Könyves álompasik párbaja 2013 - V. Forduló: Lucas vs Magnus


A segítségetekkel összegyűjtöttük 2013 legkedveltebb 16 férfi karaktert. Ezúttal is több műfaj és korosztály képviselői mérkőznek meg egymással, hogy kiderüljön ki az abszolút kedvenc.
Mi az a Könyves Álompasik Párbaja? A 16 legtöbb jelölést kapott karakter versenyzik a 2013 legjobbja címért, miközben a játékban résztvevő bloggerek segítik bajnokaikat - mindenféle mocskos eszközzel próbálják meggyőzni a gyanútlan szavazókat, hogy az ő bajnokukra szavazzanak. pl; kampánybeszédek, képekkel, facebook oldalak tele postolásával, molyon őrületes mennyiségű karcolásokkal, stb. - és naponta új párbajok indulnak, az olvasók minden párbajra 48 órán át szavazhatnak.. Egy-egy versenyző tovább jut.
A mai napon a szívdöglesztő "rosszfiú"; Lucas és kedvenc boszorkánymesterünk; Magnus száll ringbe a továbbjutásért. 

Olvassátok el a kampányszövegeket és adjátok le a voksaitokat! Ki jusson tovább a következő fordulóba? Mindenki csak egyszer szavazhat! A szavazásokat Július 20-án 23:59-kor lezárjuk!!!UPDATE: A párbaj végeredménye: 

Lucas 221 (28.12%) VS Magnus 565 (71.88%)
Tehát a győztes, aki tovább jut a következő fordulóba: Magnus


Lucas

Innen ismerheted: Tammara Webber: Easy – Egyszeregy

Természetfeletti státusza: 100% ember

Kampányvezér: Zsu @ Forró csoki és jó könyv


Lucas Landon Maxfield. Ki is ő? Talán az egyik srác a suliból, akivel egy csoportba jársz. Lehet az a fiú, aki a kedvenc kávézódba készíti el a napi koffein bombádat. Egy szinte láthatatlan srác, akit ha egyszer észreveszel, szinte le se tudod venni a szemed izmos testéről, kezed mindenáron bele szeretne túrni hosszú, sötét hajába, és világos, éber szemei mindig a tömeget pásztázzák, hogy bármilyen fenyegetést észrevehessen és megóvhasson tőle.
- Ne nagyon gyötörd meg! Valahogy olyan védtelennek látszik.
- Ja, persze - kuncogtam. - Egy ilyen szívós, izmos srác, aki szakavatottan veri össze az embereket, és hazudik a lányoknak a kilétéről, tényleg nagyon védtelen.
Bezony, Lucassal nem érdemes ujjat húzni, mert a rossz fiú imaige mögött ott van a komoly önvédelmi tudás és nem utolsó sorba a tény, hogy taekwondózni is tud. De nem használja tudását mások megfélemlítésére, csak megvédésére. És megtanít arra, hogy ha véletlen nincs melletted, meg tud magad védeni.
– Hogyan szabadulnál ki ebből a fogásból, Jacqueline?
Karjával körülfogott, a testem a testéhez simult.
– Sehogy – suttogtam. – Nem akarnék.
– De ha akarnál, akkor hogyan?
Behunytam a szememet, és elképzeltem.
– Az ágyékodba térdelnék. A rüsztödre tipornék. – Kinyitottam a szemem, és fölmértem viszonylagos testmagasságunkat. – Azt hiszem, magas vagy ahhoz, hogy lefejeljelek. Hacsak nem szökkenek föl, ahogy a labdarúgó táborban tanították.
A szája egyik sarka fölfelé görbült.
– Jó. – Lehajolt, ajkunkat csak egy-két ujjnyi távolság választotta el. – És ha megcsókolnálak, de nem akarnád?
Annyira kívántam Lucast, hogy zsongott a fejem.
– Akkor… akkor beléd harapnék.
– Úristen! – rebegte behunyt szemmel. – Ez baromi jól hangzik!
Persze, mint minden rossz fiúnak, neki is vannak titkai, hisz azért ilyen vonzóak és nála a tetkók komoly sebeket takarnak. Szó szerint. 14 éves volt, mikor megölték az anyját, miközben ő a másik szobába volt az ágy lábához kötözve. Szabadulási kísérletének nyomai a kötél okozta sérülések a csuklóján, melyeket szalagtetoválás rejt el mások szemei elől.

Oké, a szexi külső még kevés, attól még nem lesz álompasi. De mi billenti mégis felé azt a bizonyos mérleget? Védelmező magatartása, kedves, figyelmes és udvarias, és nem utolsó sorba irtó okos, mint leendő gépészmérnök, rendkívül agyas, nagyon intelligens.

Szóval hölgyeim, ha látnak a parkba egy farmernadrágos, bakancsos, bőrkabátos, piercinges srácot egy vázlatfüzettel a hóna alatt, vagy egy Harley motornak támaszkodva a tömeget szemlélni, akkor bizony belebotlottak egy Lucas Maxfieldbe. Mert ők valósak és köztünk járkálnak, csak észre kell őket vennünk

És ha a fenti sorok még mindig nem lennének elég meggyőzőek, akkor elárulóm, rá van tetoválva a világ egyik legszebb szerelmes verse:

A szerelem nem a józan ész hiánya,
hanem felülvizsgált, átgondolt,
fölhevített és a szív
formájához igazított józan ész.

Hát most már tudjátok, hogy miért olyan KÖNNYŰ, mint az egyszeregy beleszeretni Lucasba, és mitől olyan hihetetlenül KÖNNYŰ a döntés. Szavazzatok Lucasra!Magnus
Innen ismerheted: Cassandra Clare: A végzet ereklyéi / Pokoli szerkezetek

Először feltűnt: Cassandra Clare: Csontváros

Természetfeletti státusza:  Brooklyn Fő Boszorkánymestere

Kampányvezér: MsReea @ Napi falat

Magnus 1213 táján született, ehhez mérten igen csak jól tartja magát. Részben ázsiai származású, beszél vagy egy tucat nyelvet és meglehetősen tapasztalt minden téren. Nem csak a mágiához fűzött viszonya, a múltja, amiről alig lehet tudni valamit, hanem a szerelmi élete is rendkívül izgalmas. Jelenlegi párja Alec Lightwood, de volt már kapcsolata Camille-lel is, aki egy több száz éves vámpír, és hölgy létére nem túl bájos.

Magnus természete is kettős. Az árnyvadászok szívébe sem lopta be magát elsőre, de kiderült, hogy hosszútávon hűséges, megbízható szövetséges.

Először Clary gondolataiban bukkan fel a neve, mint olyas valakié, aki képes elzárni emlékeket, aztán a saját buliján találkozunk vele, ahol a többiek így látják: 
"A küszöbön karcsú férfi állt, és kíváncsian figyelte őket. Isabelle szedte össze magát elsőnek, és megvillantotta csillogó mosolyát. - Magnus? Magnus Bane?
- Az volnék. - A ajtóban álló férfi magas volt és vékony, mint egy fogas, haja sűrű fekete tüskékből álló koronaként ékítette a fejét. Álmos szeme ívéből és egyenletesen lebarnult bőre aranyló árnyalatából Clary úgy sejtette, hogy részben ázsiai lehet. Farmert és több tucatnyi fémkapoccsal díszített fekete inget viselt. Szemét feketével húzta ki, amitől mosómedvére emlékeztetett; száját egészen sötétkékre festette. Gyűrűkkel borított kezével tüskés hajába túrt, és elgondolkodva mérte végig a jövevényeket. - A Nephilimek gyermekei - állapította meg. - Hát, hát. Nem emlékszem, hogy meghívtalak volna benneteket." 
Ennek ellenére senki se gondolja, hogy feledékeny lenne, egzotikus, macskához hasonló pupillája beazonosítja, bárki számára egyértelmű, hogy boszorkánymester, ahogy extravagáns és rikító színes öltözete is kiemeli a tömegből. Céltudatos, erős, határozott. Tudja mit akar, és el is veszi. Páran belekötöttek, hogy nem is igazi férfi... Nos, rájuk már senki sem emlékszik, mert Magnus bizony férfi a talpán. Igazi partyarc és ráadásul igen elbájoló tud lenni:
"- Tetszik a buli ?
A lány megpördült, és Magnus Bane-t pillantotta meg, amint az egyik oszlopnak támaszkodott. Szeme világított a sötétben. Clary körbepillan­tott, de Jace-t és a többieket elnyelte a tömeg.
Megpróbált mosolyogni. - Valaminek a tiszteletére rendezted?
- A macskám születésnapja van.
- Ó! - Clary megint körülnézett. - És hol van a macskád ?
Magnus Bane komoly tekintettel egyenesedett ki. - Nem tudom. Megszökött."

Szavazz rá, mert sosem hazudik, legfeljebb nem mesél el mindet, de csakis a saját érdekedben, hogy megvédjen. Szavazz rá, mert üde színfolt egy álszent világban, és mert nem érdekli mások véleménye. Ha szeret, tiszta szívéből teszi, egyébként sem tesz semmit félig. Teljes életet él, méghozzá a mindenkori mának, amiből mint tudjuk, neki sok kijutott. Önzősége sem feltétlen hátrány, hiszen védeni kell azokat, akik bíznak benne. A munkájában professzionalista, és hát kissé magamutogató, de exhibicionizmusa csak abban az értelemben használható, hogy szabad lélek, és nincs mit rejtegetnie. No és szerénysége káprázatosan ellensúlyozza az összes jelem béli hibáját:
"Magnus olyan arcot vágott, mintha dorombolni készült volna. - Felejthetetlen vagyok, az igaz - dicsekedett."
Úgyhogy szavazz rá, mert a polgárpukkasztó külső mögött egy igazi különc és harcos személyiség rejlik. Soha nem ad fel semmit, ráadásul olyan erőket birtokol, amit mindenki szívesen tudna a háta mögött. Egy igazi egyéniség, olyan, amiből igen kevés jutott erre a világra, vibráló, élénk és még szórakoztató is.

 

Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!*Az alpári, obszcén, zavaros, agresszív, fenyegető hangú, mások személyiségi jogait és jó hírnevét sértő és aláásó hozzászólásokat töröljük!*

0 megjegyzés: