Könyves álompasik párbaja 2012 - III. Forduló: Peeta Vs. Eric

És végre eljött a Párbajok ideje! A segítségetekkel összegyűjtöttük a 16 legkedveltebb férfi karaktert. Vannak versenyzők az Urban Fantasy, Paranormal Romance, de még a naplóregények világából is. A tini szívtiprók készen állnak, hogy át vegyék a stafétabotot, de a "vén" kujonok megmutatják, hogy a katona mindig katona marad!

A 3. Forduló ötödik párbajában a romantikus hős, egy teljesen halandó hétköznapi srác, az álcázás és megtévesztések mestere; Peeta csap össze a szexi, kegyetlen, viking vámpír sheriffel, Eric-el! Fontos: a könyves Eric és Peeta nem a tévésorozatos/filmes Eric és Peeta, ezt ne felejtse el senki.


Olvasd el a kampányszövegeket és add le a voksod! Ki jusson tovább a következő fordulóba? A bejegyzés végén találjátok a szavazólapot és a linkeket a többi párbajhoz. A szavazásokat Július 11-én 23:59-kor lezárjuk!!! 

Peeta

Innen ismerheted: Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Először feltűnt: Az éhezők viadala

Természetfeletti státusza:
 100% ember


Kampányának vezére: 
Kristine @ Kristina blogja & Greylupus

A kék szemű, szőkésbarna hajú Peeta Mellark, Suzanne Collins világhírű trilógiájának, Az Éhezők viadalának egyik főszereplője, aki humorával, kitartásával, elszántságával, és ravaszságával világszerte több millió lány szívét hódította már meg.

Miért legyen ő 2012 álompasija?
Először is, mert egy valódi romantikus hős. Nem a mostanában divatos vámpír/angyal/démon/vérfarkas szemet gyönyörködtető szépfiúja, hanem egy teljesen halandó hétköznapi srác, akivel bármikor találkozhatnánk akár az utcán is, lehetne a szomszédunk (na akkor engem a nap 24 órájában az ablakban leselkedve lehetne csak megtalálni), az osztálytársunk, az egyik barátunk, ... és így sokkal közelebb érezhetjük őt magunkhoz, mert ez a lényeg, nem elérhetetlen, mint a többi természet feletti lény! Abszolút nem tökéletes, de pont ez teszi őt emberivé, szerethetővé.

Ő pék, és valljuk be ez nagyon vonzó egy fiúban, és bár tudjuk jól, hogy a mai lányok nagy többsége élete végéig lelkesen fogyókúrázik, és sikoltozva menekül minden szénhidráttól, de azért legyünk őszinték... melyikünket ne lehetne levenni a lábáról egy olyan finom süteménnyel, amit a szeretett fiú készített? Mindemellett ezek a kezek csodálatos művészi munkákat is képesek létrehozni,...egy tortát feldíszíteni, egy képet megfesteni, vagy akár egy álcázást elkészíteni, és ez Peetának mind a kisujjában van. Sőt van még egy előnye mindennek, a több kilós liszteszsákok emelgetése, még azzal is jár, szép izmokat csodálhatunk meg rajta! :)

Első látásra kicsit visszahúzódónak, esetlennek tűnik, de itt van a kutya elásva, hogy ez mekkora tehetségre vall, mert ezzel az Arénába bekerülő többi játékost és a nézőket, sőt még Katnisst is profin átveri. A suta külső mögött viszont egy nagyon okos számító srác rejlik, aki képes manipulálni a Hivatásos játékosokat, vagy akár a Játékmestereket is a maga javára. 

"Azért, mert Peeta segíteni akar. Mint amikor kenyeret adott nekem. Ettől teljesen leblokkolok. Egy jószívű Peeta Mellark sokkal nagyobb veszélyt jelent rám nézve, mint egy rosszindulatú. A kedves emberek valahogy mindig belopják magukat a szívembe." /Katniss Everdeen/ 

Azért külön pirospont jár neki, hogy a fiúkkal egyáltalán nem törődő, a szerelmet huszadrangú dolognak tartó Katniss figyelmét is képes úgy magára vonni és megszerettetni magát vele, hogy a lány közben észre sem veszi, hogy milyen profi módon behálózták. Tudja mikor kell hallgatni, tudja mikor kell cselekednie, és mindvégig arra koncentrál, hogy a szeretett lány boldog legyen, sőt, a legnagyobb ajándékot szeretné a lánynak adni, arra is képes, hogy a saját életét kockáztassa, és mit gondoltok, akkor az ő szerelme a lány iránt mégis mennyire erős?

Peeta főleg a viselkedésével és a szavaival képes egy több ezres tömeget levenni a lábáról. Ne egy félistennek képzeljük el őt, ahogy a legtöbb főszereplő srácot leírják, van abból épp elég csak győzzük csorgatni a nyálunkat utánuk. Peeta a szőkésbarna, egy kicsit mindig az arcába lógó hajával, a feltűnő kék szemeivel, középmagas, kicsit zömök termetével lehet, hogy nem tud versenyezni a földöntúli szépségű többi indulóval, de ha hozzátesszük a személyiségét, akkor simán megfelelő ellenfele bármelyik másik versenyzőnek.

‎"Én annak örülnék a legjobban, ha a hátralévő napjaim minden percét veled tölthetném"./Peeta Mellark/

Persze, manapság nagyon divatos, egy természetfeletti lényért rajongani, főleg, ha ráadásul a srác "rosszfiú" is. De most komolyan...egy ilyen fiúért lehet rajongani, lehet imádni, ...de biztos vagyok benne, hogy a valós életben egy Peeta mellett boldogabbak lehetnénk és a lányok többsége rá vágyik, mutassuk meg, hogy ő egy igazi álompasi! :)

Egy olyan fiúra, aki jókedvre derít, ha szomorú vagy, aki őszintén szeret és akinek nincs szüksége szárnyakra, vámpírfogakra, vagy mágiára, hogy magára vonja a figyelmünket és meg is tartsa azt.


Szavazzatok Peetára, mutassuk meg, hogy nem csak egy természetfeletti lehet álompasi!!! 


Eric

Innen ismerheted: Charlaine Harris: True Blood
Először feltűnt: Inni és élni hagyni

Természetfeletti státusza:
 Vámpír

Kampányának vezére: Dotty Draer

Had kezdjem először is egy idézettel a legelső regényből:

„- Az a vámpir ott elég jóképű, és kétszer is végigmért már téged - mondta. Majdnem gondolkodni kezdtem rajta, hogy össze kellett-e szorítania a fogát, hogy ezt kimondja.
- Csak ugratsz - mondtam egy perc múlva bizonytalanul.
Az a vámpir, akit jóképűnek nevezett, valójában hihetetlen volt; szőke, kék szemű, magas és széles vállú. Csizma, farmer és mellény volt rajta. Klasszis. A romantikus könyvek borítóin vannak ilyen pasik. Halálra rémültem tőle.
- Ericnek hívjak - mondta Bill.
- Hány éves?
- Sok. Ő a legöregebb közöttünk itt a bárban.
- Gonosz fickó?
- Mi mind gonoszak vagyunk, Sookie. Mindannyian nagyon erősek és nagyon erőszakosak.”
Eric emberi életében Viking herceg volt, azóta vámpírként túl van az ezredik életévén, ami sajnos a személyiségére nincs a legjobb hatással. Legalábbis addig, míg nem találkozik Sookieval, és rá nem jön, hogy még mindig képes érezni.

A küllemére nem lehet panasz, igazi izompacsirta, hosszú aranyszőke hajjal, kékséges íriszekkel, és olyan hátsóval, hogy – Sookie szavait idézve – „Ha nemzetközi fenékszépségversenyt rendeznének, azt Eric fölényesen megnyerné. Hatalmas trófeát kapna, az biztos. Még soha nem tapasztaltam olyat, hogy egy nő azért küzdjön, hogy távol tartsa a kezét egy férfitól, erre itt voltam én, aki a körmömet a tenyerembe vájtam, és a szemhéjamat bámultam belülről, azt remélve, hogy átlátok rajta, ha elég erősen szuggerálom.”.

Első ránézésre nem a legpozitívabb figura, arrogáns, önfejű, manipulatív, szinte bármire hajlandó, hogy megkapja, amit akar, de nincs nála életszeretőbb vámpír. Nem riad meg a csalástól, az erőszaktól, és hihetetlen magabiztosságának hála előbb-utóbb jó eséllyel eléri a céljait.

Mindazonáltal, jellemzően becsületesen végzi a dolgait, és még ha manipulatív is, akkor is őszinte és nyitott a kívánságait illetően. Az őszinte természete miatt magyarázza be magának Sookie azt, hogy mindig tudja, hányadán áll vele. Idővel jön rá arra, hogy az Ericcel folytatott kommunikáció egyáltalán nem egyenetlen, mert a vámpír soha nem mond semmit sem ok nélkül.

Kezdetben nem igazán érzelmes, de figyelmet, és aggodalmat tanusít Sookie boldogsága és jóléte felé, ezzel mégjobban elmélyítve a kapcsolat kettejük között. Bár létrehozott egy szerény, de viruló üzleti birodalmat, és megszerezte magának a vámpírhierarchia hatóságának egy kiemelkedő pozícióját, Sookie – s én is – úgy hisszük, hogy Eric a szíve mélyén az a született Vikingharcos maradt, aki bármelyik pillanatban kész a csata kellős közepébe ugrani. Hiszen valamikor régen volt szerető felesége, gyerekei, és hála Sookienak kezdi újra felfedezni az érzelmek óriási skáláját.

Nem lehet a rossz vagy a jó jelzőt rábélyegezni, mert Eric, az Eric, ha ő nem akarja megmutatni a motivációit, akkor soha nem is fogod megérteni, de ha benne vagy azon szűk körben, akik előtt szépen lassan leveti arroganciája páncélját, és megmutatja mi is lakozik benne mélyen belül, akkor egyszer csak azt veszed észre, hogy már nem is érdekelnek a helytelennek vélt tettei, mert érted tette, s így szép lassan a hálójába szőtt, nem ereszt onnan, de Te nem is akarod, hogy eleresszen.

Igazi férfi, aki nem fél – talán még élvezi is – bemocskolni a kezeit, ugyanakkor nagyon ragaszkodó, bármire hajlandó a hozzá közel állóak védelme érdekében. Nem kérném fel egy etikai kódex megírására, de nem is a nézetei miatt szeretnivaló.

Ami engem illett, nem rugdosnám ki se az ágyamból, se az életemből.
Egyáltalán nem egy tipikus jófiú, de ha te is olyan lány vagy, mint én, vagy Sokkie, akkor olyan rosszfiúra vágysz, aki csak hozzád jó, és ez esetben Eric a megfelelő választás. Minden kétséget kizáróan.'

Szavazz Ericre!


Szabályok: Ebben a fordulóban 8 párbaj van, tehát 8 karakter jut tovább. Nem kötelező mindegyikre szavazni, DE csak azok esélyesek a nyereményekre, akik minden párbajra szavaznak! Egy párosra csak egy szavazatot adhatsz le, egy fordulóban! :)

Jelenleg ezzel párhuzamosan folyó szavazások:
Július 8-án lesznek elérhetőek!


Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!

2 megjegyzés:

 1. Nem találtam Dottyt, hogy hol kampányol Ericért, így bocsi, de megint ide szavaztam :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem lényeg hol szavazol, mert az nem látszik. :)
   Dotty még nincs kész a kampánnyal ezért nem lehet sehol megtalálni, rá még várunk :)

   Törlés