Hősnők viadala 2012 - 3. Forduló: Párbaj #10 Dani vs Hermione





Párbaj #10:
YA

És íme a legjobb 8 küzd tovább! Ti megszavaztátok, mi elhoztuk nektek a 8 legokosabb, legszebb, legügyesebb, legtökösebb 18 éven aluli könyves főhősnőt. A hölgyek készen állnak, hogy tovább küzdjenek és egyszer s mindenkorra elhallgattassák riválisaikat.

Ezen a meccsen két fiatal hölgy mérkőzik meg egymással. Egyikük egy sidhe látó, aki nem riad meg semmitől, szabad szájú és villámgyors (szó szerint), míg ellenfele egy igen okos és bátor varázslótanonc.

Akinek szüksége lenne egy kis emlékeztetőre, az --> itt <-- megtalálja, hogy pontosan mi is az a Hősnők Viadala, de a kulcsfontosságú információ: Két naponta új meccs indul. Minden meccs egy YA (fiatal felnőtt) és egy Felnőtt párbaj párost párbajoztat. A párbaj nyertesei bekerülnek a következő fordulóba és addig párbajoznak, amíg csak egy-egy hölgy marad.


Párbaj #10: Dani vs. Hermione
(Nov. 3 - 5)
*A szavazás lezárult! A nyertes Hermione!*



Dani

Innen ismerheted: Karen Marie Moning: Tündérkrónikák



Először feltűnt: Álom és valóság (Tündérkrónikák #2)

Természetfeletti státusza: Sidhe látó (ember)

Kampányának vezére: Faye & Vic @ Alsyniai regék

Miért szavazzatok rá?


Dani "Mega" O'Malley: 13 éves, vörös, borzas hajú, szeplős, törékeny alkatú, jellegzetesen ír kislány - és gyilkológép. 

Több száz unseeliet (sötét tündért) segített már át a másvilágra, a Falak leomlása után is Dublin utcáin portyázott, feltalálta az Árnyak elleni (testetlen unseeliek, amiket - elvileg - semmivel sem lehet megölni és kiszívják az embert a bőréből) egyetlen hatékony fegyvert. Hogy hogyan? Szuper erős  szupergyors, szuper bátor  Az egyik legkülönlegesebb sidhe-látó, az eddig ismertek közül senki nem rendelkezik ezekkel a képességekkel. Épp ezért ő kapja meg a Fény Kardját, a két fegyver egyikét, amivel bármelyik unseeliet el lehet pusztítani. Menőn hangzik, igaz? De nem csak ezért érdemes rá szavazni!

Dani a sötétség és a fény különös keveréke: édesanyját egy unseelie ölte meg, mikor ő még csak 7 éves volt, s Machez hasonlóan a bosszú élteti. Korán kellett felnőnie a sidhe-látók között, a szigorú Rowena irányítása alatt. Ugyanakkor mindig kész egy kis tréfára.

És hogy még miért is szeretjük?
- Mert őszinte és mindig hű önmagához. Ha kell, szembeszáll az unseelie hercegekkel, de ha nem ért egyet a vezetői döntésekkel, Rowena ellen is fellázad, hogy Mac-kel, újdonsült legjobb barátnőjével, akivel szinte már testvérré váltak, együtt hadjáratot indítsanak a tündérhordák ellen.
- Mert minden körülmény ellenére, ami a korai érettségre kényszerítette, még mindig annyira gyerek.
- Mert minden vagánysága ellenére érezhető az emberi jelleme, hibái is.
- Mert rajongással tekint a férfiakra. Kedvenc mondata: "Egy nap neki adom majd a szüzességem", és előszeretettel váltogatja, hogy épp Jericho Barrons vagy V'lane, a "halált hozó szextündér" legyen a szerencsés.
- Mert imád káromkodni, hogy ne nézzék gyereknek. Kedvenc kifejezése a "haver", amiről Mac, jó nővérhez méltóan, igyekszik leszoktatni.
- Mert, bár rettentően el van telve önmagával és a saját képességeivel, tőle mégis annyira hitelesen hangzik, hogy nem lehet nem egyetérteni vele.

Minden tinédzser olyan szeretne lenni, mint ő, ha már tizenévesen csúnya, gusztustalan természetfeletti lényeket kellene ölnie. És minden tündérvadász ilyen szuper húgot kívánna magának.


Hermione


Innen ismerheted: J.K. Rowlling: Harry Potter sorozat

Először feltűnt: Harry Potter és a bölcsek köve

Természetfeletti státusza: mugli (azaz ember) varázslótanonc

Kampányának vezére: Reea @ Napi falat


Miért szavazzatok rá?

A mugli születésű ( azaz ember) lány boszorkányvénával megáldva minden helyzetben jól jönne. Hermione ezenfelül okos, tehetséges, szorgalmas és hű barát. Kell ennél több? Kit szeretnél a hátad mögött, ha baj van? Valakit, aki mindenre tud egy jó varázsigét, aki képes ösztönözni, amikor úgy érzed összeesküdött a világ ellened, és ráadásul kitart melletted, mindegy, mi történt.

Így láthattuk először:
“- Lassan az egyszarvúszőr is kilóg belőle. Na mindegy… – Már épp felemelte a pálcát, amikor újból kinyílt a fülkeajtó. A varangyát vesztett fiú tért vissza. Ezúttal egy bozontos, barna hajú, lapátfogú lány is volt vele, aki vadonatúj roxfortos talárt viselt.
- Nem láttatok egy varangyot? – kérdezte akaratos, számonkérő hangon. – Neville elvesztett egyet.
- Már megmondtuk neki, hogy nem láttuk a békát – felelte Ron, de a lányt láthatólag nem a válasz, csak a varázspálca érdekelte.
- Varázsolni készülsz? Remek, lássuk! – Azzal leült. Ron kicsit meghökkent.
- Öhm… hát jó. – Megköszörülte a torkát.
- “Napfény, pitypang, kenderspárga, legyen ez a patkány sárga.”
Intett a varázspálcával, de nem történt semmi. Makesz szürke és mozdulatlan maradt.
- Biztos vagy benne, hogy ez igazi varázsige? – szólt a lány. – Mert ha az, akkor nem valami jó. Mert én is kipróbáltam néhány egyszerű ráolvasást, csak úgy gyakorlásképpen, és nekem mindegyik működött. A családomban senkinek nincs varázsereje, meg is lepődtem, amikor a levelet kaptam, de persze nagyon örültem, mert úgy hallottam, hogy Roxfort a legeslegjobb boszorkányképző. Meg is tanultam kívülről az összes kötelező olvasmányt, remélem, elég lesz – egyébként én Hermione Granger vagyok, és ti?”
A fenti idézetből kiderült, milyen tudálékos volt a legelején, miden ismerete könyvekből származott és a szabályszegés a legrosszabb rémálmai közé tartozott, de később a fiúk hatására rutinos kalandor lett, és rengetegszer tanúbizonyságát tette annak, hogy a barátai védelmében bármire képes.
“Ekkor vékony hang csendült egy homályos sarokban.
- Tanárnő, kérem… Értem jöttek.
- Granger kisasszony!
Hermionének végre sikerült feltápászkodnia.
- Elindultam megkeresni a trollt, mert azt hittem… azt hittem, egyedül is el tudok bánni vele. Sok könyvet olvastam a trollokról.
Ron kezéből kiesett a varázspálca. Hermione Granger a szemébe hazudik egy tanárnak!?”
Mindig mindenből a legjobb, de szívén viseli mások sorsát. Segít a barátainak, ha úgy adódik falazz egy tanárnak is. Az eszét számtalanszor használja annak érdekében, hogy megmentse Harryék életét, és a hét könyv alatt erre bőven volt lehetősége. Erős szövetséges, mert a varázslók között épp olyan otthonosan mozog, mint az emberek világában.
“Hermione megkönnyebbülten felsóhajtott, s Harry csodálkozva látta, hogy a lány mosolyog.
- Csodás! – lelkendezett Hermione. – Ez nem mágia, hanem logika. Egy egyszerű rejtvény!
Sok híres varázsló gyenge matekból, és a logikai feladványokhoz hozzá se tudnak szagolni. Ők aztán itt álldogálnának ítéletnapig!”
Megtanulja beismerni a hibáit. Éles elméjű, kitűnő a helyzetfelismerés. Rendszerint korábban kapcsol, mint atöbbiek. Ez pedig hatalmas előny, ha az életedért küzdesz. Persze nem volt mindig ilyen, de felnőtt, megedződött, gyönyörű nővé változott, és megtanulta elfogadni a dolgokat, vagy ha nem megy, úgy idomulni hozzájuk, ahogyan az a legjobb.

Szavazz rá, mert okos, tehetséges, bátor és kitartó. Mert igazi szív dobog a mellkasában, amivel érez, küzd és támogat. Olyan jellemfejlődésen ment át a sorozat folyamán, amivel kevesek büszkélkedhetnek. Bölcs és megértő társ lett, aki képes meghozni azokat a döntéseket is, amikről tudja, nem lesznek kényelmesek. Mert nem különböztet meg senkit a bőr színe, származása miatt, mert nincs olyan reményeteken ügy és helyzet, amit nem vállalna fel akár a környezet ellenére is. Mert látja a jót ott is, ahol más nem, nézzétek csak meg Csámpást.

Szavazzatok rá, mert nincs olyan élethelyzet, amiben ne lehetne a segítségedre. Stabil alapokat biztosító, erős karakter, aki nem csak azért van, hogy kitöltse az űrt. Nem csak okos, de szép is, nem csak erős, de lágy is. Olyan valaki, aki túlnőtt a határain, és lerázta kezdeti béklyóit. Képes feláldozni mindent, hogy megvédje azokat akiket szeret, és küzdeni a végsőkig. Tipikusan az a személy, aki magáénak tudja azt a mondást: “Nincs lehetetlen, csak tehetetlen!” És ráadásul egy zombiapokalipszis esetén is jól jönne. ;)




 Jelenleg ezzel párhuzamosan folyó szavazások:


Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!

0 megjegyzés: