Hősnők viadala 2012 - 2. Forduló: Párbaj #8 Calla vs. Brittany



Párbaj #7:
YA

És végre eljött a Párbajok ideje! A segítségetekkel összegyűjtöttük a 16 legokosabb, legszebb, legügyesebb, legtökösebb 18 éven aluli könyves főhősnőket. A hölgyek készen állnak, hogy egyszer s mindenkorra elhallgattassák riválisaikat.

Akinek szüksége lenne egy kis emlékeztetőre, az --> itt <-- megtalálja, hogy pontosan mi is az a Hősnők Viadala, de a kulcsfontosságú információ: Két naponta új meccs indul. Minden meccs egy YA (fiatal felnőtt) és egy Felnőtt párbaj párost párbajoztat. A párbaj nyertesei bekerülnek a következő fordulóba és addig párbajoznak, amíg csak egy-egy hölgy marad.


Párbaj #7: Calla vs. Brittany
(okt. 29 - 31)
*A szavazás lezárult! A nyertes Brittany!*


Calla

Innen ismerheted: Andrea Cremer: Nightshade sorozat


Természetfeletti státusza: alakváltó

Kampányának vezére: MFKata @ MFKata gondolatai

Miért szavazzatok rá?


 „Az elvárás mindig nyomasztó, de sosem fogsz megszabadulni tőle.”

A platinaszőke hajú, arany szemszínű Calla Tor élete nem egyszerű. Már fiatalon is nagy elvárásoknak kell megfelelnie, hisz a Nightshade falka alfapárjának idősebbik gyermekeként, őt is alfának nevelték. Saját falkája van, akit már 17 évesen is tökéletesen ural és vezet, amire lássuk be, kevés vele egykorú lány lenne képes. Minden képessége megvan ahhoz, hogy jó Alfa legyen. Erős és mindig a falkája érdekeit helyezi előtérbe:

„A falka az alfák életének lényege. Az a feladatunk, hogy vezessünk, hogy a falkatársainkkal legyünk. Ha ezt elveszik tőlünk, az élet értelmetlenné válik.”

Feladatuk, hogy Őrzőként, farkas alakban felügyeljék a Vigyázók szent helyeit és elriasszanak minden betolakodót, illetve megsemmisítsék az odatévedő ellenségeiket, a Keresőket. Callának a vérében van a harc, szívesen küzd, és ha kell, az elveiért vagy a szeretteiért szembeszáll bármivel vagy bárkivel, legyen az ember, állat vagy akár démon.

„Mindig szerettem harcolni, de csatában sosem tudtam visszafogni a szenvedélyem.”

A kapott parancsokat hűen teljesíti, de gyűlöli a Vigyázók felettük gyakorolt hatalmát és nagyon vágyik a saját és a falkája szabadságára. Ezért képes szembeszállni az uraikkal, amikor kiderül, hogy az egész eddigi életük hazugságokra és sötét titkokra épül. Bár a vérében van a Keresők iránti utálat, de képes arra, hogy meghallgassa őket, és együttműködjön velük egy jobb cél érdekében.
A falkatársaival szemben igazságos és jóindulatú alfa, az idősebb falkatagokkal szemben pedig tisztelettudó és védelmező.
A szerelem őt is megérinti és jó vezetőként képes arra, hogy a két érte küzdő, egymást halálosan utáló fiút is rávegye arra, hogy közösen harcoljanak. A veszteségek ugyanúgy megviselik, mint bárki mást, de éretten és valódi harcosként tudja átvészelni.

„Közös volt a történetünk. Elvesztése soha be nem gyógyuló seb a szívemben. De én harcos vagyok. És a szerelem sebei nem sokban különböznek azoktól a sebektől, amiket csatában szerez az ember.”

Szavazzatok Callára! Neki minden joga megvan ahhoz, hogy a Hősnők Viadalának a végső összecsapásába bekerülhessen!



Brittany


Innen ismerheted: Simone Elkeles – Perfect Chemistry (Tökéletes kémia)


Természetfeletti státusza: ember

Kampányának vezére: Lylia Bloom

Miért szavazzatok rá?


Mindenki úgy tudja, hogy tökéletes vagyok. Tökéletes az életem. Tökéletes a ruhatáram. Még a családom is tökéletes. Bár ennek pont az ellenkezője igaz, iszonyú sokat dolgoztam azon, hogy fenntartsam a látszatát: nekem mindenem megvan. Az igazság – ha egyszer valamiképpen napvilágra kerülne – alaposan megtépázná az életemről alkotott meseszerű képet.

Első ránézésre semmi több mint egy elkényeztetett, gazdag cicababa. Aztán kiderül róla, hogy az élete koránt sem olyan tökéletes, mint amilyennek ő maga láttatni akarja.

Állok a fürdőszobában a tükör előtt, a hangszórókból bömböl a zene, és már a harmadik félresikerült vonalat törlőm le a szemem alól. Reszket a kezem, a fene egye meg! Tulajdonképpen nem szabadna ennyire kiborulnom attól, hogy ma kezdődik az utolsó évem a középiskolában, és hogy a hosszú nyári szünet után ma találkozom először a pasimmal, de rosszul indult a nap. Először a hajsütőm mondta fel a szolgálatot. Aztán lepattant a gomb a kedvenc blúzomról. Most meg a szemceruza döntött úgy, hogy önálló életre kel. Ha rajtam múlna, visszabújnék az ágyikómba, és egész nap csokis kekszet majszolnék.

Egy nemtörődöm apa, egy teljes tökéletességre törekvő, felületes anya és egy fogyatékkal élő, de mérhetetlenül szeretnivaló testvér alkotják a családját. Ugye máris nem olyan tökéletes, mint amilyennek elsőre tűnt?

Azért van szükségem a tökéletesség látszatára, hogy elbújhassak mögötte.

Az anyja elvárásainak megfelelve tanul kitűnően, öltözködik kifogástalanul és jár a suli legmenőbb pasijával. De ez mind csak a felszín. Amikor a jóképű, de túlzottan rámenős Alex Fuentes belerondít a tökéletesnek beállított képbe, Brittany küzd a látszat fenntartásáért.

Lehet, hogy izmos testével és tökéletes arcvonásaival úgy fest, mint egy Abercrombie-modell, de a rendőrökön kívül más nemigen fogja fotózni.

Alex azonban nem hagyja magát, Brittany pedig meglátja a felszín alatti értékeket. Alex mellett erősebbé és magabiztosabbá válik, hajlandó felvállalni saját magát, lemondani a tökéletességről és az igazán fontos dolgokkal foglalkozni.

Hogy miért szavazz rá?

Mert dacolt a szülei és a társadalom elvárásával, mert előrébb helyezte a testvére jólétét a sajátjánál, és mert bármit megtenne a szerelméért.

Alex letérdel Shelley mellé. Ez az egyszerű gesztus szíven üt. Colin sohasem foglalkozik a nővéremmel, úgy tesz, mintha Shelley nem csak fogyatékos, de süket és vak is lenne.

Nem szó szerinti „hős”: nem verekszik, nem használ fegyvert és nem menti meg a világot. De tesz valami olyat, amit mindenkinek kéne: nem a külső, hanem a belső alapján ítéli meg az embereket, lebontva az előítélet falait. Hát mi ez, ha nem hősies dolog a mai világban?

– Tévedsz Alex. Én téged akarlak. Nem valami ál-Alexet. 
Sokkal jobban tetszel farmerben és pólóban, mert az Te magad vagy.
Végig néz magán, és felkacag.
– Igazad van. – Újra a szemembe néz. – Egyszer azt mondtad, hogy szeretsz engem. Még mindig szeretsz? 
A tesóm figyelmesen hallgatja kettőnk párbeszédét. Melegen rám mosolyog, erőt ad, hogy elmondhassam az igazságot: – Én mindig szerettelek.





Jelenleg ezzel párhuzamosan folyó szavazások:


Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!





0 megjegyzés: