Könyves álompasik párbaja 2013 - VIII. Forduló: Ryodan vs Daemon


A segítségetekkel összegyűjtöttük 2013 legkedveltebb 16 férfi karaktert. Ezúttal is több műfaj és korosztály képviselői mérkőznek meg egymással, hogy kiderüljön ki az abszolút kedvenc.
Mi az a Könyves Álompasik Párbaja? A 16 legtöbb jelölést kapott karakter versenyzik a 2013 legjobbja címért, miközben a játékban résztvevő bloggerek segítik bajnokaikat - mindenféle mocskos eszközzel próbálják meggyőzni a gyanútlan szavazókat, hogy az ő bajnokukra szavazzanak. pl; kampánybeszédek, képekkel, facebook oldalak tele postolásával, molyon őrületes mennyiségű karcolásokkal, stb. - és naponta új párbajok indulnak, az olvasók minden párbajra 48 órán át szavazhatnak.. Egy-egy versenyző tovább jut.
Ezúttal a rejtély és veszély megtestesítője, a megszelídíthetetlen észbontóan dögös férfiállat; Ryodan és a Luxen sorozat szívdöglesztő, szó szerint földöntúli pasijaDaemon küzd meg a szavazók kegyeiért.

Olvassátok el a kampányszövegeket és adjátok le a voksaitokat! Ki jusson tovább a következő fordulóba? Mindenki csak egyszer szavazhat! A szavazásokat Július 23-án 23:59-kor lezárjuk!!!UPDATE: A párbaj végeredménye: 

Ryodan 279 (40.85%) VS Daemon 404 (59.15%)
Tehát a győztes, aki tovább jut a következő fordulóba: Daemon

Ryodan

Innen ismerheted:  Karen Marie Moning: Tündérkrónikák

Először feltűnt:  Karen Marie Moning: Rossz hold kelt fel

Természetfeletti státusza: Nekünk bizony kedves az életünk, így meg sem próbáltunk rákérdezni...

Kampányvezér: Elhaym Elhaym blogja & Andie @ Könyvek Háborúja 

Ryodan még a legnagyobb Tündérkrónikák rajongók számára is egy  gigantikus talány. A férfi maga az enigma szó definíciója. De az biztos, hogy egyből felülünk a székünkben és kíváncsian, megbabonázva figyeljük az eseményeket, amikor ő feltűnik a színen. 
– Egy pókhálóból talán képes lennél kiverekedni magad, de futóhomoknál ez nem működik. Minél erősebben küzdesz, annál bizonytalanabb a helyzeted. A küzdelem csak közelebb hozza az elkerülhetetlen vereséget. – Engem még soha nem győztek le. Nem is fognak.
– Rowena pókháló volt. – Megérinti az arcom azzal a kezével, amelyikben a kést fogja. Az ezüst alig pár centire csillog a szememtől. – Tudod, mi vagyok.
– Hatalmas púp a hátamon.
– Futóhomok. És te azon táncolsz.
Ryodanból süt az "az enyém az egész város és mindenki aki beteszi a lábát" fajta arrogancia, aminek valóságalapját épeszű, élni akaró élőlény – kivéve Danit – sosem kérdőjelezne meg. De ha a város nem is, a legkülönlegesebb szórakozó hely; a Chester's bizony az övé. Légy fae vagy ember, itt kedvedre kiszórakozhatod magad, csak tartsd be a szabályokat! Plusz, Ryodan az idő többségében úgy néz ki, mint aki tud valamit, amit a többiek nem ... és valljuk nagy a valószínűsége, hogy ez így is van. 
"A lány azt hiszi, a fickó nem olyan állat, mint Barrons. Hogy ő civilizáltabb. Igaza van, kifinomultabb. De ettől csak még veszélyesebb. Barrons esetében számít rá az ember, hogy nagyon átbasszák. Ryodannél nem sejteni előre."
Ryodannek rengeteg arca van, ám egyiket sem játssza meg. Van, amikor meglepően über udvarias, van, amikor egy rideg seggfej, de láthatjuk azt is, hogy milyen az, amikor már-már majdnem gondoskodó. És biztosak vagyunk benne, hogy Dani még a "veszettül bosszantóan védelmező"-t is hozzáadná a listához. Mindig készül valamire, de sosem tudod meg mire egészed addig,  amíg már túl késő, és már nyakig benne vagy. Szexi, heves, hihetetlenül okos és teljesen kiszámíthatatlan.  Nem fél semmitől és senkitől (persze könnyű neki, hiszen a szó szoros értelmében elpusztíthatatlan), egy kőszikla, egy harcos, de közben pedig a végsőkig lojális azokhoz, akikben megbízik (ha közéjük tartozol, 150%, hogy van benned valami különleges- hiszen sem Ryodan sem pedig a "serege" nem vesz be senkit csak úgy az elit klubba...).

Ráadásul sajátos humora végeláthatatlan szórakozást biztosít a rajongók számára.
Az asztalához lép, kihúz egy fiókot, elővesz egy papírlapot, és felém nyújtja. – Töltsd ki, és írd alá.
Elveszem, és megnézem, mi az. Egy jelentkezési lap. Ryodanre nézek.
– Haver. Posztapokaliptikus világban élünk. Ki foglalkozik még ilyenekkel?
– Én.
Először a lapra, majd Ryodanre sandítok.
– Mennyit fizetsz? – próbálkozom.
– Haver. Posztapokaliptikus világban élünk. Ki használ még pénzt?
Ryodan valami különleges. Ellentétben Barronsszal, ő nincs mindig ott, az arcodban, minden oldalon, minden jelenetben, elszívva az összes levegőt a szobából és pont az teszi őt olyan...  A Földet is megrázóvá? Észbontóvá. Szívtipróvá. Hihetetlenné. Lélegzetelállítóvá. Ínycsiklandóvá. Veszélyessé. Vagy inkább az összes együtt -, és még annál is többé.
"Nem tudom eldönteni, hogy valóságos-e, amit látni engedett, vagy csak megint játszott. Nemhiába tartják a manipuláció mesterének. Barrons fejeket tör össze. Ryodan kifordítja az embereket önmagukból. Barrons összezavar. Ryodan eléri, hogy önmagadat zavard össze. Gombokat nyomogat, és a saját, hűvösen szociopata terve szerint irányítja a dolgokat."
Ryodan nem olyan álompasi, mint a többi versenyző... Ő nem romantikázik, nem ír szerelmes leveleket, nem költő, nem ad szerenádot... ő ennél sokkal többet tesz. Figyel, vár, tanít és védelmez! Ryo és Dani közt egy mentor/mentorált kapcsolat van (egyelőre). Természetesen, csak annyira mentor / mentorált kapcsolat, amennyire Ryodan valaha is képes lenne bárki mentora lenni. Még mindig Ryodanról beszélünk, ami azt jelenti, hogy a leckék, amiket tanít kemények, és néhányat talán kegyetlennek is mondhatnánk, de mégis megvan bennük a tanulság, ami egy olyan kegyetlen világban való túléléshez kell, ahol nincsenek szabályok. 
– Mit akar egy olyan ember, mint te? Még több hatalmat? Több játékot? Több szexet?
– Mindegyiket. Mindig.
– Telhetetlen disznó.
– Kölyök, hadd mondjak valamit. A legtöbb ember félig sem él ez alatt a kis idő alatt a Földön. A felelősség és a neheztelés ködében telnek a napjaik. Nem sokkal a születésük után történik velük valami. Konfliktusba keverednek amiatt, hogy mit akarnak, és hamis isteneket kezdenek imádni. Kellene. Könyörületesség. Egyenlőség. Emberszeretet. Nincs semmi, amit kellene tenned. Tedd, amit akarsz. A természetben nincs könyörületesség. A természet nem ismeri az egyenlő bánásmódot. Nem születünk egyformának. Vannak erősebbek, okosabbak, gyorsabbak. Soha ne kérj ezért bocsánatot. Az emberszeretet lehetetlen elképzelés. Minden tettedet az irányítja, hogyan akarod érezni magad. Nem telhetetlen, Dani. Élő. És minden egyes kibaszott nap örülök neki.
Ryodan közel sem szent, ám nem riad vissza attól, hogy megadja a nőknek a tiszteletet. Nem kezeli őket játékszerként, akkor sem ha megtehetné és senki sem panaszkodna. Van valami szavakkal leírhatatlan különleges ebben a férfiban. Vár a hozzá méltó nőre. Kivárja, hogy eljöjjön az ő idejük, akár évekig is vár a lányra, mert tudja, hogy Ő megéri. 
–  Ráadásul én is csak ember vagyok.
Ryodan hirtelen pár centire van tőlem, az állam alá nyúl, és az arcához vonja az arcom.
– Sohasem leszel csak valami. A szökőár soha nem lehet „csak” egy hullám.
– Engedd el az állam.
– Ezt szeretem benned. A hullámok banálisak. A cunamik viszont átformálják a Föld felszínét. Kedvező körülmények között akár egész civilizációkat is.
Pislogok.
– Egy nap pokoli nő lesz belőled, Dani.
Sosem sejtettem, hogy ilyen rugalmas az állam, és képes a földre esni. Nem elég hosszú a karom, hogy összeszedjem. (…) Ryodan most úgymond bókolt nekem? Befagyott a pokol? Visszafelé repülnek a madarak?
Ryodan nem az a "csapból is az ő fajtája folyik" típusú férfi. Nem könnyű a bőre alá férkőzni és becserkészni. Nem játszadozik, nem hazudik (ez persze közel sem zárja ki, hogy több titka van, mint a NATO-nak). Nem. Lehet. Betörni.

Ja és mondtuk már, hogy magas, sötét hajú, izmos és neki van a legtisztább szeme, amit valaha láttál? ^^

Számunkra egyáltalán nem kérdés,- és semmilyen józan paraszt ésszel megáldott személynek nem lehet az, hogy Ryodannak kell megnyernie ezt a versenyt. A többiek csak trónkövetelők.

Ryodan mondja jól: "Ezeken az utcákon én vagyok a Király, a Hűbérúr, az Úr és a Mester."

Tündérkrónikák rajongók, ne felejtsétek:
– Csalódott vagy lojális – kérdi nagyon gyengéden.
(…)
– Lojális – felelem.


Daemon

Innen ismerheted:  Jennifer Armentrout: Luxen sorozat

Először feltűnt:  Jennifer Armentrout: Obszidián 

Természetfeletti státusza: luxen / földönkívüli

Kampányvezér: wilwaren @ Nem harap a...

Hölgyeim! Tudom, nehéz gondolkodni ennyi jó pasi között, de ha már az Álompasit keressük, akkor szögezzük is le, hogy valaki mitől lesz álompasi. Persze ez mindenkinek más, de lehet olyan tulajdonságokat találni, ami minden csaj követelménylistáján rajta van. Lássuk, hogy a mi Daemon-unk megfelel-e ezeknek az elvárásoknak.

1. Nézzen ki döglesztően!
Nos. ez pipa! Már az első találkozáskor Daemonnal csorogni fog a nyála mindenkinek, akinek van egy kis képzelőereje. A pasinak csúcs a teste, pimasza a tekintete, kócos a haja és földöntúli smaragdzöld szemei pedig teljesen megbizsergetnek. Laza stílusa és a félmeztelenségre való hajlama 5 csillagos férfivá teszik ezt a dögös idegent.
" Nehéz léptek koppantak a másik oldalon, aztán feltárult az ajtó, és szembenézett velem… egy széles, napbarnított, izmos mellkas. Meztelenül. Lesütöttem a szememet, és a lélegzetem is elakadt. A srác csípőre eresztve hordta a farmerjét, és kivillant a köldöke alól induló vékony szőrcsík, amely a nadrág dereka alá futott. A hasa tökéletesen kockás volt, érintésre termett. Nem az a has, amit egy tizenhét éves fiútól vártam – feltételeztem, hogy ennyi idős –, de a fene fog panaszt emelni. 
2. Nevettessen meg!
Meg fog, de még mennyire.Ugyan Katy nem tartja nagyra pimasz és valljuk be néha durva humorát, de mi olvasók biztosan jól szórakozunk Daemon dumáján, arrogáns beszólásain és a szurkálódásain (tollal vagy szavakkal).
 – Következő kérdés? – Miért vagy ekkora seggfej? – A szavak kicsúsztak a számon, mielőtt meggondolhattam volna. – Mindenkinek ki kell tűnnie valamiben, nem? – Nos, remekül csinálod.
3. Pezsdítse fel a vérem!
Hát ezzel nem lesz gond. Daemonnak nem csak a személyisége szikrázó, de szabályosan sistereg a levegő körülötte akkor is, ha meg se szólal. Nem, nem csak a képességeinek köszönhetően... Lehet-e übereleni azt, hogy egy csókjától nem csak Katy egész belsője kezd remegni, de a ház is berezonál és a kütyük is felrobbannak. Ezt nevezem én szenvedélynek!
"Eleven szikra lobbant bennem, a szívem csaknem szétszakadt, a testemben kavargó érzések hulláma őrjítő volt. Rémisztő. Gyönyörűséges."
4. Védjen meg!
Daemon mellett nem kell félni semmitől. Különleges képességeit nem rest használni akár egy elszabadult kamionról, akár vadállatról akár az ellenségről van szó. fajtája egyik legerősebb tagjaként gyakorlatilag akármit meg tud tenni, és ezt hangoztatja is. Ő a "van mire büszkének lenni" tipikus esete...
"Árnyékok küzdöttek. Az egyikük - egy férfi - elkapta a másikat, és magasra emelte. Brutális ereje megdöbbentett, lehetetlen volt, embertelen."
5. Legyen hűséges!
Nem sok ember kerül közel Daemonhoz az óvatossága és a szúrós természete miatt. De a durva modornak is oka van, aki pedig átlendül ezen az azt tapasztalja, hogy ennek a férfinak mi sem fontosabb, mint a fajtája, azon belül is a családja és szerettei védelme. Értük bármit megtenne, gondolkodás nélkül. Hát nem remek, amikor valakire ennyire lehet számítani?
"Bármire képes vagyok, cica. Nem tétováznék, ha a családom védelmében ölnöm kellene, de ettől neked nem kell tartanod."
Nos, a fentiek alapján úgy tűnik, hogy Daemon minden tekintetben megfelel az álompasi címnek. Ez most már nem csak vélemény, hanem tudományosan levezetett tény!Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!
*Az alpári, obszcén, zavaros, agresszív, fenyegető hangú, mások személyiségi jogait és jó hírnevét sértő és aláásó hozzászólásokat töröljük!*

0 megjegyzés: