Könyves álompasik párbaja 2013 - II. Forduló: Folt vs Jem


A segítségetekkel összegyűjtöttük 2013 legkedveltebb 16 férfi karaktert. Ezúttal is több műfaj és korosztály képviselői mérkőznek meg egymással, hogy kiderüljön ki az abszolút kedvenc.

Mi az a Könyves Álompasik Párbaja?
A 16 legtöbb jelölést kapott karakter versenyzik a 2013 legjobbja címért, miközben a játékban résztvevő bloggerek segítik bajnokaikat - mindenféle mocskos eszközzel próbálják meggyőzni a gyanútlan szavazókat, hogy az ő bajnokukra szavazzanak. pl; kampánybeszédek, képekkel, facebook oldalak tele postolásával, molyon őrületes mennyiségű karcolásokkal, stb. - és naponta új párbajok indulnak, az olvasók minden párbajra 48 órán át szavazhatnak.. Egy-egy versenyző tovább jut.

Eszméletlen sebességgel robog tovább a viadal, ezúttal egy (Bukott) angyal és egy Árnyvadász mérkőzik meg a közönség kegyeiért. Folt és Jem már várnak rátok a virtuális arénában (csak vicc, hiszen nem vérre megy... na persze)!

Olvassátok el a kampányszövegeket és adjátok le a voksaitokat! Ki jusson tovább a következő fordulóba? Mindenki csak egyszer szavazhat! A szavazásokat Július 17-én 23:59-kor lezárjuk!!!



UPDATE: A párbaj végeredménye: 

Folt 487 (47.84%) vs Jem 531 (52.16%)
Tehát a győztes, aki tovább jut a következő fordulóba: Jem

Folt (a.k.a. Patch)

Innen ismerheted: Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

Először feltűnt: Csitt, csitt

Természetfeletti státusza:
 Bukott Angyal

Kampányának vezére: Honey&Pocok @ Könyvfaninfo

A rejtélyes Folt Cipriano bukott angyal, aki fekete szemével és hajával, sármos mosolyával bármelyik hölgy szívét könnyedén elnyerhetné.
A titokzatos srác már talált magának párt, ennek ellenére miért ne rajonghatnánk érte, miért ne lehetne ő az idei győztes?
Talán álmában meglátogatja valamelyik lelkes rajongóját…
"Sötét pillantása a vesémig hatolt, szája sarka felkunkorodott.
A szívem kihagyott egy ütemet, és abban a pillanatban úgy tűnt, borongós félhomály ereszkedik fölém. Az érzés azonnal el is tűnt, de még mindig őt bámultam. A mosolya nem volt barátságos. Olyan mosoly volt, ami bajt sejtetett. Sokat ígérőn."
Folt egy bonyolult, titokzatos személyiség, aki mindig furcsa utakon jár. Sötét színű motorjával vagy válogatott autóival a legváratlanabb helyzetekben tűnhet fel, a körülötte terpeszkedő homályt pedig csak megkétszerezi kétes múltja. Se nem jó, se nem rossz, ennek ellenére elég egy pillantás, egy mozdulat, és a szomszéd öregasszony alól és kicsúszna a botja.
"Hiszek a Végzetben, Angyalom. Hiszem, hogy minden választásom közelebb hozott hozzád. Téged kerestelek már hosszú, hosszú ideje. Kieshettem a Mennyországból, de aztán beléd estem."
Habár kívülről érzéketlennek tűnhet, akit csak a céljai érdekelnek, a kemény külső mögött olyan szív bujkál, amely a végsőkig szeret. Az utolsó pillanatig, a legvészterhesebb időkben is. Folt mindent elkövet, hogy megvédje azt, aki fontos számára. És mindezt szexis eleganciával...
"– Angyalom – felelte halkan, és két tenyere közé fogta az arcomat –, azt hiszem, nem fogod fel, milyen messzire elmennék azért, hogy magam mellett tartsalak."

Miért akarjuk őt az idei győztesnek?
Mert a bukott angyaloknak egyszerűen nem lehet ellenállni :D



 Jem Carstairs

Innen ismerheted: Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek sorozat

Először feltűnt: Az angyal

Természetfeletti státusza: Jem Árnyvadász, azaz félig angyal, félig ember, és az életét arra tette fel, hogy megóvja a mit sem sejtő, ártatlan embereket a démonok és más gonosz lények ellen.

Kampányának vezére: Deszy @ Árnyvadászok

Most hosszan ecsetelhetném, hogy Jem mennyire jóképű, de szerintem nem ez az, ami különlegessé teszi őt. Bár imádjuk a hosszú, finom érintésekre termett ujjait, a viktoriánus úriemberek ruhája alatt megbúvó, rejtett izomzatot, a vágott, sötét szemét, a különleges, fehér, már-már ezüstös haját, ami selymes, ha az ember lánya belemeríti az ujjait, és az égetett cukor aromáját, ami körülveszi. Ez mind Jem, és persze már ezekért is imádjuk. De külsejét tekintve bárki lehet jó pasi, ahhoz, hogy valaki kiérdemelje az Álompasi címet, ennél több kell. És Jemben megvan ez a több.

Szóval mitől lesz Jem több, mint egy szép test?

Jem maga a jóság. Minden tettéből sugárzik, hogy nem ártana senkinek. Tudja, hogy minden apró cselekedetével befolyásolja mások életét, és arra törekszik, hogy segítsen és védelmezzen. És ami még ennél is különlegesebbé teszi, hogy nem csak ő maga jó, hanem mindenkiben képes meglátni a jót, még a legapróbb szikráját is, akkor is, ha maga az ember sem hiszi el, hogy lehet benne jóság. Jem viszont képes észrevenni még a düh és a harag legmagasabb fala és legjobb álarca mögött is.
„Mindig úgy gondoltam, hogy az ember sosem tévedhet el igazán, ha tudja, mi van a szívében.”
Kitárja a szívét mindenki előtt, és ha rátalál valakire, akit igazán szeret, legyen az barát vagy szerelem, akkor akár a végsőkig is képes elmenni, hogy megvédje őket. Igaz és hűséges barát, romantikus és folyamatosan adni akaró szerelmes, aki csodálatos kínai bókokat suttog a füledbe. Önzetlenül harcba indul, és bármit megtesz, ha valakinek segítségre van szüksége.
A neveltetésének és a betegségének köszönhetően pontosan tudja, mennyit ér az élet. Az élet törékeny kincs, amire vigyázni kell, és aminek minden percét ki kell használni, amíg lehet. Jem ennek megfelelően él.

Ebből fakad a bölcsessége is. Olyan mélységgel viszonyul az élet és a halál, a jó és a rossz nagy kérdéseihez, ahogy nagyon kevesen, főleg nem ilyen fiatalon. 
"Akármi vagy is testben – szólt –, akár fiú, akár lány, akár erős, akár gyenge, akár beteg, akár egészséges, mindez sokkal kevesebbet számít annál, mint ami a szívedben van. Ha egy harcos lelke lakik benned, harcos vagy. Akármilyen színű, formájú vagy mintájú ernyő rejti is el, a fény a lámpa belsejében mindig ugyanolyan marad. Te vagy a láng!"
A végsőkig képes remélni, mert hiszi, hogy az életben a rossz dolgok ellenére is a jók kerekednek felül. És igazán, szíve mélyéből hisz: hiszi, hogy egy másik életben majd újra találkozhat azokkal, akiket szeret, ezért hihetetlen türelemmel és bátorsággal éli meg a betegségét.
Ha nem tudsz hová menekülni, csodálatos kínai legendákat mesél neked, amitől hirtelen úgy érzed, minden a helyén van az életedben.
De ha esetleg a szavak mégis cserbenhagyják, a gondolatait dallamokba önti, hiszen igazi művész. Ha egy érzelmet igazán át akar adni, előveszi a hegedűjét, és olyan muzsikát varázsol elő a vonóval, hogy a legkeményebb szívek is megolvadnak.
„Egyszerűen kezdte, lágyan, a vonója könnyen mozgott a húrokon, halk, harmonikus hangokat csalogatva elő. A melódia átjárta, hűvös volt és édes, mint a víz, és romantikus és kedves, mint a napfelkelte. (…) Jem egész teste a hangokkal együtt mozdult, ahogyan elhajlott a hangszertől. (…) Szerelemről játszott és veszteségről, hosszú évek csöndjéről, kimondatlan szavakról, el nem hangzott eskükről.”
Az érettsége ellenére mégis egy fiatal fiú, aki képes humorral elütni legjobb barátja faragatlan megjegyzéseit, és visszavágni neki, amikor arra van szükség.
Jem nem egy tüzes motoros srác, nem játssza a nagymenőt és nem akarja nők százait meghódítani. Ehelyett mindig udvarias és lovagias, őszinte és szerény, törődik másokkal, vigaszt nyújt a bajban. Végigsimít a lelkeden, mint egy puha szellő.

De hát a kezedet sem lángoló tűz, hanem szunnyadó parázs fölött melengeted, nem igaz?




Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!


*Az alpári, obszcén, zavaros, agresszív, fenyegető hangú, mások személyiségi jogait és jó hírnevét sértő és aláásó hozzászólásokat töröljük!*

0 megjegyzés: