Hősnők viadala 2012 - 4. Forduló: Párbaj #14 Clary vs. IsabellePárbaj #14:
YA

És íme a legjobb 8 küzd tovább! Ti megszavaztátok, mi elhoztuk nektek a 8 legokosabb, legszebb, legügyesebb, legtökösebb 18 éven aluli könyves főhősnőt. A hölgyek készen állnak, hogy tovább küzdjenek és egyszer s mindenkorra elhallgattassák riválisaikat.

Akinek szüksége lenne egy kis emlékeztetőre, az --> itt <-- megtalálja, hogy pontosan mi is az a Hősnők Viadala, de a kulcsfontosságú információ: Két naponta új meccs indul. Minden meccs egy YA (fiatal felnőtt) és egy Felnőtt párbaj párost párbajoztat. A párbaj nyertesei bekerülnek a következő fordulóba és addig párbajoznak, amíg csak egy-egy hölgy marad.


Párbaj #14: Clary vs. Isabelle 
(Nov. 12 - 14)


Clary

Innen ismerheted: Cassandra Clare: Végzet Ereklyéi sorozat

Először feltűnt: Csontváros

Természetfeletti státusza: árnyvadász (ember, de angyalvér csörgedezik az ereiben)

Kampányának vezére: Jace & Secret Dream Time

Miért szavazzatok rá?

Clary 15 éves koráig a tini lányok átlagos életét élte, mígnem egy este fenekestül felfordult az egész világ, amiben addig hitt. Kiderült, hogy Árnyvadász szülők gyermeke, és a halottnak hitt apja egy, a leghatalmasabb és legrettegettebb Nefilimek közül, aki a lányát akarja.
Ez csodálatosan hangzik – gondolta Clary – Csak te, a kómában fekvő feleséged, a sokkos állapotban lévő fiad, meg a lányod aki utál mint a szart. Nem is szólva arról, hogy a gyerekeid a jelek szerint szerelmesek egymásba. Hát igen, ez ám a nagy családi boldogság.”
A törékeny alkat, vörös hajzuhatag és a zöld macskaszemek ne tévesszenek meg senkit, mögöttük egy igazi harcos szellem lakozik, aki kész kiállni a családjáért és az elveiért.
"- Honnan tudtad, hogy Árnyvadász vér van bennem? Volt valami jel, amiből kiderült?…- Csak találgattam - felelte a fiú, és bereteszelte mögöttük az ajtót. - Ez tűnt a legvalószínűbb magyarázatnak.- Találgattál? Biztosnak kellett lenned a dolgodban, hiszen meg is ölhettél volna.… Kilencven százalékig biztos voltam benne. - Értem - mondta Clary. Valami lehetett a hangjában, mert Jace feléje fordult, és ránézett. Egypillanattal később a lány tenyere az arcán csattant, amitől hátra kellett lépnie egyet. Kezét a sajgó ponthoz emelte, inkább meglepetésében, mint fájdalmában. - Ezt meg mi a fenéért kaptam?- A maradék tíz százalékért - mondta a lány, aztán csendben ereszkedtek tovább, amíg az utcaszintre nem értek."
Emellett igazi művészlélek, imád animéket rajzolni és a humora sem utolsó.
– Szóval, ha nincs egészen telihold, csak kicsit érzed farkasnak magad? – kérdezte Clary. – Mondhatjuk. – Hát akkor nyugodtan dugd ki a fejed a kocsi ablakán, és lógasd ki a nyelved, ha úgy tartja kedved!
És, ha ez még mind nem lenne elég: képes új rúnák megalkotására, melyek számtalanszor segítik ki őt és a többieket a bajból.

… Jace nem bír ülve maradni…

Kedveseim emlékeztek még, mikor rám kellett szavazni? Igen, sajnos hamarabb kiestem, mint gondoltam volna, de most kiengesztelhettek… Itt van ez a töpörtyű, lehet, hogy kicsit esetlen *aú Clary megint felpofozza* akarom mondani, talpra esett, határozott, és garantáltan felkavarja a körülötte levők életét! Olyan vonzereje van, aminek képtelenség ellenállni (Uraim, azért csak tartsátok magatokat tisztességes távolságra tőle, mert…), még nekem sem sikerült… .Tehát oda akarok kilyukadni, hogy egy szavazat erre a vörös ciklonra és a lelki egyensúlyom helyre áll.

Ui.: Mellesleg jól áll neki a fekete!Isabelle "Izzy"

Innen ismerheted: Cassandra Clare: Végzet Ereklyéi sorozat

Először feltűnt: Csontváros

Természetfeletti státusza: árnyvadász

Kampányának vezére: Simon & Rubintpikkely @ Sötét Lélek Naplója

Miért szavazzatok rá?

Izzy-nek legnagyobb sajnálatomra nem tartják olyan fontos szereplőnek, mint Clary-t. Átolvastam a legtöbb értékelést, de csak igen kevesen emelték ki, ami egyáltalán nem igazságos. Hiszen Ő Cassandra Clare karaktere! Az nem ember, aki nem szereti az ő karaktereit!
"Amikor Simon először látta Isabelle-t, annyira

lenyűgözőnek, annyira élettel telinek és energikusnak találta (...)
Igaz, ami igaz, Isabelle Lightwood nem könnyű eset. Elmés esze mellett csípős nyelvet is örökölt, amelyet előszeretettel köszörül bárkin, akinek van mersze belé kötni, mindezt, úgy, hogy mindvégig csinos is marad. (Kedvenc fegyvere, a fémostora is illik a természetéhez.) A sorozatban egyébként előszeretettel emlegeti ezt a tulajdonságát az írónő.
"– Aline! – Isabelle neheztelő pillantást vetett rá. – Nem kérdezheted csak úgy meg valakitől, milyen vámpírnak lenni!"

"– Miért ne hordhatnál ott nadrágot? Egy másik országba mész, nem egy Másik évszázadba.

– De az Árnyvadászok olyan ódivatúak, és Isabelle-t még sosem láttam Nadrágban…"
Kissé pasi-őrült, de nemsokára a szerencsés Simon-ra vetett szemet. Egy kissé bizonytalan, miután látta, hogy testvéreit oly gyakran megbántották.
– Ez a mottóm – közölte Isabelle érzéki mosollyal. – Tizenöt centinél kevesebb szóba sem jöhet.
Állandó optimusa mindenkibe lelket önt:
"– Isabelle? – kérdezte Simon.

A lány szeme felpattant, és riadtan nézett körbe. – Úúúú! Magadhoz tértél! – Isabelle ültében kihúzta magát, és megigazította a haját. – Jace annyira meg fog könnyebbülni! Szinte biztosak voltunk benne, hogy neked annyi."
Emellett természetesen főzni is tud:
" - Levest főzök - jelentette be Isabelle, köszönés gyanánt a fakanállal int­ve Jace felé. - Éhes vagy?

Vagy legalábbis próbálkozik...

- Ha tudnál főzni, talán még ennék is - mormogta Jace."
Összefoglalva, miért is szavazz Izzy-re? Mert ő minden hibájától eltekintve egy őszinte, érző lelket tart a páncélja alatt. Egy fantasztikus hősnő, aki megmutatja a tiniknek, hogy még a „szép” lányoknak is vannak kétségeik és személyiségük a sztereotípián túl. Vad és hűséges a szeretteihez. Ahogy arra már utaltam rá, időnként kissé durva, de mindig azt teszi, ami a legjobb a szerettei számára. Amikor bántalmazzák őket, és Izzy képtelen segíteni, mindig eszi a bűntudat. Mégis a végsőkig kitart és erősödik. 


Jelenleg ezzel párhuzamosan folyó szavazások:

Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!

0 megjegyzés: