Könyves álompasik párbaja 2013 - 11. Forduló: Magnus VS Gideon


A segítségetekkel összegyűjtöttük 2013 legkedveltebb 8 férfi karaktert. Ezúttal is több műfaj és korosztály képviselői mérkőznek meg egymással, hogy kiderüljön ki az abszolút kedvenc.

Mi az a Könyves Álompasik Párbaja?
A 16 legtöbb jelölést kapott karakter versenyzik a 2013 legjobbja címért, miközben a játékban résztvevő bloggerek segítik bajnokaikat - mindenféle mocskos eszközzel próbálják meggyőzni a gyanútlan szavazókat, hogy az ő bajnokukra szavazzanak. pl; kampánybeszédek, képekkel, facebook oldalak tele postolásával, molyon őrületes mennyiségű karcolásokkal, stb. - és naponta új párbajok indulnak, az olvasók minden párbajra 48 órán át szavazhatnak.. Egy-egy versenyző tovább jut.

A negyeddöntő harmadik párbajában a Magnus csap össze Gideon-nal

Olvasd el a kampányszövegeket és add le a voksod! Ki jusson tovább a következő fordulóba?
Mindenki csak egyszer szavazhat! A szavazásokat Július 28-án 23:59-kor lezárjuk!!!




UPDATE: A párbaj végeredménye: 

Magnus 495 (57.42%) vs Gideon 367 (42.58%)
Tehát a győztes, aki tovább jut a következő fordulóba: Magnus



Magnus
Innen ismerheted: Cassandra Clare: A végzet ereklyéi / Pokoli szerkezetek

Először feltűnt: Cassandra Clare: Csontváros

Természetfeletti státusza:  Brooklyn Fő Boszorkánymestere

Kampányvezér: MsReea Napi falat

Magnus 1213 táján született, ehhez mérten igen csak jól tartja magát. Részben ázsiai származású, beszél vagy egy tucat nyelvet és meglehetősen tapasztalt minden téren. Nem csak a mágiához fűzött viszonya, a múltja, amiről alig lehet tudni valamit, hanem a szerelmi élete is rendkívül izgalmas. Jelenlegi párja Alec Lightwood, de volt már kapcsolata Camille-lel is, aki egy több száz éves vámpír, és hölgy létére nem túl bájos.

Magnus természete is kettős. Az árnyvadászok szívébe sem lopta be magát elsőre, de kiderült, hogy hosszútávon hűséges, megbízható szövetséges.

Először Clary gondolataiban bukkan fel a neve, mint olyas valakié, aki képes elzárni emlékeket, aztán a saját buliján találkozunk vele, ahol a többiek így látják: 
"A küszöbön karcsú férfi állt, és kíváncsian figyelte őket. Isabelle szedte össze magát elsőnek, és megvillantotta csillogó mosolyát. - Magnus? Magnus Bane?
- Az volnék. - A ajtóban álló férfi magas volt és vékony, mint egy fogas, haja sűrű fekete tüskékből álló koronaként ékítette a fejét. Álmos szeme ívéből és egyenletesen lebarnult bőre aranyló árnyalatából Clary úgy sejtette, hogy részben ázsiai lehet. Farmert és több tucatnyi fémkapoccsal díszített fekete inget viselt. Szemét feketével húzta ki, amitől mosómedvére emlékeztetett; száját egészen sötétkékre festette. Gyűrűkkel borított kezével tüskés hajába túrt, és elgondolkodva mérte végig a jövevényeket. - A Nephilimek gyermekei - állapította meg. - Hát, hát. Nem emlékszem, hogy meghívtalak volna benneteket." 
Ennek ellenére senki se gondolja, hogy feledékeny lenne, egzotikus, macskához hasonló pupillája beazonosítja, bárki számára egyértelmű, hogy boszorkánymester, ahogy extravagáns és rikító színes öltözete is kiemeli a tömegből. Céltudatos, erős, határozott. Tudja mit akar, és el is veszi. Páran belekötöttek, hogy nem is igazi férfi... Nos, rájuk már senki sem emlékszik, mert Magnus bizony férfi a talpán. Igazi partyarc és ráadásul igen elbájoló tud lenni:
"- Tetszik a buli ?
A lány megpördült, és Magnus Bane-t pillantotta meg, amint az egyik oszlopnak támaszkodott. Szeme világított a sötétben. Clary körbepillan­tott, de Jace-t és a többieket elnyelte a tömeg.
Megpróbált mosolyogni. - Valaminek a tiszteletére rendezted?
- A macskám születésnapja van.
- Ó! - Clary megint körülnézett. - És hol van a macskád ?
Magnus Bane komoly tekintettel egyenesedett ki. - Nem tudom. Megszökött."

Szavazz rá, mert sosem hazudik, legfeljebb nem mesél el mindet, de csakis a saját érdekedben, hogy megvédjen. Szavazz rá, mert üde színfolt egy álszent világban, és mert nem érdekli mások véleménye. Ha szeret, tiszta szívéből teszi, egyébként sem tesz semmit félig. Teljes életet él, méghozzá a mindenkori mának, amiből mint tudjuk, neki sok kijutott. Önzősége sem feltétlen hátrány, hiszen védeni kell azokat, akik bíznak benne. A munkájában professzionalista, és hát kissé magamutogató, de exhibicionizmusa csak abban az értelemben használható, hogy szabad lélek, és nincs mit rejtegetnie. No és szerénysége káprázatosan ellensúlyozza az összes jelem béli hibáját:
"Magnus olyan arcot vágott, mintha dorombolni készült volna. - Felejthetetlen vagyok, az igaz - dicsekedett."
Úgyhogy szavazz rá, mert a polgárpukkasztó külső mögött egy igazi különc és harcos személyiség rejlik. Soha nem ad fel semmit, ráadásul olyan erőket birtokol, amit mindenki szívesen tudna a háta mögött. Egy igazi egyéniség, olyan, amiből igen kevés jutott erre a világra, vibrálóélénk és még szórakoztató is.








Gideon


Először feltűnt:  Kerstin Gier: Rubinvörös

Természetfeletti státusza: 100% ember (időutazó génekkel)

Kampányvezér: MFKata @ MFKata gondolatai


Ki az a Gideon de Villiers?

Nos a legerősebb drágakő, a Gyémánt az időutazók Kronográfjában. Saint German gróf titkos feljegyzéseiből az alábbi információt kapjuk róla
Büszke oroszlán – arca sugárzó gyémánt,
De fényét sötét igézet ontja ki némán,
Amint a nap leáldozik, változást hoz ő:
A holló halálával eljövend az idő.
Ó, igen! Ez Gideon, a félhosszú hajával és a bátorságával és a keményfejűségévél...

Vajon miért szeretnénk valakit álompasinak, amikor az első pillantásra arrogáns és pimasz? Hisz az egyik pillanatban még úgy tekint ránk a gyönyörű zöld szemeivel és a féloldalas mosolyával, hogy elolvadunk tőle, viszont a következő pillanatban pedig keresztülnéz rajtunk?
Mégis lehetetlen ellenállni ennek a 19 éves lovagnak, mert a humora mellett még okos is. Jelenleg orvostanhallgató, de több nyelven is beszél és a történelmet is a kisujjából rázza ki.
Mielőtt azt gondolnánk, hogy ez a Mr. Elazútból Fontosmissziót Teljesítek mellett az élet dögunalom és semmi érzelem nincs benne, rájövünk, hogy az álca mögött egy humoros és nagyon kedves pasit láthatunk, aki ráadásul nem retten vissza attól, hogy mindenkivel és minden időben szembe szálljon a szerelméért.

Hogyan képes erre? Az ügy érdekében abbahagyta a lovaspólózást (pedig csapatkapitány volt) és megtanult vívni, de nem is akárhogyan, hisz nem egyszer mentette meg Gwen életét is a kardjával.

A karddal ugyan jól bánik az álompasi-jelöltünk, de nem lehet mindenki tökéletes és az érzelmek terén meglehetősen kezdőnek tűnik...
– Megtennéd, hogy egy percre elhallgatsz? Most épp össze kell ugyanis szednem minden bátorságomat, hogy szerelmet valljak neked. Az ilyesmikben egyáltalán nincs gyakorlatom.
– Tessék?
– Beléd szerettem, Gwendolyn.
– Tényleg?
– Igen, tényleg. Tudom, hogy még egy hete sem ismerjük egymást, és eleinte eléggé… gyerekesnek találtalak, és valószínűleg undokul is viselkedtem veled. Borzasztóan bonyolult a személyiséged, soha nem lehet tudni, mit fogsz tenni legközelebb, és néhány dologban még ijesztően… tapasztalatlan vagy. Néha szeretnélek észhez téríteni.
– Oké, tényleg feltűnően gyakorlatlan vagy, ami a szerelmi vallomásokat illeti.
De ne essünk kétségbe, mert Gideon táncolni is megtanít minket ha arról van szó.
Egy kis Bon Jovi (a Linkin Park után) és egy szexi hegedű-előadás és máris mindegyikünk alig várja, hogy az alábbi vallomást hallhassuk tőle:
Amikor megcsókolsz, Gwendolyn Shepherd, az olyan, mintha elveszteném a kapcsolatot a szilárd talajjal. Fogalmam sincs, hogyan csinálod, vagy hol tanultad. Ha egy filmből, akkor mindenképpen meg kell néznünk együtt. – Egy pillanatra elhallgatott. – Amit tulajdonképpen mondani akartam: amikor megcsókolsz, akkor semmi mást nem akarok többé, mint téged érezni, és a karomban tartani.
Tökéletes vagy tökéletes?
– Készen állsz?
– Készen, ha te is készen állsz
Szavazásra fel!



0 megjegyzés: