Hősnők viadala 2012 - 3. Forduló: Párbaj #9 Katniss vs. RosePárbaj #9:
YA

És íme a legjobb 8 küzd tovább! Ti megszavaztátok, mi elhoztuk nektek a 8 legokosabb, legszebb, legügyesebb, legtökösebb 18 éven aluli könyves főhősnőt. A hölgyek készen állnak, hogy tovább küzdjenek és egyszer s mindenkorra elhallgattassák riválisaikat.

Akinek szüksége lenne egy kis emlékeztetőre, az --> itt <-- megtalálja, hogy pontosan mi is az a Hősnők Viadala, de a kulcsfontosságú információ: Két naponta új meccs indul. Minden meccs egy YA (fiatal felnőtt) és egy Felnőtt párbaj párost párbajoztat. A párbaj nyertesei bekerülnek a következő fordulóba és addig párbajoznak, amíg csak egy-egy hölgy marad.

Párbaj #9: Katniss vs. Rose
(nov. 1 - 3)
*A szavazás lezárult! A nyertes Rose!*Katniss

Innen ismerheted: Suzanne Collins - Az éhezők viadala trilógia
Először feltűnt: Az Éhezők Viadala

Természetfeletti státusza: 100% ember

Kampányának vezére: Kristina @ Kristina blogja

Katniss Everdeen a fekete hajú, olajbarna bőrű, szürke szemű 16 éves lány, a Tizenkettes körzetből, Panem országából. Az Éhezők viadala trilógia HŐSNŐJE. Az Éhezők viadala játékosa.

Egy olyan világban, amelyben Katniss él, muszáj erősnek lenni. Egy olyan korban, amikor tilos a vadászat, amikor a körzetek ahol élnek el vannak zárva egymástól, az életet, vagyis a táplálékot adó erdőtől is szögesdrótkerítéssel zárják el őket, Túl Kell Élni. És Ő képes rá.
„Különben sem szoktam soha feladni harc nélkül, még akkor sem, ha a dolgok teljesen reménytelennek tűnnek.”

Erős jellem, elszánt, kitartó, céltudatos, intelligens, szerethető karakter, akinek van tartása. Nem botlik meg az életben elé kerülő akadályokban. Küzd, harcol a túlélésért, a barátaiért, a testvéréért és a saját életéért. Komoly, keveset mosolyog, nincs neki miért, de tud boldog lenni, a pillanatnak élni. Kevés karakter van megajándékozva azzal a tulajdonsággal, hogy a szarkazmusával kuncogásra késztessen, nos Ő még erre is képes volt nem egyszer a nehéz pillanatok ellenére is. Nem legyőzhetetlen, ő egy túlélő. Ember, hibákkal és tévedésekkel. Ugyan úgy neki is van lehetősége változásra. Az egész Panem lakosságának egy iránymutatója. Ilyen szerepet nem tölthet be akárki. Neki megvan hozzá a tehetsége.

„Muszáj elviccelni a dolgot, mert különben csak a rettegés marad.”

Önkéntesen jelentkezik Prim helyett a viadalra. Tudja, hogy ez olyan, mintha aláírta volna a végítéletét, de ő az a személy, aki feláldozza magát másokért.

„Egyszer egy fa lombjában rejtőztem zsákmányra lesve, mozdulatlanul várakoztam , hátha arra téved egy vad, de elbóbiskoltam, és három méter magasról a hátamra zuhantam. Az ütközés kipréselte a tüdőmből a levegőt, és a földön fetrengve levegő után kapkodtam. Most is valami ilyesmit érzek, elfelejtek levegőt venni, képtelen vagyok megszólalni, letaglózva állok, ahogyan Prim neve visszhangzik a fejemben.”

Miért legyen Ő 2012 Hősnője?

Egy igazi viadalon neki van a legtöbb esélye arra, hogy nyerjen, mert ügyes, feltalálja magát, erős. Nem plázacica, nem kétszínű, nem a külsőség számít neki, hogy hogyan néz ki, hanem, hogy milyen ember vagy legbelül, mennyire kitartó. Akik már olvasták a könyvet biztosan egyetértenek velem mindenben, nem csak azért írom le, mert játszunk. Nem. Kevés olyan karakter van az ifjúsági könyvekben, aki ennyire megérintett, mint Katniss. Tetszett, hogy olyan, mint Én, és mint sok más hozzám hasonló, akik nem szeretik feladni. Ha nem működik az A terv, akkor ott van a B. 

Szereti a természetet, az erdőt, és megbecsüli mindazt, amit az erdő nyújt neki. Ha egyszer barátságot köt, akkor a végsőkig kitart és még azon is túl. 

Sok szerencsét, és sose hagyjon el bennetek a remény!Rose

Innen ismerheted: Richelle Mead: Vámpírakadémia

Először feltűnt: Vámpírakadémia

Természetfeletti státusza: dampyr (1/2 vámpír)

Kampányának vezére: Wilwaren @ Nem harap a...


Miért szavazzatok rá? Ezt had mondja el Rose maga (próbáltatok már neki nemet mondani? Felesleges...)

Helló. Rose vagyok. Rose Hathaway. És nem elég nekem a saját életem bonyodalma, most még ezzel a Viadallal is bonyolítják. De persze elvállaltam. Hogyne tettem volna. Két okom is volt. Először is lány vagyok és a lehetőség, hogy egy csomó másik csajt lenyomjak egy versenyben nagyon csábító. Eddig nemigen volt lehetőségem, erre, hacsak nem ököllel, de az nem olyan jó érzés. Az én világomban, ahol a morák, a teljesvérű vámpírok a felsőbbrendű faj egy dampyr mindig csak másodrendű lehet. Azt szoktam mondani, hogy amolyan sivatagi hercegnő típus vagyok, de csak mert ez jobban hangzik, mint a mandulaszínű bőr, a sötétbarna szem és a mélybarna haj, ami valójában jellemez. Általában csinosnak mondanak, de igazából nagyon eltérek a mora szépségideáltól, ami a magas törékeny test, és a hűvös szőkeség. Azért nem panaszkodhatom, a domborulataim azért kaptak már egy-két dicsérő pillantást. Na de most nem morákkal kell versenyezni, szóval ebben a mezőnyben erős vagyok!

"– Szóval most elmész Lissával? – kérdezte Adrian, amikor odaértünk a szobámhoz.
– Aha, bocs. Tudod… csajos programunk lesz. – És a csajos program alatt azt értettem, betörésre készülünk."
A másik okom a részvételre hogy ez mégiscsak egy Viadal és én sose riadok vissza egy kis csetepatétól. Dampyr vagyok, mi ebben vagyunk jók. Nem kell vért innom, kimehetek a napfényre, de erősebb és gyorsabb vagyok mint az emberek. Katona vagyok. Ami azt illeti az egész életem a harcról szól. Nem is lehetne másként, hiszen testőrnek tanulok a Szent Vlagyimir Akadémián, hogy egy nap én lehessek a védelmezője a legjobb barátnőnek Lissának, aki mora hercegnő. Egy kicsit azért én is tudom milyen hercegnőnek lenni, mert gyakran bekapcsolódom Lissa gondolataiba. Ez a különleges lelki kapcsolatunk egyik előnye és egyben hátránya is. Jobban meg tudom védeni, de jobban szeretek a saját agyammal gondolkodni. Néha azzal is nehéz egy fejben lenni.
"– Igen? Attól tartasz, hogy előtör az esetlegesen elmebeteg énem? - Nem, attól tartok, hogy a szokásos Rose Hathaway éned tör elő, az, amelyik nem fél a dolgok közepébe ugrani, amikor azt hiszi, hogy valami úgy van jól. Lekezelő pillantást vetettem rá. – És mi a különbség? – Az, hogy ettől a másodiktól félek egy kicsit."
Szóval eddig a Viadalig nem sok csillámos esemény történt az életemben. Nehéz az ember (vagy dampyr) lányának igazi csajszinak maradni, ha folyamatosan vagy a strigák, az ösztönvámpírok ellen kell küzdened, vagy éppen a mora társadalom elitjének hatalmi játékainak kerülsz a középpontjába. Mindkettőben volt részem, higgyetek nekem, nem móka-kacagás. De végül is túlélő vagyok, mindenből jól jövök ki. Hé, említettem már, hogy egyszer már meg is haltam... Amíg Lissát távol tudom tartani a bajtól és minden szerettem mellettem harcol, addig boldog vagyok.
"– Ó, az én kislányom – mondta. – Alig tizennyolc, és már gyilkossággal vádolják, börtönszöktetést rendezett, és többet ölt, mint a legtöbb testőr valaha fog. – Elhallgatott. – Nem is lehetnék büszkébb rá."
Mert én csak ennek élek. Nincsenek nagy terveim, nincsenek nagy ambícióim, nem akarom megváltani a világot. Az embernek ismernie kell a határait és azon belül kell boldogulnia. Egy ideális verzióban én Lissa mellett vállalnék testőrködést Dmitrij társaságában. De az élet bonyolult és még a legegyszerűbb álmokért is sokat kell küzdenem. De ez nem okoz gondot. Jó vagyok a harcban. Nem véletlenül kaptam az első molnija tetoválásaim 17 évesen két striga leöléséért. Ez rekord, ha nem tudnátok.
"- Ez nem egy karácsonyi különkiadás! Ez ez én életem. A való világban a csodák és a jó dolgok nem válnak valóra csak úgy. Dmitrij még mindig higgadtan figyelt engem. 
– A való világban az ember valóra válthatja a saját csodáit."
Szóval állok a Viadal elébe csajok. Az Akadémián én voltam a legjobb, senki nem tudott földre kényszeríteni és nem tervezem, hogy először egy rakás lány küld padlóra.Tőlem kezdhetjük! - Rose

Hát szóval szavazzatok rá, na...!Jelenleg ezzel párhuzamosan folyó szavazások:


Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!0 megjegyzés: