Hősnők viadala 2012 - 2. Forduló: Párbaj #6 Clary vs. Bella



Párbaj #6:
YA

És végre eljött a Párbajok ideje! A segítségetekkel összegyűjtöttük a 16 legokosabb, legszebb, legügyesebb, legtökösebb 18 éven aluli könyves főhősnőket. A hölgyek készen állnak, hogy egyszer s mindenkorra elhallgattassák riválisaikat.

Akinek szüksége lenne egy kis emlékeztetőre, az --> itt <-- megtalálja, hogy pontosan mi is az a Hősnők Viadala, de a kulcsfontosságú információ: Két naponta új meccs indul. Minden meccs egy YA (fiatal felnőtt) és egy Felnőtt párbaj párost párbajoztat. A párbaj nyertesei bekerülnek a következő fordulóba és addig párbajoznak, amíg csak egy-egy hölgy marad.


Párbaj #6: Clary vs. Bella
(okt. 25 - 27)
*A szavazás lezárult! A nyertes Clary!*



Clary

Innen ismerheted: Cassandra Clare: Végzet Ereklyéi sorozat

Először feltűnt: Csontváros

Természetfeletti státusza: árnyvadász (ember, de angyalvér csörgedezik az ereiben)

Kampányának vezére: Jace & Secret Dream Time

Miért szavazzatok rá?

Clary 15 éves koráig a tini lányok átlagos életét élte, mígnem egy este fenekestül felfordult az egész világ, amiben addig hitt. Kiderült, hogy Árnyvadász szülők gyermeke, és a halottnak hitt apja egy, a leghatalmasabb és legrettegettebb Nefilimek közül, aki a lányát akarja.

Ez csodálatosan hangzik – gondolta Clary – Csak te, a kómában fekvő feleséged, a sokkos állapotban lévő fiad, meg a lányod aki utál mint a szart. Nem is szólva arról, hogy a gyerekeid a jelek szerint szerelmesek egymásba. Hát igen, ez ám a nagy családi boldogság.”

A törékeny alkat, vörös hajzuhatag és a zöld macskaszemek ne tévesszenek meg senkit, mögöttük egy igazi harcos szellem lakozik, aki kész kiállni a családjáért és az elveiért.

"- Honnan tudtad, hogy Árnyvadász vér van bennem? Volt valami jel, amiből kiderült?…
- Csak találgattam - felelte a fiú, és bereteszelte mögöttük az ajtót. - Ez tűnt a legvalószínűbb magyarázatnak.
- Találgattál? Biztosnak kellett lenned a dolgodban, hiszen meg is ölhettél volna.
… 
- Kilencven százalékig biztos voltam benne. 
- Értem - mondta Clary. Valami lehetett a hangjában, mert Jace feléje fordult, és ránézett. Egy
pillanattal később a lány tenyere az arcán csattant, amitől hátra kellett lépnie egyet. Kezét a sajgó ponthoz emelte, inkább meglepetésében, mint fájdalmában. - Ezt meg mi a fenéért kaptam?
- A maradék tíz százalékért - mondta a lány, aztán csendben ereszkedtek tovább, amíg az utcaszintre nem értek."

Emellett igazi művészlélek, imád animéket rajzolni és a humora sem utolsó.

– Szóval, ha nincs egészen telihold, csak kicsit érzed farkasnak magad? – kérdezte Clary. 
– Mondhatjuk. 
– Hát akkor nyugodtan dugd ki a fejed a kocsi ablakán, és lógasd ki a nyelved, ha úgy tartja kedved!

És, ha ez még mind nem lenne elég: képes új rúnák megalkotására, melyek számtalanszor segítik ki őt és a többieket a bajból.

… Jace nem bír ülve maradni…

Kedveseim emlékeztek még, mikor rám kellett szavazni? Igen, sajnos hamarabb kiestem, mint gondoltam volna, de most kiengesztelhettek… Itt van ez a töpörtyű, lehet, hogy kicsit esetlen *aú Clary megint felpofozza* akarom mondani, talpra esett, határozott, és garantáltan felkavarja a körülötte levők életét! Olyan vonzereje van, aminek képtelenség ellenállni (Uraim, azért csak tartsátok magatokat tisztességes távolságra tőle, mert…), még nekem sem sikerült… .Tehát oda akarok kilyukadni, hogy egy szavazat erre a vörös ciklonra és a lelki egyensúlyom helyre áll.

Ui.: Mellesleg jól áll neki a fekete!


Bella


Innen ismerheted: Stephenie Meyer: Twilight sorozat

Először feltűnt:  Stephenie Meyer: Twilight - Alkonyat
Természetfeletti státusza: ember

Kampányának vezére: Andie @ Könyvek háborúja...

Miért szavazzatok rá?

Tartozom Bellának. Az ő története szerettette meg velem az olvasást. Úgy gondolom, szokásos szerénységéből kiindulva, hogy nagy megtiszteltetésnek érezné, hogy részt vehet ebben a versenyben.
Bella szerény, kedves, önzetlen, bátor, és nem fél szembe menni az életveszélyes helyzetekkel. Ügyetlenkedéséről híres, és állandóan átesik a saját lábán is. Szarkasztikus humora és szenvedélye jót tesz a könyveknek.

Legjobb Tulajdonságai? Egyszerű. Törődő. Törődik az emberekkel, akiket szeret és mindent megtenne azért, hogy megvédje őket, még ha az önfeláldozást is követel. Rettentően szerény és nem veszi túl komolyan magát. Sosem keresi a reflektorfényt. Hatalmas önkontrollal rendelkezik, ami egyértelművé válik a Hajnal Hasadásban, amikor ellenáll az emberi vér szagának minden látható erőfeszítés nélkül, amikor először meglátja. Tud magára vigyázni és valójában akar is. Nem kéri más segítségét, ha nincs rá feltétlen szüksége.

Ami a természetfeletti erőket illeti...
Ha emlékeztek, Carlisle azt mondta, egy vámpír különleges képessége egyszerűen egy felnagyított emberi tulajdonság. Nos, Bella továbbra is áthatolhatatlan a mentális támadások számára és kiképzése után, képes kiterjeszteni ezt, mint egy pajzsot, hogy megvédjen másokat is. MILYEN SZUPER MÁR EZ?? Egészen hősies, nem?!

Na de mi teszi egy igazi hősnővé és miért érdemli meg, hogy nyerjen?
Elmondom nektek. Hadd kezdjem azzal, hogy hatalmas megtiszteltetés ez Bellának, hogy egyáltalán felkerült a potenciálosok listájára. Mindannyian tudjuk, hogy sosem adná magának ezt a címet. Valószínűleg ki is nevetne bárkit, aki megemlítené neki.

De lássuk be, a hősnő definíciója:
"Kitartóan bátor nő, akire felnéznek, mert bátor vagy nemes cselekedetet tesz."  Nemes tulajdonságok? Hol kezdjem a listát?? Bátor, önzetlen, védelmező, hogy néhányat megemlítek. Semmi sem akadályozhatja meg, hogy megvédje azokat, akiket szeret.

Mitől jobb, mint a többiek? Erre valószínűleg valami olyat válaszolna, hogy inkább hagyja elúszni az egész versenyt, minthogy magasztalja önmagát versenytársaival szemben. Minden hősnő megérdemelné, hogy győzzön, de akárki nyer a végén, az biztos nagyon megérdemli. Mindenkinek sok szerencsét kívánna. Ismeritek Bellát, sosem bántana senkit (Amíg meg nem próbálják bántani a szeretteit), plusz egyszerűen UTÁL a középpontban lenni. Emlékeztessük magunkat, hogy Bella igen is egy hősnő.





Jelenleg ezzel párhuzamosan folyó szavazások:


Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!

0 megjegyzés: