11: Merit vs. Faythe
(nov. 5 - 7)
*A szavazás lezárult! A nyertes Faythe!*




Merit 

Innen ismerheted: Chloe Neill: Chicagoland vámpírjai 

Először feltűnt: A lányok olykor harapnak

Természetfeletti státusza: vámpír

Kampányának vezére: Zsani @ Akiknek élmény az olvasás


Hősünk, Merit neve valójában a vezetékneve. Keresztnevét nem használja, melyre jó oka van. De amire nem is lesz szüksége, mivel a vámpírok csak egy nevet használnak, kivétel a Mesterek, akik megtarthatják vezetéknevüket is.

Hogyan lett emberből vámpír,...

Vámpírok eddig mítoszként éltek az emberek gondolataiban. Történet kezdete előtt nyolc hónappal a vámpírok felfedték létezésüket a világ előtt. Merit azonban csak nevetett a dolgon, gúnyolódott rajta, de leginkább hidegen hagyta a vámpírság és az azzal járó halhatatlanság. A sors fintora, hogy egy támadás következtében, mely az életébe került volna, ha épp akkor nincs ott a zöld szemű istenség, hogy megmentse és vámpírrá tegye.

Azaz Merit, beleegyezése nélkül változott át, és lett több egy egyszerű vámpírnál.
...melynek következménye,...

Merit addigi élete megváltozik, álmai összetörnek. Többek között nem fejezheti be másoddiplomáját a chicagói egyetemen irodalom szakon. Tanári állásától elbúcsúzhat. Helyette az Egyesült Államok tizenkét vámpírházának egyik legrégebbikének, a Cadogan ház tagja lett és egyben egy olyan világ része, mely a legkevésbé sem érdekelte.
"Én vagyok az okkultista a családban, és mégis téged, az irodalmár bölcsészcsajt változtatják át. Ettől még Buffy is kiakadna." - Mallory
... és amiért egy remek hősnő...

1. Van benne spiritusz, ami többször is megmutatkozik. Például nem kis merészség és bátorság kellett ahhoz, hogy két naposan kihívja 394 éves Mesterét. Bár Merit szerint:
"Vámpír-Merit sokkal bátrabb ember-Meritnél."
De ahhoz is kell kurázsi, hogy egy ilyen személyiséggel, mint Ethan Sullivan, - aki kezében ott a hatalom, akinek soha senki nem mondana nemet -, szembeszálljon vele. Amiből következik, hogy
2. kendőzetlenül őszinte,
3. önálló személyiség, aki kiáll önmagáért vagy a véleménye mellett. Ritkán fogja magát vissza, ami az olvasónak, nekem mindenképpen kacagtató/vigyorgó perceket okoz.
Mindemellett
4. nagyon makacs is (és mivel Ethan is egy makacs öszvér, így elkerülhetetlen, hogy összeakadjon a bajszuk, amennyiben nem értenek egyet valamiben, ami majdhogynem mindig megtörténik.) De többek között ezért is (mivel makacs és önálló) nehéz elengedni emberi életét, és nehéz elfogadnia a vámpírlétet, ami ráadásul engedelmességet, tiszteletet követel.. Merit pedig nem megalkuvó és behódoló fajta.
5. Merittel együtt jár a baj is.
- Nézzenek oda, ki merészkedett be önként a romlottság barlangjába! (Ethan)(...)- Kaphatok egy percet? (Merit)- Már megint mit csináltál?
6. Bölcséscsaj lévén egy igazi könyvmoly.
7. Szereti a hasát és mindig éhes.
- Meg kell állnunk? Minek? (Ethan)- Ennem kell. (Merit)- Neked mindig enned kell.
8. Becsületes és hűséges.
9. Csípős humor, gunyorosság jellemző rá.
"Mit számít a Meritek pénze?! Egyértelműen pompás humorában rejlik a legnagyobb értéke." - Ethan
– Azt mondtad, mágus! Mágus! – mutatott vissza az edzőterem felé. – Ez nem mágus!Úgy láttam hatással volt rá a találkozás Catcherrel. (…)– De igen, az. Hidd csak el, tudom. Csaknem áldozatul estem annak a kis ujjbegyből szórt villámnak.– De hát fiatal! Mennyi lehet, huszonnyolc?– Huszonkilenc. Miért, mit hittél, hogy néz majd ki?Megvonta a vállát.– Tudod, hogy öreg lesz. Ősz, hosszú, fehér szakállal. Koszlott köpönyegben. Szeretetre méltó. Bölcs, de egy kicsit olyan szórakozott professzorféle.Elnyomtam egy vigyort.– Azt mondtam, mágus, nem azt, hogy Dumbledore.
10. Szeret táncolni...
+1. Rossz stílus érzék öltözködés terén, amiért sokan piszkálják...




Faythe

Innen ismerheted: Rachel Vincent: Shifters sorozat



Először feltűnt: Rachel Vincent: Stray - Kóborok



Természetfeletti státusza: vérmacska


Kampányának vezére:  Secret Dream Time

Miért szavazzatok rá?

Faythe Sanders már nem kislány, egy 23 éves vadóc, aki szeretett volna elvegyülni az emberek között. Hátat fordított a családjának és egyetemre jár, ahelyett, hogy eleget tett volna a kötelezettségeinek, hisz ő az egyik, a még létező, nyolc, termékeny, nőstény vérmacskák egyikének.
Már csak nyolc fogamzóképes nőstény vérmacska van. És én vagyok az egyik. Éppen úgy nézek ki, mint akármelyik amerikai egyetemi hallgató. De vérmacska vagyok; alakváltó, két világ lakója.
Nem riad meg semmitől, nem hallgat senkire. Egy igazi öntörvényű ragadozó!
Csakhogy én nem vagyok ijedős kiscica
Vigyázz, mert ez a cicus nem szeret a kanapén, mancsai közt egy puha gombolyaggal dorombolni, ez a vadmacska bármelyik pillanatban képes széttépni, ha úgy tartja a kedve!

„Karmaim vannak, és nem félek használni őket!”

Betörhetetlen, bármilyen helyzetben képes feltalálni magát. Nincs szüksége a férfiak segítségére, egyedül is boldogul. Ha verekedésre kerülne a sor, nem futamodik meg, inkább beszáll és bátran felveszi a harcot, ha kell, keményen odaüt.
"… tudok én szépen is játszani, ha akarok. Csak nem akarok túl gyakran."
Szavazzatok Faythe-re!
"Kérd a lehetetlent, aztán érd be azzal, amit valójában akartál volna."




Jelenleg ezzel párhuzamosan folyó szavazások:


Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!

0 megjegyzés: