Hősnők viadala 2012 - 2. Forduló: Párbaj #5 Vanda vs. Merit




Párbaj #5:
Felnőttek

És végre eljött a Párbajok ideje! A segítségetekkel összegyűjtöttük a 16 legokosabb, legszebb, legügyesebb, legtökösebb 18 éven felüli könyves főhősnőket. A hölgyek készen állnak, hogy egyszer s mindenkorra elhallgattassák riválisaikat.

Akinek szüksége lenne egy kis emlékeztetőre, az --> itt <-- megtalálja, hogy pontosan mi is az a Hősnők Viadala, de a kulcsfontosságú információ: Két naponta új meccs indul. Minden meccs egy YA (fiatal felnőtt) és egy Felnőtt párbaj párost párbajoztat. A párbaj nyertesei bekerülnek a következő fordulóba és addig párbajoznak, amíg csak egy-egy hölgy marad.

Párbaj #5: Vanda vs. Merit
(okt. 23 - 25)

*A szavazás lezárult! A nyertes Merit!*


Vanda
"Vándor"

Innen ismerheted: Stephenie Meyer: A burok

Először feltűnt: Stephenie Meyer: A burok

Természetfeletti státusza: vándorló lélek (földönkívüli életforma)

Kampányának vezére: Faye & VicAlsyniai regék

A földönkívüli lényeket nem szokás szeretni. Gondoljunk csak a marslakókra, Alienekre, goa'uldokra: jönnek kéretlenül és lelézersugaraznak, felzabálnak, leigáznak minket, békés embereket. A lelkekről is ez az általánosan elfogadott vélemény. Titokban beférkőztek közénk, elfoglalták a testünket, kiirtották a személyiségünket, és csak egyre tovább terjeszkednek. Vagy mégsem így van? Békét hoztak, minden betegség ellenszerét, megszüntették az éhezést és a környezetszennyezést. De kinek a kedvéért?

Vándor a legtöbb világot bejárt lelkek közé tartozik, s most a Földre érkezik, hogy megtapasztalja az univerzum legkülönösebb fajának életét: az emberét. A híres és tapasztalt Vándor a legnehezebb feladatot kapja: egy már felnőtt testbe helyezik, ráadásul az utolsó ellenállók egyikébe, hogy megtalálja maréknyi csoportjukat.

Világos, hogy egy fajtársa számára miért is lehet szimpatikus. De hogy mi, a leigázott emberek miért szeretjük? Miért kedveli meg Vandát a lázadók közül szinte mindenki?

Mert a legtöbb emberrel ellentétben a lelkeket és legfőképpen Vandát nem az élet aggresszív, férfias oldala vezérli. Nem a küzdelem hajtja, nem a legrátermettebbek túlélése a lételeme, hanem a szeretet, az együttérzés, a megismerés és a megértés vágya.
A mezőny legtöbb hősnőjére igaz, hogy egy kegyetlen, küzdelmes világba kerül, ahol élet-halál harc várja. Egy világba, ahol egy nő vagy maga is olyan erőssé lesz, mint a férfiak, vagy azok játékszerévé válik. Vandával is ez történik: egy világban, ahol két faj harcol egymással először meg kell küzdenie a kiismerhetetlen és forró sivataggal, majd az ellenállók foglyaként sínylődik, s közben folyamatosan elöntik az emberi érzelmek, a test eredeti birtokosa, Melanie érzelmei. Aki pedig folyamatosan küzd, hogy visszafoglalja elméjét. Vandát pedig saját bűntudata emészti és a kettős érzelmek, a kettős szerelem kínja.
Ő azonban mégsem küzd, nem válik arrogáns harcossá, mint a túlélésre kényszerült Melanie. Sőt, ahogy idővel megismerik egymást, Melaniet teszi jobbá végtelen együttérzésével.
Lassan az ellenállók is észreveszik értékeit, hogy számunkra mérhetetlen hosszú élete és bölcsessége ellenére mégis szinte gyermekinek tűnik, ahogy az emberek szemén próbálja megismerni a világot és önmagukat. Önfeláldozásával, segítőkészségével és tiszta őszinteségével bebizonyítja, hogy nem az ellenségük.

Hogy miért érdemes rá szavazni?
Mert a versenyzők közül a legpéldamutatóbb karakter. Megtanulhatjuk tőle, hogy éljünk bárhol az univerzumban, legyünk bármennyire különbözők, mégis mind egyformák vagyunk.
Mert rádöbbenünk, hogy a legnehezebb időkben is a szeretet és az együttérzés a leghatalmasabb erők.
Mert ő a legemberibb idegen, akiről valaha olvastál. S végül ő lesz a legemberibb ember is.


Merit 

Innen ismerheted: Chloe Neill: Chicagoland vámpírjai 

Először feltűnt: A lányok olykor harapnak

Természetfeletti státusza: vámpír

Kampányának vezére: Zsani @ Akiknek élmény az olvasás

Hősünk, Merit neve valójában a vezetékneve. Keresztnevét nem használja, melyre jó oka van. De amire nem is lesz szüksége, mivel a vámpírok csak egy nevet használnak, kivétel a Mesterek, akik megtarthatják vezetéknevüket is.

Hogyan lett emberből vámpír,...

Vámpírok eddig mítoszként éltek az emberek gondolataiban. Történet kezdete előtt nyolc hónappal a vámpírok felfedték létezésüket a világ előtt. Merit azonban csak nevetett a dolgon, gúnyolódott rajta, de leginkább hidegen hagyta a vámpírság és az azzal járó halhatatlanság. A sors fintora, hogy egy támadás következtében, mely az életébe került volna, ha épp akkor nincs ott a zöld szemű istenség, hogy megmentse és vámpírrá tegye.

Azaz Merit, beleegyezése nélkül változott át, és lett több egy egyszerű vámpírnál.
...melynek következménye,...

Merit addigi élete megváltozik, álmai összetörnek. Többek között nem fejezheti be másoddiplomáját a chicagói egyetemen irodalom szakon. Tanári állásától elbúcsúzhat. Helyette az Egyesült Államok tizenkét vámpírházának egyik legrégebbikének, a Cadogan ház tagja lett és egyben egy olyan világ része, mely a legkevésbé sem érdekelte.

"Én vagyok az okkultista a családban, és mégis téged, az irodalmár bölcsészcsajt változtatják át. Ettől még Buffy is kiakadna." - Mallory

... és amiért egy remek hősnő...

1. Van benne spiritusz, ami többször is megmutatkozik. Például nem kis merészség és bátorság kellett ahhoz, hogy két naposan kihívja 394 éves Mesterét. Bár Merit szerint:

"Vámpír-Merit sokkal bátrabb ember-Meritnél."

De ahhoz is kell kurázsi, hogy egy ilyen személyiséggel, mint Ethan Sullivan, - aki kezében ott a hatalom, akinek soha senki nem mondana nemet -, szembeszálljon vele. Amiből következik, hogy
2. kendőzetlenül őszinte,
3. önálló személyiség, aki kiáll önmagáért vagy a véleménye mellett. Ritkán fogja magát vissza, ami az olvasónak, nekem mindenképpen kacagtató/vigyorgó perceket okoz.
Mindemellett
4. nagyon makacs is (és mivel Ethan is egy makacs öszvér, így elkerülhetetlen, hogy összeakadjon a bajszuk, amennyiben nem értenek egyet valamiben, ami majdhogynem mindig megtörténik.) De többek között ezért is (mivel makacs és önálló) nehéz elengedni emberi életét, és nehéz elfogadnia a vámpírlétet, ami ráadásul engedelmességet, tiszteletet követel.. Merit pedig nem megalkuvó és behódoló fajta.
5. Merittel együtt jár a baj is.

- Nézzenek oda, ki merészkedett be önként a romlottság barlangjába! (Ethan)
(...)
- Kaphatok egy percet? (Merit)
- Már megint mit csináltál?

6. Bölcséscsaj lévén egy igazi könyvmoly.
7. Szereti a hasát és mindig éhes.

- Meg kell állnunk? Minek? (Ethan)
- Ennem kell. (Merit)
- Neked mindig enned kell.

8. Becsületes és hűséges.
9. Csípős humor, gunyorosság jellemző rá.

"Mit számít a Meritek pénze?! Egyértelműen pompás humorában rejlik a legnagyobb értéke." - Ethan

– Azt mondtad, mágus! Mágus! – mutatott vissza az edzőterem felé. – Ez nem mágus!
Úgy láttam hatással volt rá a találkozás Catcherrel. (…)
– De igen, az. Hidd csak el, tudom. Csaknem áldozatul estem annak a kis ujjbegyből szórt villámnak.
– De hát fiatal! Mennyi lehet, huszonnyolc?
– Huszonkilenc. Miért, mit hittél, hogy néz majd ki?
Megvonta a vállát.
– Tudod, hogy öreg lesz. Ősz, hosszú, fehér szakállal. Koszlott köpönyegben. Szeretetre méltó. Bölcs, de egy kicsit olyan szórakozott professzorféle.
Elnyomtam egy vigyort.
– Azt mondtam, mágus, nem azt, hogy Dumbledore.

10. Szeret táncolni...
+1. Rossz stílus érzék öltözködés terén, amiért sokan piszkálják...




Végeredmény:


Jelenleg ezzel párhuzamosan folyó szavazások:


Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!

0 megjegyzés: