Hősnők viadala 2012 - 2. Forduló: Párbaj #7 Isabelle vs. Tris




Párbaj #7:
YA

És végre eljött a Párbajok ideje! A segítségetekkel összegyűjtöttük a 16 legokosabb, legszebb, legügyesebb, legtökösebb 18 éven aluli könyves főhősnőket. A hölgyek készen állnak, hogy egyszer s mindenkorra elhallgattassák riválisaikat.

Akinek szüksége lenne egy kis emlékeztetőre, az --> itt <-- megtalálja, hogy pontosan mi is az a Hősnők Viadala, de a kulcsfontosságú információ: Két naponta új meccs indul. Minden meccs egy YA (fiatal felnőtt) és egy Felnőtt párbaj párost párbajoztat. A párbaj nyertesei bekerülnek a következő fordulóba és addig párbajoznak, amíg csak egy-egy hölgy marad.


Párbaj #7: Isabelle vs. Tris
(okt. 27 - 29)
*A szavazás lezárult! A nyertes Isabelle!*

Isabelle "Izzy"

Innen ismerheted: Cassandra Clare: Végzet Ereklyéi sorozat

Először feltűnt: Csontváros

Természetfeletti státusza: árnyvadász

Kampányának vezére: Simon & Rubintpikkely @ Sötét Lélek Naplója

Miért szavazzatok rá?

Izzy-nek legnagyobb sajnálatomra nem tartják olyan fontos szereplőnek, mint Clary-t. Átolvastam a legtöbb értékelést, de csak igen kevesen emelték ki, ami egyáltalán nem igazságos. Hiszen Ő Cassandra Clare karaktere! Az nem ember, aki nem szereti az ő karaktereit!

"Amikor Simon először látta Isabelle-t, annyira
lenyűgözőnek, annyira élettel telinek és energikusnak találta (...)

Igaz, ami igaz, Isabelle Lightwood nem könnyű eset. Elmés esze mellett csípős nyelvet is örökölt, amelyet előszeretettel köszörül bárkin, akinek van mersze belé kötni, mindezt, úgy, hogy mindvégig csinos is marad. (Kedvenc fegyvere, a fémostora is illik a természetéhez.) A sorozatban egyébként előszeretettel emlegeti ezt a tulajdonságát az írónő.

"– Aline! – Isabelle neheztelő pillantást vetett rá. – Nem kérdezheted csak úgy meg valakitől, milyen vámpírnak lenni!"

"– Miért ne hordhatnál ott nadrágot? Egy másik országba mész, nem egy Másik évszázadba.
– De az Árnyvadászok olyan ódivatúak, és Isabelle-t még sosem láttam Nadrágban…"

Kissé pasi-őrült, de nemsokára a szerencsés Simon-ra vetett szemet. Egy kissé bizonytalan, miután látta, hogy testvéreit oly gyakran megbántották.

– Ez a mottóm – közölte Isabelle érzéki mosollyal. – Tizenöt centinél kevesebb szóba sem jöhet.

Állandó optimusa mindenkibe lelket önt:

"– Isabelle? – kérdezte Simon.
A lány szeme felpattant, és riadtan nézett körbe. – Úúúú! Magadhoz tértél! – Isabelle ültében kihúzta magát, és megigazította a haját. – Jace annyira meg fog könnyebbülni! Szinte biztosak voltunk benne, hogy neked annyi."

Emellett természetesen főzni is tud:

" - Levest főzök - jelentette be Isabelle, köszönés gyanánt a fakanállal int­ve Jace felé. - Éhes vagy?
Vagy legalábbis próbálkozik...
- Ha tudnál főzni, talán még ennék is - mormogta Jace."

Összefoglalva, miért is szavazz Izzy-re? Mert ő minden hibájától eltekintve egy őszinte, érző lelket tart a páncélja alatt. Egy fantasztikus hősnő, aki megmutatja a tiniknek, hogy még a „szép” lányoknak is vannak kétségeik és személyiségük a sztereotípián túl. Vad és hűséges a szeretteihez. Ahogy arra már utaltam rá, időnként kissé durva, de mindig azt teszi, ami a legjobb a szerettei számára. Amikor bántalmazzák őket, és Izzy képtelen segíteni, mindig eszi a bűntudat. Mégis a végsőkig kitart és erősödik.



Tris

Innen ismerheted: Veronica Roth: A beavatott

Először feltűnt: Veronica Roth: A beavatott

Természetfeletti státusza: ember

Kampányának vezére: Andie Könyvek háborúja...
Miért szavazzatok rá?

Tris nagyon erős karakter. Vékony, szőke és rágja a körmét. Egy olyan társadalomban él, ahol az emberek öt csoportra vannak osztva jellemző erkölcsi tulajdonságaik alapján. Tartozhatnak az Önfeláldozók, a Bátrak, a Műveltek, a Barátságosak és az Őszinték csoportjába. Tris az Önfeláldozóak Csoportjában nőtt fel a családjával. Amikor 16 éves lett, rájött, hogy ő Különböző, és egyik csoportba sem tartozik. Választania kell, hogy melyik csoportba akar tartozni és ő a Bátrakat választja.

"… ráeszmélek, hogy a döntés akár egyszerű is lehet. Nagyfokú önzetlenségre lesz szükség ahhoz, hogy az Önfeláldozókat válasszam, vagy nagy merészségre ahhoz, hogy a Bátrak mellett döntsek, és talán az, hogy az egyik helyett a másikat választom, bizonyítani fogja, hogy tartozom valahová."

Trisben benne van az együttérzés, és kiáll a beavatott társaiért, ha azokat bántalmazzák. Bátor és okos, és olyan tűz rejlik benne, amitől sosem adja fel, bármilyen tesztnek is vetik alá a Bátrak Csoportjában.
Tudja kontrollálni az érzelmeit. Mérete miatt sokan alábecsülik. Emelt fővel néz szembe a félelmeivel. Egy igazi hősnő. Nincs semmilyen különleges képessége, de más, mint a többiek.

Beatrice Prior "Tris" azért egy igazi hősnő, mert kimutatja, hogy mennyire együtt érző, önzetlen és bátor a Csoportja előtt, amikor a helyzet úgy kívánja.Úgy gondolom, hogy Tris éppen olyan nagyszerű, mint a többi versenyző, de mégis kiemelkedik a tömegből, azzal, ahogy megbirkózik azzal a sok mindennel, ami a Csoportjában, családjában történik, és amikor találkozik Négyessel. Szerez néhány tetkót is, amíg a Csoportjában van.

„A Csoport mindenek felett" elv sokszor feljött a könyvben. Trisnek meg kellett hoznia egy nehéz döntést és síneken „síelni” és szembe kellett néznie félelmeivel. Ő irányított miközben jó pár gátlástalan emberrel nézett szembe.

"A papám azt szokta mondani, hogy olykor az a legjobb módja a segítségnyújtásnak, ha egyszerűen csak ott vagyunk az illető közelében."

Tehát kérünk mindenkit, hogy álljanak mellénk és segítsenek a továbbjutásban! :)






Jelenleg ezzel párhuzamosan folyó szavazások:


Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!

0 megjegyzés: