Hősnők viadala 2012 - 2. Forduló: Párbaj #2 Sookie vs Mac



Párbaj #2:
Felnőttek

És végre eljött a Párbajok ideje! A segítségetekkel összegyűjtöttük a 16 legokosabb, legszebb, legügyesebb, legtökösebb 18 éven felüli könyves főhősnőket. A hölgyek készen állnak, hogy egyszer s mindenkorra elhallgattassák riválisaikat.

A második meccsen két fantasy, ám kegyetlen világban élő hölgy mérkőzik meg egymással. Egyiküknek tündér vér folyik az ereiben, míg ellenfele látja őket és harcol a tündérek ellen. Micsoda párosítás!

Akinek szüksége lenne egy kis emlékeztetőre, az --> itt <-- megtalálja, hogy pontosan mi is az a Hősnők Viadala, de a kulcsfontosságú információ: Két naponta új meccs indul. Minden meccs egy YA (fiatal felnőtt) és egy Felnőtt párbaj párost párbajoztat. A párbaj nyertesei bekerülnek a következő fordulóba és addig párbajoznak, amíg csak egy-egy hölgy marad.

Párbaj #2: sookie vs. mac
(okt. 17 - 19)


Olvasd el a kampányszövegeket és add le a voksod! Ki jusson tovább a következő fordulóba? A bejegyzés végén találjátok a szavazódobozt. Egy párbajra mindenki csak egyszer szavazhat! A szavazást október 18-án 23:59-kor lezárjuk!!! 


sookie

Innen ismerheted: Charlaine Harris - True Blood sorozat

Természetfeletti státusza: Tündér vérrel felturbózott ember

Kampányának vezére: Elhaym @ Elhaym blogja


Miért is szeretjük Sookie-t? 

Jószívű  és nyitott mindenre. Mentes minden előítélettől  ami figyelemreméltó, mivel egész életében mások gondolatát hallgatta és ha ez nem utáltat meg veletek valakit...

Szeretjük, mert megtanult normásan élni minden helyzet ellenére, mert kiáll másokért, mert őszintén tud szeretni, mert független. Akiket szeret, azokért a végsőkig harcol. És közben végig megőriz valamit az ártatlanságából.

"Nem lehet az embereket hibáztatni – többnyire –, hogy miket gondolnak magukban. Meg kell tanulni felülemelkedni ezen."

Bátor, de igen meggondolatlan is, beleugrik minden helyzetbe a veszély felmérése nélkül, de képes kockára tenni a saját életét azokért akiket szeret. Nem számít menyire rémült is valójában. Nagyon hűséges. Ha egyszer szeret már semmi sem ingathatja meg. Még ha néha kellene is. Hevesen védelmezi a szeretteit.

Elképesztően ellenálló. Bántalmazták gyerekkorában, elkerülték és félték, árva lett, az első szerelme rémálom volt, halálra verték, elvesztette a nagyanyját, megtámadták, majdnem megölték, majdnem kivégezte egy vallásos szekta, megint megtámadták és majdnem megölték, elrabolták, majdnem halálra csapolták, megint megtámadták, és megint és megint... értitek a lényeget. A legtöbb ember mostanra már egy kipárnázott cellában csücsülne valahol. Vagy minimum összekuporodna az ágya alatt. Azonban Sookie nem olyan, mint a legtöbb ember. 

Egy igazi harcos szíve van. Megy és beáll a csatába, ha valamiért harcolni kell, úgy, hogy nagyon jól tudja, nem biztos, hogy élve el is sétál, de olyan dolgokban hisz, amikért érdemes harcolni. Sookie kedves, bár ezt néhányszor meg is bánhatná. Néha olyan emberekkel is, akik nem egészen érdemlik meg a kedvességét. Követ el hibákat. Néha tragikusan nagyokat is. Tudom, hogy ez sokaknak elég lenne, ahogy hogy ne kedveljék. De számomra ez pozitívum. Nem egy megközelíthetetlen, sérthetetlen badass csaj. Nem, ő csak egy teljes értékű emberi lény, aki ugyanúgy téved és érez, mint mindannyiunk. Nincs mindig igaza, nem mindig jó, nem mindig szép és nem mindig választotta a nehezebb utat. És ez sokkal közvetlenebb, mint bármelyik fantasy hősnő a mezőnyben. 

" A segítőkészség szokásával rettentő nehéz felhagyni."

Roppant jó humora van. Szeret nevetni (bár isten tudja mikor volt utoljára erre lehetősége). Mindennek ellenére optimista. Lehet, hogy emiatt bolond is, de mindenképp megnyerő. Cinizmust könnyebb találni. A tiszta humor ritkaság. És neki megvan. 

"Vágy támadt bennem, és majdnem megszólaltam, hogy 'Bánja a patvar, tégy magadévá, bátor viking harcos!' "



Nem alárendeltje egy erőnek sem, és nem is retteg tőlük. Jöhet bárki (ember, természetfeletti,  minden, amid csak van), ő szembeszáll vele, ha kell. Lehet, hogy naiv a többiekkel kapcsolatban, de azt tudja, hogy ő maga kicsoda (még akkor is, ha hosszú ideig nem tudta, hogy MI ő).

Ő Sookie Stackhouse. Pincérnő. Telepata. Szétrúgja bárki valagát, ha kell (legalábbis megpróbálja). Csak egy egyszerű lány.

"Próbálja ki Sookie Stackhouse „hajszálon múló megmenekülés”-diétáját! Fusson az életéért, és közben nem lesz gondja az étkezésre!"





Mac

Innen ismerheted: Karen Marie Moning - Tündérkrónikák sorozat

Először feltűnt: Keserű ébredés

Természetfeletti státusza: Sidhe látó (ember)

Kampányának vezére: Wee @ Wee blogja

„Számomra a halott tündér a jó tündér.”

Miért szavazz rá?

Nincs még egy olyan karakter, aki ilyen gyorsan, ilyen nagy változáson ment volna keresztül. Az elkényeztetett kisvárosi lány a körülmények hatására igazi harcos válik, aki mindent megtesz azért, hogy a tündérek ne pusztítsák el a világunkat.

Így kezdődött:

„Igazán egyszerű az életfilozófiám: ha egy adott napon senki sem akar
megölni, az már jó napnak számít.
Az utóbbi időben nem igazán vannak jó napjaim.”

MacKayla Lane a gyönyörű, napsütéses Ashfordban él, és meggyőződése, hogy a világ tökéletes. Ám amikor nővérét megölik, a lány Dublinba utazik, hogy az eset végére járjon. A borús, örökké esős Dublinba érve azonban olyan lényekkel találkozik, melyek létezését addig elképzelni sem tudta. Innentől pedig gyökeresen megváltozik az élete. Harcossá kell válnia, hogy túlélje mindazokat a megpróbáltatásokat, melyek még várnak rá.

És Mac nem akármilyen harcossá válik. Nem csak látja a tündéreket – akiket pedig talán jobb lenne nem látni, higgyetek nekem – hanem meg is tudja ölni őket, lándzsájával felszerelkezve, azzal a Jericho Barrons-szel a nyomában, aki az idei Könyves álompasik párbajának második helyezettje lett. Csak úgy mondom ;)

Mac az első könyvben még csak felfedezi a világot, melyben valójában él, a másodikban azonban már komolyan beleveti magát a küzdelembe; az utolsóban pedig már olyasmik derülnek ki róla, melyekre tényleg nem számítottunk. „Mac 5.0” pedig veszélyesebb, keményebb és kitartóbb, mint azt bárki gondolta volna róla.

Mac erős, elszánt, és ami a legfontosabb: emberi! Nem tud mindig mindent, nem mindig ő a legerősebb és a leggyorsabb, de folyamatosan fejlődik, nem adja fel és mindig próbál túllépni a határain. És ilyenek vagyunk mi mindnyájan, nem igaz?

Egyébként is, csajok, most őszintén – le a kalappal azelőtt a nő előtt, aki képes Barrons-t rávenni arra, hogy körömlakkot vegyen a kezébe.

„-Ne, ne így. Így csak összekeni. Az első rétegnek vékonynak kell lennie - magyaráztam neki. - Nem egy tortát von be, ez egy köröm.
(…)
Megrándult egy izom az állán.
-Magyarázza el nekem újra, Ms. Lane, miért csinálom én ezt."

Szavazzatok Mac-re, ha hisztek benne, hogy az ember a határait feszegetve, önmagán túllépve olyan magasságokba és mélységekbe juthat, amiket még önmagáról sem tudott volna elképzelni.



Végeredmény:


Jelenleg ezzel párhuzamosan folyó szavazások:


Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!


0 megjegyzés: