Hősnők viadala 2012 - 2. Forduló: Párbaj #5 Tessa vs Nora



Párbaj #5:
YA

És végre eljött a Párbajok ideje! A segítségetekkel összegyűjtöttük a 16 legokosabb, legszebb, legügyesebb, legtökösebb 18 éven aluli könyves főhősnőket. A hölgyek készen állnak, hogy egyszer s mindenkorra elhallgattassák riválisaikat.

A negyedik meccsen két fiatal hölgy mérkőzik meg egymással. Egyikük míg ellenfele egy okos és bátor lány, kire egy angyal vigyáz.

Akinek szüksége lenne egy kis emlékeztetőre, az --> itt <-- megtalálja, hogy pontosan mi is az a Hősnők Viadala, de a kulcsfontosságú információ: Két naponta új meccs indul. Minden meccs egy YA (fiatal felnőtt) és egy Felnőtt párbaj párost párbajoztat. A párbaj nyertesei bekerülnek a következő fordulóba és addig párbajoznak, amíg csak egy-egy hölgy marad.


Párbaj #5: Tessa vs. Nora
(okt. 23 - 25)
*A szavazás lezárult, a nyertes Tessa!*

Tessa

Innen ismerheted: Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek sorozat

Először feltűnt: Pokoli szerkezetek – Az angyal

Természetfeletti státusza: boszorkánymester...vagy mégsem?

Kampányának vezére: Kelly @ Kelly olvas


Miért szavazzatok rá?

Tessa 16 éves, barna hajú, szürke szemű, rendkívül okos, sokat olvasott lány, aki nagyon sok mindent tud a világról - elméletben. Minden vágya, hogy utazhasson és saját tapasztalatai alapján ismerje meg a világot.

Amikor Londonba érkezik bátyja hívására, csapdába esik, ahonnan két árnyvadász szabadítja ki, és az Intézetbe viszik. Szembesül az Alvilággal, amelynek létezéséről addig fogalma sem volt. Új társaival ki kell derítenie ki rejtőzik a főgonosz Magiszter neve alatt és meg kell akadályozniuk sötét tervének megvalósulását.

"Megvonta a vállát, és a húga kezébe nyomta az angyalt. Tessa attól fogva sosem vette le; az angyal még álmában is ott feküdt a mellkasán, az állandó tiktak, tiktak olyan volt, mintha egy második szíve nőtt volna."

Tessa karaktere az egyik kedvencem a Y könyvekben, ez főleg Cassandra Clare-nek köszönhető, mert kiválóan megalkotta. Tessa nyitott szívű, kedves, kíváncsi, okos, szerény lány, aki belecsöppen egy számára idegen környezetbe, egy veszélyes helyzetbe, és sikeresen megállja a helyét. Rá kell döbbennie, hogy nem egy egyszerű ember, különleges tulajdonságai vannak, aminek egy része varázslatos, de egy másik része átok.

"Nem nevetlek ki - mosolygott Will. - Inkább úgy mondanám, hogy miattad nevetek. Soha nem láttam senkit így lelkesedni könyvekért. Az ember azt hinné, hogy holmi drágakövekről beszélsz."

Tessa mindezek ellenére hajlandó az életét is kockáztatni szeretteiért, a bátyjáért, és új barátaiért.

"– Az embernek mindig óvatosan kell bánnia a könyvekkel, meg azzal, ami bennük van – bólintott Tessa. – A szavak képesek megváltoztatni bennünket."

Nem könnyű a dolga szívügyekben sem, hiszen a legjobb két Árnyvadász is küzd a kegyeiért, Will Herondale és Jem Carstairs. 

SZAVAZZATOK TESSA-RA!!!



Nora

 Innen ismerheted: Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt sorozat

Először feltűnt: Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

Természetfeletti státusza: ember

Kampányának vezére: Elhaym @ Elhaym blogja

Miért szavazzatok rá?


Ennek a mindig tökéletességre törekvő középiskolás diáknak elfogadható élete volt, e legjobb barátnőjével, Vee-vel az oldalán tisztességes életetet él. Ahogy megtanul megbírkózni apja halálával azt is elfogadja, hogy a dolgok nem úgy mennek már, mint régen. Nora személyisége minden egyes könyvvel növekszik. A csendes, visszahúzódó lány, akit a Csitt csitt-ben megismertünk egy teljes 180 fokos fordulatot vesz és egy erős, szókimondó harcossá változik a Silence-ben!!

"El kellett fogadnom, hogy talán nem ez a megfelelő alkalom arra, hogy az agyam logikus felére támaszkodjak. Talán ez egy olyan alkalom, mikor át kell lépnem a korlátokat. Nem a szabályok szerint játszani. Elfogadni a lehetetlent."

Nora legjobb tulajdonsága az esze, megvan az a képessége, hogy bármilyen helyzetből kibeszélje magát. Attól sem fél, hogy kilépjen a tömegből és megszerezze a válaszokat, amik a problémái megoldásához kellenek. 

"Ez a helyzet a félelemmel. A legrosszabbat hozza ki belőlünk."

Mi teszi Norat egy igazi hősnővé?
Harcias és független. Éppen olyan könnyen kimászik a bajból, ahogy belekerül. 

Azt hiszem Norának azért kell nyernie ebben a fordulóban, mert szerintem egy igazi hősnő az eszét használva szerez hatalmat azok felett, akik bántani akarják őt vagy a szeretteit. 

Szavazz Norára, hogy az Angyalok is örüljenek!

Üzenetet Jóváhagyta: FOLT


Végeredmény:


Jelenleg ezzel párhuzamosan folyó szavazások:


Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!

0 megjegyzés: