Hősnők viadala 2012 - 2. Forduló: Párbaj #3 Dani vs Grace




Párbaj #3:
YA

És végre eljött a Párbajok ideje! A segítségetekkel összegyűjtöttük a 16 legokosabb, legszebb, legügyesebb, legtökösebb 18 éven aluli könyves főhősnőket. A hölgyek készen állnak, hogy egyszer s mindenkorra elhallgattassák riválisaikat.

A harmadik meccsen két fiatal hölgy mérkőzik meg egymással. Egyikük egy sidhe látó, aki nem riad meg semmitől, szabad szájú és villámgyors (szó szerint), míg ellenfele egy egyszerű ember.... vagy talán mégsem?

Akinek szüksége lenne egy kis emlékeztetőre, az --> itt <-- megtalálja, hogy pontosan mi is az a Hősnők Viadala, de a kulcsfontosságú információ: Két naponta új meccs indul. Minden meccs egy YA (fiatal felnőtt) és egy Felnőtt párbaj párost párbajoztat. A párbaj nyertesei bekerülnek a következő fordulóba és addig párbajoznak, amíg csak egy-egy hölgy marad.


Párbaj #3: Dani vs. Grace
(okt. 19 - 21)



 Dani

Innen ismerheted: Karen Marie Moning: Tündérkrónikák



Először feltűnt: Álom és valóság (Tündérkrónikák #2)

Természetfeletti státusza: Sidhe látó (ember)

Kampányának vezére: Faye & Vic @ Alsyniai regék

Miért szavazzatok rá?


Dani "Mega" O'Malley: 13 éves, vörös, borzas hajú, szeplős, törékeny alkatú, jellegzetesen ír kislány - és gyilkológép. 

Több száz unseeliet (sötét tündért) segített már át a másvilágra, a Falak leomlása után is Dublin utcáin portyázott, feltalálta az Árnyak elleni (testetlen unseeliek, amiket - elvileg - semmivel sem lehet megölni és kiszívják az embert a bőréből) egyetlen hatékony fegyvert. Hogy hogyan? Szupererős, szupergyors, szuperbátor. Az egyik legkülönlegesebb sidhe-látó, az eddig ismertek közül senki nem rendelkezik ezekkel a képességekkel. Épp ezért ő kapja meg a Fény Kardját, a két fegyver egyikét, amivel bármelyik unseeliet el lehet pusztítani. Menőn hangzik, igaz? De nem csak ezért érdemes rá szavazni!

Dani a sötétség és a fény különös keveréke: édesanyját egy unseelie ölte meg, mikor ő még csak 7 éves volt, s Machez hasonlóan a bosszú élteti. Korán kellett felnőnie a sidhe-látók között, a szigorú Rowena irányítása alatt. Ugyanakkor mindig kész egy kis tréfára.

És hogy még miért is szeretjük?
- Mert őszinte és mindig hű önmagához. Ha kell, szembeszáll az unseelie hercegekkel, de ha nem ért egyet a vezetői döntésekkel, Rowena ellen is fellázad, hogy Mac-kel, újdonsült legjobb barátnőjével, akivel szinte már testvérré váltak, együtt hadjáratot indítsanak a tündérhordák ellen.
- Mert minden körülmény ellenére, ami a korai érettségre kényszerítette, még mindig annyira gyerek.
- Mert minden vagánysága ellenére érezhető az emberi jelleme, hibái is.
- Mert rajongással tekint a férfiakra. Kedvenc mondata: "Egy nap neki adom majd a szüzességem", és előszeretettel váltogatja, hogy épp Jericho Barrons vagy V'lane, a "halált hozó szextündér" legyen a szerencsés.
- Mert imád káromkodni, hogy ne nézzék gyereknek. Kedvenc kifejezése a "haver", amiről Mac, jó nővérhez méltóan, igyekszik leszoktatni.
- Mert, bár rettentően el van telve önmagával és a saját képességeivel, tőle mégis annyira hitelesen hangzik, hogy nem lehet nem egyetérteni vele.

Minden tinédzser olyan szeretne lenni, mint ő, ha már tizenévesen csúnya, gusztustalan természetfeletti lényeket kellene ölnie. És minden tündérvadász ilyen szuperhúgot kívánna magának.




Grace


Innen ismerheted: Maggie Stiefvater: Mercy Falls farkasai sorozat




Először feltűnt: Shiver - Borzongás

Természetfeletti státusza: ember

Kampányának vezére: Magnolia

Miért szavazzatok rá?

Mercy Falls, Minnesota különleges hely, itt él Grace Brisbane.
Tizenegy éves korában egy hideg téli napon támadás áldozata lett a házukhoz közeli erdő szélén. Túlélte, ahogyan mondják, ami nem öl meg az megerősít. 

Grace átlagos 17 éves lány, sötétszőke hajú és barna szemű. Egy hétköznapi városból Marcy Fallsból, ahol természetfeletti lények is megfordulnak, és ahogy mint kiderül ő is egy a különlegesek közül. Grace ember, vagy talán mégsem?

- Mit esztek?
- Kölyöknyuszikat - feleltem. Grace szeme összeszűkült, hát rávigyorogtam. - Felnőtt nyuszikat is. Esélyegyenlőségre törekszem a nyuszievésben.

Grace vonzódik az erdőhöz, vonzódik a télhez, a hideghez, valami elemi erő ugyanúgy vonzza a farkasokhoz is. A természet ereje legyőzhetetlen, vagy nem? Szerelmes lesz, és őt is szerelemmel szeretik. Borzongatóan szép szavakkal meséli el nekünk Maggie Sam és Grace nem mindennapi történetét. Grace vonzódik egy gyönyörű sárga szempárhoz. Talán egy fiúhoz. Talán egy farkashoz. Talán mindkettőhöz. A lány végig küzd érte, az emberi mivoltáért.

A természet szeret tréfát űzni. Grace legyőzte a legyőzhetetlennek hitt vadont, ami újra visszaütött, elválasztva mindentől és mindenkitől. Túlélte ezt is, és még erősebbé tette. Az ereje az érzelmeiben rejlik, az akaratában, a szerelmében, a barátságban, később pedig élni akarásában, és szerettei életben tartásában.

Te vagy a második bőröm 
nyaraim-teleim-őszöm 
Kikelet átkelni érted 
s e veszteség csodaszép, érzed?

Grace koraérett, idejében meg kellett tanulnia gondoskodnia magáról és szüleiről. Érdekes ugye? Édesapja és édesanyja nem értik meg. Külön világban élnek, ahol csak azt hiszik ők nevelik lányukat, közben okosabb és felelősségteljesebb, még kettőjüket összevonva is. A családban a lány a felnőtt és a szülők a „gyerekek”. Feleslegesen nehezítik az életét, amikor végre ő is boldog lehetne, de nem adja fel. Tudja, hogy az igaz szerelem mindent legyőz. 

Maggie Stiefvater megalkotta ezt a karaktert Grace személyében, aki megmutatja nekünk mit érezhet egy ember, hogy megéri küzdeni, hogy nem szabad feladni, hogy érdemes borzongani, hogy érdemes várni, hogy megtudjuk milyen az örökké.

Kerestem a szavakat, hogy megmagyarázzam. Nem csak arról szólt az egész, hogy majdnem elvesztettem Samet, és a közelemben akartam tartani. Nem csak a vágyról. Hanem arról, hogy úgy aludtam el, hogy Sam mellkasa a hátamhoz simult, és éreztem, ahogy a szívverése az én szívem ütemére lassult. Arról, hogy felnőttem, és rájöttem, hogy az ölelő karja, az illata, amikor alszik, a szuszogása maga az otthon, és minden, amit csak egy nap végén kívánhatok. Nem ugyanaz volt vele lenni, amikor ébren voltunk. De nem tudtam, hogyan magyarázzam el Rachelnek. Azon gondolkodtam, miért akarom elmondani neki. - Nem tudom, hogy el tudom-e magyarázni. Más érzés aludni, amikor ott van. 

Szerintem magad választod meg, milyen ember akarsz lenni, nem számít, hogy a szüleid milyenek.Egy vérfarkasokkal teli világban, ahol fontos a hierarchia, ahol küzdeni kell, s állandóan vigyázni, nemcsak a másiktól, hanem az embertől és farkastól, és a természettől is. Ami a legnagyobb ellenséged és egyben legjobb támaszod. Valamint ebben a világban is, ahol a szavazatokért küzdünk, ezért kérünk Téged olvasó, hogy szavazz Grace-re! 

A kampánybeszédért köszönet Kristina!:)))





Jelenleg ezzel párhuzamosan folyó szavazások:


Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!


0 megjegyzés: