Könyves álompasik párbaja 2013 - IV. Forduló: Will vs Ash


A segítségetekkel összegyűjtöttük 2013 legkedveltebb 16 férfi karaktert. Ezúttal is több műfaj és korosztály képviselői mérkőznek meg egymással, hogy kiderüljön ki az abszolút kedvenc.
Mi az a Könyves Álompasik Párbaja? A 16 legtöbb jelölést kapott karakter versenyzik a 2013 legjobbja címért, miközben a játékban résztvevő bloggerek segítik bajnokaikat - mindenféle mocskos eszközzel próbálják meggyőzni a gyanútlan szavazókat, hogy az ő bajnokukra szavazzanak. pl; kampánybeszédek, képekkel, facebook oldalak tele postolásával, molyon őrületes mennyiségű karcolásokkal, stb. - és naponta új párbajok indulnak, az olvasók minden párbajra 48 órán át szavazhatnak.. Egy-egy versenyző tovább jut.
Szerintem egy ilyen párbajra vártunk már páran évek óta, még akkor is ha nem pontosan eme két karakter között. Ma is egy árnyvadász párbajozik, név szerint Will, viszont ezúttal egy tündér herceg lesz az ellenfele, méghozzá maga a Téli udvaré, Ash! (én mondtam...) 

Olvassátok el a kampányszövegeket és adjátok le a voksaitokat! Ki jusson tovább a következő fordulóba? Mindenki csak egyszer szavazhat! A szavazásokat Július 19-én 23:59-kor lezárjuk!!!



UPDATE: A párbaj végeredménye: 

Will 511 (73%) VS Ash 189 (27%)
Tehát a győztes, aki tovább jut a következő fordulóba: Will


Will Herondale


Először feltűnt: Cassandra Clare: Az Angyal

Természetfeletti státusza: Árnyvadász
ember, de angyalvér csörgedezik az ereiben és kifejezetten utálja, ha embernek hívják...tehát csak Árnyvadász

Kampányvezér: Lilla @ Dreamworld

Egy kis bemutatás azoknak, akik – elkövették azt a hibát, hogy ez eddig nem olvasták a Pokoli szerkezeteket – nem ismernék még őt:
„– Herondale a nevem – felelte vidáman a fiú. – William Herondale. De mindenki csak Willnek hív.”
Will magában foglalja mindazt, ami szükséges ahhoz, hogy valakiből igazi Álompasi lehessen, mert megvan benne minden a helyes fiúk kötelező szentháromságából.
Szép arc, nefelejcskék szempárba omló fekete hajjal, markáns állkapoccsal, sűrű szempillákkal és telt ajkakkal. Fantasztikus test, izmos, széles vállal, és kérgessé vált tenyérrel, melyet a több éves kemény harc edzett meg. Sőt mi több, a magassága sem éppen elhanyagolható szempont. És végül, de nem utolsó sorban, a legfontosabb: kiváló modora. Mindenkivel kedves, figyelmes, imád emberek közt lenni, és… Hagyjuk, ez igazából senkit nem izgat (ugye?), és Will baromira nem ilyen.
Az ereiben a legjobb vér folyik, és, mint tudjuk, a Herondale gének arroganciával, gyors észjárással, és rengeteg humorral párosulnak. Szarkasztikus humorral. Plusz bónuszként pedig ott van a harctudás. Will, kora legkiválóbb árnyvadásza. Jól bánik a szeráfpengével, hajszálpontosan céloz, és fürge.
„Akik eddig rám néztek, azt állítják, olyan élményben volt részük, mintha egyenesen a napba néztek volna.”
Így mindjárt más, ugye?
De mielőtt azt hinnétek, hogy mindezt már lehetetlen fokozni, elárulom, hogy nem az.
Árnyvadászunk egy sebzett lelkű srác, akivel az élet kegyetlenül elbánt. És mindannak ellenére, hogy a külvilág felé egy rideg, érzéketlen, jégszívű Willt mutat, képes szeretni. Nem is kicsit. Igaz, hogy kevés embert enged közel magához, ám a családjáért, barátaiért, és a szerelméért képes bármire. Ha a helyzet azt kívánja, feláldozza értük a saját életét, boldogságát, álmait…

És, hogy miért is imádjuk még őt? Íme, a 10 legnyomósabb ok:

Szerény, vicces, erkölcsös, kiváló költő, igaz barát, tanulékony, állatbarát, bűbájos, művelt, kacsák...
„– Csak őt nem bírom – bökött Willre a fiú.
– Édes istenem – szólt Will, és még egyet harapott az almájába. – Azért, mert jóképűbb vagyok nálad?”
„– Van egyáltalán valami, amiből nem csinálsz viccet?
– Hirtelen nem jut eszembe ilyesmi.
– Tudod – mondta Gabriel –, egy időben azt hittem, barátok lehetünk, Will.
– Egy időben azt hittem, vadászgörény vagyok – felelte Will –, de aztán kiderült, hogy ez csak az ópium miatt volt. Tudtad, hogy ilyen hatása van? Mert én nem.”
„– Willnél a találékony egyet jelent azzal, hogy erkölcstelen.
– Nem, tényleg azt jelenti, hogy találékony – helyesbített Will. – Ha valamit erkölcstelennek találok, azt mondom: hű, ezt én is így csináltam volna!”
„Akárhová mész, veled tartok; ahol meghalsz, ott halok meg én is, s ott lesz a sírom.
Az angyal úgy bánjon velem, mint veled, nem különbül.
Ne választhasson el minket más, csak a halál.”
„– Hát pedig repesniük kéne. Megöltünk egy veszélyes démont – tiltakozott Will.
– És megmentettük Churchöt – tette hozzá Jem.
– Valamiért kétlem, hogy ezt a javunkra írnák – mondta Will. – Az a dög háromszor is belém karmolt a múltkor.”
„– Megígérem, hogy egy bűbáj leszek vele. – Will kihúzta magát, és megigazította összenyomódott kalapját. – Úgy elbűvölöm, hogy ha végeztem, tehetetlenül fekszik majd a földön, és azt sem tudja, fiú-e vagy lány.
– Nyolcvankilenc éves – mormogta Jem.”
– Emlékszel, amikor megpróbáltál rávenni, hogy etessek meg velük egy kacsapástétomot, mert szerettél volna kitenyészteni egy új kannibál kacsafajt?
– Be is falták – emlékezett vissza Will. – A vérszomjas kis dögök. Sose bízzatok egy kacsában!
Ha elértetek idáig, akkor szemernyi kétségetek sem lehet afelől, hogy miért is kell rá szavaznotok. 




Ashallyn'darkmyr Tallyn (Ash)
Innen ismerheted: Julie Kagawa: Vastündérek

Először feltűnt: Julie Kagawa: Vaskirály

Természetfeletti státusza: Tündér

Kampányvezér: Andie @ Könyvek háborúja

Magas, izmos, hosszú sötét haj, sápadt bőr és nyálcsorgatóan jóképű, és ha nem igéz meg, amikor abba a gyönyörű jégszürke szempárba nézel, készülj fel, hogy amint meglátod egy sötét köpenyben, karddal a kezében harcolni, elvesztél. Plusz nem öregszik! Kell még folytatnom? A rettegett harcos, szenvedélyes szerető, és női szíveket megolvasztó Ash valóban egy Télherceg, de ez korán sem jelenti azt, hogy nem tudja kellően felmelegíteni a hölgyek szívét!
Ash külsőre olyan volt, mint máskor: sötét szépség feketében és szürkében, sápadt arca élesen elütött hajától, és ruháitól. Kardja, amelynek hüvelye jeges-kéken derengett, az oldalán függött.
Azon kívül, hogy imádni való, Ash egy újabb bizonyítéka annak, hogy a lovagiasság bizony még nem halt ki (legalábbis a könyvekben nem:P). Ő érezteti veled, hogy egy igazi hercegnő vagy. Fogadalmait mindig tiszteletben tartja, és sosem habozik őket betartani. A mosolya elárul mindent: okos, érzékeny, bátor és számító. Ilyen férfi kell egy igazi hölgynek! Valaki, aki teljes szívével tud szeretni, és hajlandó megtagadni a saját érdekeit, hogy megvédje szeretteit. Persze ehhez, előbb el kell rabolni a szívét...

Első blikkre talán túl hidegnek tűnik, de kétség sem férhet hozzá, hogy azalatt a szexi, jégpáncél alatt egy megkínzott lélek és ez olyan fiú lapul, aki bizony mélyen éli meg érzéseit. Mint minden jóravaló hősnek, neki is megvan a fájdalmas múltja, melynek következményeként vált ilyen rideggé. Ám ez egészen addig tart,  amíg egy bizonyos lánnyal össze nem hozta a sors, és aki szép lassan (az instant love veszélye nem fegyeget) hámozza le hercegünk páncélját. Ennek köszönhetően láthatjuk, hogy Ash belül is és kívül is egy igazán jó ember.
Ash a kézfejével megcirógatta az arcomat, majd az ujjai közé fogta egy elszabadult tincsemet.
– Ezer és ezer halandó lányt láttam már – mondta lágyan –, többet, hogysem össze tudnád számolni, a világ minden részéről. Számomra mind egyformák. – Az ujja az állam alá csúszott, és felemelte a fejem. – Ők mind csak a külsőmet látják, nem azt, aki valójában vagyok. Te viszont igen. Te láttál a bűbáj nélkül, még azok nélkül is, amelyeket a családom előtt is fenntartok, ami csak komédia, hogy túléljem őket. Te láttad, ki vagyok valójában, és mégis itt vagy. – Hüvelykujjával végigsimított a bőrömön, jeges forró érintésemléket hagyva maga után. – Itt vagy, és nem vágyom más táncra, csak erre.
Ahogy már említettem, bátorsága sem elhanyagolható. Sőt, Ash annak ellenére, hogy egy herceg – akikről valljuk be legelőször az elkényeztetett nyuszifiúkák jutnak az eszükbe – igazán kemény harcos. Profi kardforgató, aki egy csepp verejték nélkül képes legyőzni minden vetélytársát, plusz egy csettintésre elő tudja hívni a Tél varázserejét. Sosem tudhatod pontosan, mikor küld feléd egy csokor jégszilánkot (ugye Puck? ;)). Csak fenyegesd meg őt vagy a szeretteit és egy pillanatig sem fog habozni, hogy apró darabokra szeleteljen. Ugyanakkor nyerd el a szívét, és úgy áll majd mindig melletted, ahogy senki más!

Mindegy, hogy a mosolya, igéző szemei miatt vagy az erős karjaitól, de a szíved biztosan kihagy egy ütemet, a gyomrod összeszorul, a bőröd bizsereg és az ajkaid égnek, amikor ő feltűnik a színen. Ash már azzal is bebizonyította, hogy mennyire álompasi, amikor megtagadta a királynőjét, udvarát és a vérét, dacolt a vassal a szeretetért. A világ végéig is elmegy, kiáll bármilyen próbát, csakhogy az egy igaz szerelmével lehessen.



Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!


*Az alpári, obszcén, zavaros, agresszív, fenyegető hangú, mások személyiségi jogait és jó hírnevét sértő és aláásó hozzászólásokat töröljük!*

0 megjegyzés: