Hősnők viadala 2012 - 3. Forduló: Párbaj #11 Tessa vs Clary




Párbaj #11:
YA

És íme a legjobb 8 küzd tovább! Ti megszavaztátok, mi elhoztuk nektek a 8 legokosabb, legszebb, legügyesebb, legtökösebb 18 éven aluli könyves főhősnőt. A hölgyek készen állnak, hogy tovább küzdjenek és egyszer s mindenkorra elhallgattassák riválisaikat.

Akinek szüksége lenne egy kis emlékeztetőre, az --> itt <-- megtalálja, hogy pontosan mi is az a Hősnők Viadala, de a kulcsfontosságú információ: Két naponta új meccs indul. Minden meccs egy YA (fiatal felnőtt) és egy Felnőtt párbaj párost párbajoztat. A párbaj nyertesei bekerülnek a következő fordulóba és addig párbajoznak, amíg csak egy-egy hölgy marad.


Párbaj #11: Tessa vs. Clary
(Nov. 5 - 7)
*A szavazás lezárult! A nyertes Clary!*



Tessa

Innen ismerheted: Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek sorozat

Először feltűnt: Pokoli szerkezetek – Az angyal

Természetfeletti státusza: boszorkánymester...vagy mégsem?

Kampányának vezére: Kelly @ Kelly olvas


Miért szavazzatok rá?

Tessa 16 éves, barna hajú, szürke szemű, rendkívül okos, sokat olvasott lány, aki nagyon sok mindent tud a világról - elméletben. Minden vágya, hogy utazhasson és saját tapasztalatai alapján ismerje meg a világot.

Amikor Londonba érkezik bátyja hívására, csapdába esik, ahonnan két árnyvadász szabadítja ki, és az Intézetbe viszik. Szembesül az Alvilággal, amelynek létezéséről addig fogalma sem volt. Új társaival ki kell derítenie ki rejtőzik a főgonosz Magiszter neve alatt és meg kell akadályozniuk sötét tervének megvalósulását.
"Megvonta a vállát, és a húga kezébe nyomta az angyalt. Tessa attól fogva sosem vette le; az angyal még álmában is ott feküdt a mellkasán, az állandó tiktak, tiktak olyan volt, mintha egy második szíve nőtt volna."
Tessa karaktere az egyik kedvencem a Y könyvekben, ez főleg Cassandra Clare-nek köszönhető, mert kiválóan megalkotta. Tessa nyitott szívű, kedves, kíváncsi, okos, szerény lány, aki belecsöppen egy számára idegen környezetbe, egy veszélyes helyzetbe, és sikeresen megállja a helyét. Rá kell döbbennie, hogy nem egy egyszerű ember, különleges tulajdonságai vannak, aminek egy része varázslatos, de egy másik része átok.
"Nem nevetlek ki - mosolygott Will. - Inkább úgy mondanám, hogy miattad nevetek. Soha nem láttam senkit így lelkesedni könyvekért. Az ember azt hinné, hogy holmi drágakövekről beszélsz."
Tessa mindezek ellenére hajlandó az életét is kockáztatni szeretteiért, a bátyjáért, és új barátaiért.
"– Az embernek mindig óvatosan kell bánnia a könyvekkel, meg azzal, ami bennük van – bólintott Tessa. – A szavak képesek megváltoztatni bennünket."
Nem könnyű a dolga szívügyekben sem, hiszen a legjobb két Árnyvadász is küzd a kegyeiért, Will Herondale és Jem Carstairs. 

SZAVAZZATOK TESSA-RA!!!



Clary

Innen ismerheted: Cassandra Clare: Végzet Ereklyéi sorozat

Először feltűnt: Csontváros

Természetfeletti státusza: árnyvadász (ember, de angyalvér csörgedezik az ereiben)

Kampányának vezére: Jace & Secret Dream Time

Miért szavazzatok rá?

Clary 15 éves koráig a tini lányok átlagos életét élte, mígnem egy este fenekestül felfordult az egész világ, amiben addig hitt. Kiderült, hogy Árnyvadász szülők gyermeke, és a halottnak hitt apja egy, a leghatalmasabb és legrettegettebb Nefilimek közül, aki a lányát akarja.
Ez csodálatosan hangzik – gondolta Clary – Csak te, a kómában fekvő feleséged, a sokkos állapotban lévő fiad, meg a lányod aki utál mint a szart. Nem is szólva arról, hogy a gyerekeid a jelek szerint szerelmesek egymásba. Hát igen, ez ám a nagy családi boldogság.”
A törékeny alkat, vörös hajzuhatag és a zöld macskaszemek ne tévesszenek meg senkit, mögöttük egy igazi harcos szellem lakozik, aki kész kiállni a családjáért és az elveiért.
"- Honnan tudtad, hogy Árnyvadász vér van bennem? Volt valami jel, amiből kiderült?…- Csak találgattam - felelte a fiú, és bereteszelte mögöttük az ajtót. - Ez tűnt a legvalószínűbb magyarázatnak.- Találgattál? Biztosnak kellett lenned a dolgodban, hiszen meg is ölhettél volna.… Kilencven százalékig biztos voltam benne. - Értem - mondta Clary. Valami lehetett a hangjában, mert Jace feléje fordult, és ránézett. Egypillanattal később a lány tenyere az arcán csattant, amitől hátra kellett lépnie egyet. Kezét a sajgó ponthoz emelte, inkább meglepetésében, mint fájdalmában. - Ezt meg mi a fenéért kaptam?- A maradék tíz százalékért - mondta a lány, aztán csendben ereszkedtek tovább, amíg az utcaszintre nem értek."
Emellett igazi művészlélek, imád animéket rajzolni és a humora sem utolsó.
– Szóval, ha nincs egészen telihold, csak kicsit érzed farkasnak magad? – kérdezte Clary. – Mondhatjuk. – Hát akkor nyugodtan dugd ki a fejed a kocsi ablakán, és lógasd ki a nyelved, ha úgy tartja kedved!
És, ha ez még mind nem lenne elég: képes új rúnák megalkotására, melyek számtalanszor segítik ki őt és a többieket a bajból.

… Jace nem bír ülve maradni…

Kedveseim emlékeztek még, mikor rám kellett szavazni? Igen, sajnos hamarabb kiestem, mint gondoltam volna, de most kiengesztelhettek… Itt van ez a töpörtyű, lehet, hogy kicsit esetlen *aú Clary megint felpofozza* akarom mondani, talpra esett, határozott, és garantáltan felkavarja a körülötte levők életét! Olyan vonzereje van, aminek képtelenség ellenállni (Uraim, azért csak tartsátok magatokat tisztességes távolságra tőle, mert…), még nekem sem sikerült… .Tehát oda akarok kilyukadni, hogy egy szavazat erre a vörös ciklonra és a lelki egyensúlyom helyre áll.

Ui.: Mellesleg jól áll neki a fekete!


Jelenleg ezzel párhuzamosan folyó szavazások:


Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!


0 megjegyzés: