Hősnők viadala 2012 - 2. Forduló: Párbaj #1 Reni vs Katniss



Párbaj #1:
YA

És végre eljött a Párbajok ideje! A segítségetekkel összegyűjtöttük a 16 legokosabb, legszebb, legügyesebb, legtökösebb 18 éven aluli könyves főhősnőket. A hölgyek készen állnak, hogy egyszer s mindenkorra elhallgattassák riválisaikat.

Az első meccsen két nagyon különböző hölgy mérkőzik meg egymással. Ugyan mindketten ízig vérig emberek, de amíg az egyik egy kényelmes világban szinte tökéletes tinédzser életét éli, addig ellenfele egy kegyetlen világ reménysége, ahol a túlélés a mindennapok része.

Akinek szüksége lenne egy kis emlékeztetőre, az --> itt <-- megtalálja, hogy pontosan mi is az a Hősnők Viadala, de a kulcsfontosságú információ: Két naponta új meccs indul. Minden meccs egy YA (fiatal felnőtt) és egy Felnőtt párbaj párost párbajoztat. A párbaj nyertesei bekerülnek a következő fordulóba és addig párbajoznak, amíg csak egy-egy hölgy marad.


Párbaj #1: Reni vs. Katniss
(okt. 15 - 17)

Olvasd el a kampányszövegeket és add le a voksod! Ki jusson tovább a következő fordulóba? A bejegyzés végén találjátok a szavazódobozt. Egy párbajra mindenki csak egyszer szavazhat! A szavazást október 16-án 23:59-kor lezárjuk!!!



Reni
Innen ismerheted: Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 
Először feltűnt: Kezdet (SZJG #1)

Természetfeletti státusza: 100 % ember

Kampányának vezére: Reea @ Napi falat


Miért szavazzatok rá? Mert egy egyszerű tini, aki képes és hajlamos a túlzásokra, a világ összeszakad a pattanásoktól, vagy ha nincs meg a kedvenc pulcsija. Magyar az anyanyelve, nem szükséges tolmács, szótár, fordító ahhoz, hogy megértsd.

Szívszerelme Cortez a leg, nagyjából mindenből, úgyhogy igazán elnézhető Reninek, ha úgy viselkedik, mint más normális lány, epekedik és szerelembe esik, néha pedig kétségbe. Hiszen csak egy teljesen átlagos ember, aki pubpertál és a hormonjai, no meg az egész világ mind csak azért van, hogy őt megkavarják.

Jó tanuló, de nem stréber, imád olvasni, na de ki nem? Főleg ha a gimijéről tudhatunk meg újabb titkokat.


Nem sokat árul el magáról, azon kívül, hogy barna a haja, nem is tudunk a kinézetéről szinte semmit. De így még jobb! Bármelyikünk lehetne. Akármelyikünk, aki mellett ott sétál Cortez…

„Miért van az, hogy ha egy gyerek nem kéri a vacsorát, egy felnőttnek először az anorexia jut eszébe? A szerelemről hallottak már? Őrület.”

Reni átlagos lány, de vicces, imádnivalóan naiv néha, és igazán nyitott az újdonságokra. Még akkor is, ha az az újdonság a jóval előtte megalakult, majd feloszlott Beatles. A világ sorsa ugyan nem nyugszik a vállán, de így is kész kiállni másokért. Felvállalja önmagát, ez egy olyan tulajdonság, amit manapság egyre ritkábban látunk, de a valóéletben nagyon fontos. Önállóan gondolkodik, viseli a következményeket, akkor is ha fáj vagy nehéz, mert ezt az ő élete, és nem ötven másik csoportosan járkáló lánykáé.

„– Reni, kihasznál…
– Önként vállaltam.
– Naiv vagy.
– Valakinek naivnak is kell lennie – vontam meg a vállam, mire Arnold mosolyogva csóválta a fejét.
– A végén sírni fogsz.
– Majd abbahagyom – tártam szét a karom.”

Szavazzatok rá, mert egy mindennapi, átlagos lány, olyan mint te, ti vagy a barátnőitek. Okos, kreatív, ha nem is jó a kézügyessége, amit én őszintén át tudok érezni. Szavazzatok, mert nem tökéletes, de nagyon ötletes az, ahogyan pontoz, ráadásul tudja azt is, hogy kicsoda Mr. Darcy!

„Cortez korepetálása: 5/1 – dühös vagyok rá.
Cortez beszólása: 5/1 – nagyon dühös vagyok rá.
Cortez angol súgása: 5/1 – akkor is dühös vagyok rá.
Cortez: 5/1 – most nagyon nem szeretem.
Mr. Darcy: – 5/5 – most inkább őt szeretem.”





Katniss

Innen ismerheted: Suzanne Collins - Az éhezők viadala trilógia
Először feltűnt: Az Éhezők Viadala

Természetfeletti státusza: 100% ember

Kampányának vezére: Kristina @ Kristina blogja

Katniss Everdeen a fekete hajú, olajbarna bőrű, szürke szemű 16 éves lány, a Tizenkettes körzetből, Panem országából. Az Éhezők viadala trilógia HŐSNŐJE. Az Éhezők viadala játékosa.

Egy olyan világban, amelyben Katniss él, muszáj erősnek lenni. Egy olyan korban, amikor tilos a vadászat, amikor a körzetek ahol élnek el vannak zárva egymástól, az életet, vagyis a táplálékot adó erdőtől is szögesdrótkerítéssel zárják el őket, Túl Kell Élni. És Ő képes rá.

„Különben sem szoktam soha feladni harc nélkül, még akkor sem, ha a dolgok teljesen reménytelennek tűnnek.”

Erős jellem, elszánt, kitartó, céltudatos, intelligens, szerethető karakter, akinek van tartása. Nem botlik meg az életben elé kerülő akadályokban. Küzd, harcol a túlélésért, a barátaiért, a testvéréért és a saját életéért. Komoly, keveset mosolyog, nincs neki miért, de tud boldog lenni, a pillanatnak élni. Kevés karakter van megajándékozva azzal a tulajdonsággal, hogy a szarkazmusával kuncogásra késztessen, nos Ő még erre is képes volt nem egyszer a nehéz pillanatok ellenére is. Nem legyőzhetetlen, ő egy túlélő. Ember, hibákkal és tévedésekkel. Ugyan úgy neki is van lehetősége változásra. Az egész Panem lakosságának egy iránymutatója. Ilyen szerepet nem tölthet be akárki. Neki megvan hozzá a tehetsége. 

„Muszáj elviccelni a dolgot, mert különben csak a rettegés marad.”

Önkéntesen jelentkezik Prim helyett a viadalra. Tudja, hogy ez olyan, mintha aláírta volna a végítéletét, de ő az a személy, aki feláldozza magát másokért.

„Egyszer egy fa lombjában rejtőztem zsákmányra lesve, mozdulatlanul várakoztam , hátha arra téved egy vad, de elbóbiskoltam, és három méter magasról a hátamra zuhantam. Az ütközés kipréselte a tüdőmből a levegőt, és a földön fetrengve levegő után kapkodtam.
Most is valami ilyesmit érzek, elfelejtek levegőt venni, képtelen vagyok megszólalni, letaglózva állok, ahogyan Prim neve visszhangzik a fejemben.”

Miért legyen Ő 2012 Hősnője?

Egy igazi viadalon neki van a legtöbb esélye arra, hogy nyerjen, mert ügyes, feltalálja magát, erős. Nem plázacica, nem kétszínű, nem a külsőség számít neki, hogy hogyan néz ki, hanem, hogy milyen ember vagy legbelül, mennyire kitartó. Akik már olvasták a könyvet biztosan egyetértenek velem mindenben, nem csak azért írom le, mert játszunk. Nem. Kevés olyan karakter van az ifjúsági könyvekben, aki ennyire megérintett, mint Katniss. Tetszett, hogy olyan, mint Én, és mint sok más hozzám hasonló, akik nem szeretik feladni. Ha nem működik az A terv, akkor ott van a B. 

Szereti a természetet, az erdőt, és megbecsüli mindazt, amit az erdő nyújt neki. Ha egyszer barátságot köt, akkor a végsőkig kitart és még azon is túl. 

Sok szerencsét, és sose hagyjon el bennetek a remény!





Végeredmény:

Jelenleg ezzel párhuzamosan folyó szavazások:


Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!

0 megjegyzés: