Könyves álompasik párbaja 2012 - 5. Forduló: Bones vs Barrons

És végre eljött a Párbajok ideje! A segítségetekkel összegyűjtöttük a 4 legkedveltebb férfi karaktert. A tini szívtiprók készen állnak, hogy át vegyék a stafétabotot, de a "vén" kujonok megmutatják, hogy a katona mindig katona marad!

Az 5. Forduló második párbajában az ellenállhatatlan, mester vámpír, Bones, aki nem csak a harcmezőn teljesít magasan, de az a bizonyos "32. fejezet" megmutatta, hogy a hálószobában is -, csap össze a sötét és cefetül veszélyes, legyőzhetetlen, vadállatias alfa hímmel, Jericho Barrons-szal! 


Micsoda párbaj!

Olvasd el a kampányszövegeket és add le a voksod! Ki jusson tovább a következő fordulóba? A bejegyzés végén találjátok a szavazólapot és a linkeket a többi párbajhoz. A szavazásokat Július 19-én 23:59-kor lezárjuk!!! 



Bones


Innen ismerheted: Jeaniene Frost: Cat & Bones Vámpírvadász sorozat
Először feltűnt: Félúton a sírhoz
Természetfeletti státusza: Mester vámpír
Kampányának vezére: FFG &Timus @ FFG Book


Miért szavazzatok Bonesra? 
Ez egyszerű: ő a tökéletes jelölt.


Tudjátok, ki is ő valójában? 
Teljes nevén III. Crispin Phillip Arthur Russell, röviden Bones. 1766 november 20 óta tudhatjuk a világon, és 1790 -ben, 24 évesen változtatta át vámpírrá Ian valahol Ausztráliában, meglehetősen távol Angliától, ahol Bones valójában született.

Bones ezer arcú: a nők egy érzelmes, erős szépfiút, a férfiak konkurenciát látnak benne.

Mikor először találkozik Cattel, ő így jellemzi a Félúton a sírhoz részben:
" A fények és árnyak közt egy előrehajló férfi feje búbját láttam. A haja szinte hófehér volt a villódzásban, de a bőre ránctalan. A mélyedések és körvonalak arcvonásokká álltak össze, amikor felpillantott és észrevette, hogy nézem. A szemöldöke határozottan sötétebb volt világosszőkének tűnő hajánál. A szeme is sötét volt, túl sötét ahhoz, hogy láthassam a színét. Pofacsontját mintha márványból metszették volna, és inge hasítékából makulátlan gyémántszín bőr kandikált elő."

Noha nem csillog a napfényben, emberek vérét issza, mert Bones egy vérbeli vámpír, akin meglátszik az idő nyoma: méghozzá a bölcsességében, az átgondoltságában és a megfontolt, precíz lépéseiben - egy szalmaszálat sem tesz keresztbe megfontolás nélkül. Mondanunk se kell, a lány nem rajong túlzottan a vámpírokért, így Bones sem a szíve csücske, viszont nekünk nagyon is azzá vált. 

Bones ért a nők, és úgy általánosságban az emberek nyelvén, ezért töri meg Cat ellenállását is, és végül igazi férfiként elrabolja a lány szívét/lelkét/testét, mint már korábban oly sok lányét, amiből látszik, hogy valódi férfi.

Csípős nyelvű, szarkasztikus, és magabiztos személyiség, aki nem bírta Síri csendben megállni, hogy ne védje meg Catet, mikor Vlad Tepes, Bram Stoker legendás vámpírja verbálisan inzultálta volna a lányt:

"- Bones, lehet, hogy inkább egy szelíd kis konyhatündért kellett volna elvenned!
- Dugulj el, nem vagyok kíváncsi a poénjaidra - csattant fel Bones. - Beszélgess inkább egy íróval, aki népszerűbb színben tüntethet fel.
- Mi van, Anne Rice nem hívott vissza, haver?"

És nem csak Vladtól, de  minden más rossztól védelmezi azt, akit szeret, mert a keménynek tűnő gránitszív mögött egy érző lélek lapul.

A Catek mind Bonest választják! 
A Timu(cica)Cat, Cat(herine Crawfield), és Lencsi cat!
A macskák (és a nem macskák is) Bonesra szavaznának! 

És ahogy Jeaniene Frost írta a Karó és sírhant című könyvében:
"Mindannyiunknak meg kell hozni olyan döntéseket, amelyekkel együtt élünk." 

Hozzatok jó döntést, és szavazzatok Bonesra!

És van még valami, amiért érdemes Bonesra szavazni: amennyiben Bones nyer a játék legvégén, akkor azok között, akik rá voksoltak kisorsolunk egy Once Burned példányt.


Jericho 'JZB' Barrons


Innen ismerheted: Karen Marie Moning: Tündérkrónikák
Először feltűnt: Keserű ébredés
Természetfeletti státusza: Nagyon szeretnétek tudni, nem igaz? Nos, maradjunk annyiban, hogy "más", mint a többiek.
Kampányának vezére: 
wilwaren @ Nem harap a... & Wee @ Wee blogja


Ha már feladtad, ha már úgy érzed, minden kártyádat kijátszottad, ha már nem tudod, merre tovább, mert mindent felfalt a Sötétség – tudd, hogy Ő eljön érted. A remény erőssé tesz. A félelem megöl.
Ő mindig rád talál….

Jericho Z. Barrons a mezőny legtitokzatosabb alakja. Származása éppolyan rejtély, mint mibenléte, hiszen a harmincas, veszettül jóképű, arany bőrű és sötét hajú Barrons lehet ugyanúgy mediterrán származású, mint valami ősi civilizáció gyermeke. Erőteljes felépítését és vad, állatias kisugárzását szofisztikált öltözködéssel próbálja ellensúlyozni, sikertelenül.

„Jericho Barronsszel kapcsolatban csak az biztos, hogy vele kapcsolatban semmi sem biztos.”- Karen Marie Moning: Álom és valóság, 208. oldal

A Barrons önmaga egy enigma. Ha már úgy gondoltad, hogy kiismerted meglep egy újabb hihetetlen képességével, amitől tátva marad a szád. Mindegy, hogy vámpír, végzetes tündérherceg vagy gonosz szárnyas Vadász, Barronst az éjszaka összes iszonyú teremtménye féli. Kétségtelenül ő áll a tápláléklánc tetején, de ezt ő csak laza eleganciával veszi tudomásul.

„Akit Jericho Barrons kedveskedve megérint, az úgy érzi magát, mintha ő lenne a legkülönlegesebb ember a világon. Olyan ez, mint odamenni a dzsungel legnagyobb, legvérszomjasabb vadállatához, lefeküdni mellé, a szájába tenni a fejed, és ahelyett hogy megölne, megnyalogat és dorombol”. - Karen Marie Moning: Álom és valóság, 273.oldal

Egyértelmű erőfölényéhez szarkasztikus, érdes és szókimondó modor társul, és soha nem tudhatod, hogy megbízhatsz-e benne, de akkor is őt, a csúcsragadozót akarnád magad mellett tudni, ha leomlanak a falak a világok között. Tőle nem fogsz romantikus szavakat hallani, de mindig ott lesz, ha szükséged van rá, akár hívod, akár nem. Barrons nem jó, Barrons nem rossz, Barrons nem sorolható kategóriába, hiszen ő maga egy külön kategória. Talán soha nem is fogjuk megérteni micsoda is Ő, hiszen nem engedi magát kiismerni. 

Ezek után van-e valaki, aki ki mer állni az éjszaka veretlen urával?
Senki? Gondoltam…


És van még valami, amiért érdemes Barronsra szavazni: amennyiben Barrons nyer a játék legvégén, akkor azok között, akik rá voksoltak kisorsolunk egy Shadowfever példányt a Cor Leonis kiadó felajánlásából.


Szavazz, hogy megtudjuk ki az álompasi, majd töltsd ki a szavazás alatt lévő rafflecoptert, hogy esélyes legyél az ajándékok megnyerésére! Egy párosra csak egy szavazatot adhatsz le egy fordulóban!





A rafflecopter kitöltése kötelező azoknak, akik a nyeremények sorsolásában részt akarnak venni!



a Rafflecopter giveaway


Jelenleg ezzel párhuzamosan folyó szavazások:


Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!



27 megjegyzés:

  1. A rafflecoptert itt is töltsem ki, vagy elég csak a Damon vs Corteznél?
    Most rajongók kicsit, ha már írtam.:D
    Hajrá Bones! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lol, e-mailben válaszoltam a bloggernek, na mindegy, szóval:


      Mind a két szavaznak külön külön raffleja van ezért mindkettőt ki kell :)

      Törlés
  2. Kérlek titeket kattintsatok a másik párbajnál Cortez nevére!!!!Csak egy másodperc de nekünk cortez fanoknak fontos!<3

    VálaszTörlés
  3. Csak akkor szavazok Cortezre, ha biztosít valaki nekem 100 BONES szavazatot. xD

    VálaszTörlés
  4. Hát.....én csak egyszer tudok szavazni,de úgyis ő vezet úgyhogy szavazz légyszi Cortezre meg mindenki más is!

    VálaszTörlés
  5. Hát, én Bones-ra szavaztam, mert a másik sorozatot nem olvastam... még! Olvastam, hogy sokaknak nehéz a választás... most örülök, hogy csak az egyik sztorit ismerem, különben lehet, hogy nekem is gondjaim lennének. Mindenesetre meghozta ez a szavazás a kedvem a Tündérkrónikákra! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én azt is szeretem, Barronst is, de Bones a favorit :))

      Törlés
  6. BARRONSRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ezeket tessék olvassgatni,no:
    http://zenkaolvas.blogspot.hu/2012/07/na-akkor-most.html

    http://nemharap.wordpress.com/2012/07/16/konyves-alompasi-parbaj-5-fordulo-barrons-az-elodontoben/#more-999

    VálaszTörlés
  7. BONES! :) És elég csak a könyveket elolvasni, már az elég, hogy valaki BONES-t válassza, nem kell még plusz rábeszélés sem. :D

    VálaszTörlés
  8. Kedvelem Barronst és Bonest is, de Barrons különlegesebb, egyedibb. Szóval hajrá BARRONS. :)
    Itt egy interjú vele , hát nem imádnivaló. :)
    http://katamano.blogspot.hu/2010/11/interju-jericho-barrons-sal.html

    VálaszTörlés
  9. Akkor szavazok Bones-ra ha minden Bones fan Cortezre szavaz !!

    VálaszTörlés
  10. Team Barrons forever, és annál is túl! Húzzunk bele csajok! :)

    VálaszTörlés
  11. Én még nem szavaztam a másik ütközetben, szóval engem is meglehet győzni pár Barrons szavazattal :D, bármelyik oldalról. ( Várom az ajánlatokat ;) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó szavazok Barronsra de akkor te meg Cortezre!!

      Törlés
    2. Rendben, akkor cseréljünk, szavazok Cortezre egyet :)

      Törlés
  12. Mindkettőt imádom!!!! Szavaztam és holtverseny!!

    VálaszTörlés
  13. Barronsra szavazok! =)

    VálaszTörlés
  14. pár cortez szavazattal lehet hogy valamelyikre szavazok mert még nem szavaztam

    VálaszTörlés
  15. Azzal győztetek meg, hogy Barrons nem vámpír!

    VálaszTörlés
  16. Ha nem Cortez jut be a döntőbe én esküszöm hogy akkor aki itt nyer azt több mint 1000 - rel fogja elveszìteni de ha Cortez nyer Kkor lehet hogy csak párral fog veszteni az itteni győztes!!!!!

    VálaszTörlés