Könyves álompasik párbaja 2012 - 4. Forduló: Peeta vs Barrons

És végre eljött a Párbajok ideje! A segítségetekkel összegyűjtöttük a 8 legkedveltebb férfi karaktert. Vannak versenyzők az Urban Fantasy, Paranormal Romance, de még a naplóregények világából is. A tini szívtiprók készen állnak, hogy át vegyék a stafétabotot, de a "vén" kujonok megmutatják, hogy a katona mindig katona marad!

A 4. Forduló harmadik párbajában a romantikus hős, egy teljesen halandó hétköznapi srác, az álcázás és megtévesztések mestere; Peeta csap össze a sötét és cefetül veszélyes, legyőzhetetlen, vadállatias alfa hímmel, Jericho Barrons-szal! 

Olvasd el a kampányszövegeket és add le a voksod! Ki jusson tovább a következő fordulóba? A bejegyzés végén találjátok a szavazólapot és a linkeket a többi párbajhoz. A szavazásokat Július 15-én 23:59-kor lezárjuk!!! 


Peeta

Innen ismerheted: Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Először feltűnt: Az éhezők viadala
Természetfeletti státusza: 100% ember
Kampányának vezére: Kristine @ Kristina blogja & Greylupus

A kék szemű, szőkésbarna hajú Peeta Mellark, Suzanne Collins világhírű trilógiájának, Az Éhezők viadalának egyik főszereplője, aki humorával, kitartásával, elszántságával, és ravaszságával világszerte több millió lány szívét hódította már meg.

Miért legyen ő 2012 álompasija?
Először is, mert egy valódi romantikus hős. Nem a mostanában divatos vámpír/angyal/démon/vérfarkas szemet gyönyörködtető szépfiúja, hanem egy teljesen halandó hétköznapi srác, akivel bármikor találkozhatnánk akár az utcán is, lehetne a szomszédunk (na akkor engem a nap 24 órájában az ablakban leselkedve lehetne csak megtalálni), az osztálytársunk, az egyik barátunk, ... és így sokkal közelebb érezhetjük őt magunkhoz, mert ez a lényeg, nem elérhetetlen, mint a többi természet feletti lény! Abszolút nem tökéletes, de pont ez teszi őt emberivé, szerethetővé.

Ő pék, és valljuk be ez nagyon vonzó egy fiúban, és bár tudjuk jól, hogy a mai lányok nagy többsége élete végéig lelkesen fogyókúrázik, és sikoltozva menekül minden szénhidráttól, de azért legyünk őszinték... melyikünket ne lehetne levenni a lábáról egy olyan finom süteménnyel, amit a szeretett fiú készített? Mindemellett ezek a kezek csodálatos művészi munkákat is képesek létrehozni,...egy tortát feldíszíteni, egy képet megfesteni, vagy akár egy álcázást elkészíteni, és ez Peetának mind a kisujjában van. Sőt van még egy előnye mindennek, a több kilós liszteszsákok emelgetése, még azzal is jár, szép izmokat csodálhatunk meg rajta! :)

Első látásra kicsit visszahúzódónak, esetlennek tűnik, de itt van a kutya elásva, hogy ez mekkora tehetségre vall, mert ezzel az Arénába bekerülő többi játékost és a nézőket, sőt még Katnisst is profin átveri. A suta külső mögött viszont egy nagyon okos számító srác rejlik, aki képes manipulálni a Hivatásos játékosokat, vagy akár a Játékmestereket is a maga javára. 
"Azért, mert Peeta segíteni akar. Mint amikor kenyeret adott nekem. Ettől teljesen leblokkolok. Egy jószívű Peeta Mellark sokkal nagyobb veszélyt jelent rám nézve, mint egy rosszindulatú. A kedves emberek valahogy mindig belopják magukat a szívembe." /Katniss Everdeen/ 
Azért külön pirospont jár neki, hogy a fiúkkal egyáltalán nem törődő, a szerelmet huszadrangú dolognak tartó Katniss figyelmét is képes úgy magára vonni és megszerettetni magát vele, hogy a lány közben észre sem veszi, hogy milyen profi módon behálózták. Tudja mikor kell hallgatni, tudja mikor kell cselekednie, és mindvégig arra koncentrál, hogy a szeretett lány boldog legyen, sőt, a legnagyobb ajándékot szeretné a lánynak adni, arra is képes, hogy a saját életét kockáztassa, és mit gondoltok, akkor az ő szerelme a lány iránt mégis mennyire erős?

Peeta főleg a viselkedésével és a szavaival képes egy több ezres tömeget levenni a lábáról. Ne egy félistennek képzeljük el őt, ahogy a legtöbb főszereplő srácot leírják, van abból épp elég csak győzzük csorgatni a nyálunkat utánuk. Peeta a szőkésbarna, egy kicsit mindig az arcába lógó hajával, a feltűnő kék szemeivel, középmagas, kicsit zömök termetével lehet, hogy nem tud versenyezni a földöntúli szépségű többi indulóval, de ha hozzátesszük a személyiségét, akkor simán megfelelő ellenfele bármelyik másik versenyzőnek.
‎"Én annak örülnék a legjobban, ha a hátralévő napjaim minden percét veled tölthetném"./Peeta Mellark/
Persze, manapság nagyon divatos, egy természetfeletti lényért rajongani, főleg, ha ráadásul a srác "rosszfiú" is. De most komolyan...egy ilyen fiúért lehet rajongani, lehet imádni, ...de biztos vagyok benne, hogy a valós életben egy Peeta mellett boldogabbak lehetnénk és a lányok többsége rá vágyik, mutassuk meg, hogy ő egy igazi álompasi! :)

Egy olyan fiúra, aki jókedvre derít, ha szomorú vagy, aki őszintén szeret és akinek nincs szüksége szárnyakra, vámpírfogakra, vagy mágiára, hogy magára vonja a figyelmünket és meg is tartsa azt.


Szavazzatok Peetára, mutassuk meg, hogy nem csak egy természetfeletti lehet álompasi!!! 



Jericho 'JZB' Barrons


Innen ismerheted: Karen Marie Moning: Tündérkrónikák
Először feltűnt: Keserű ébredés
Természetfeletti státusza: Nagyon szeretnétek tudni, nem igaz? Nos, maradjunk annyiban, hogy "más", mint a többiek.
Kampányának vezére: 
wilwaren @ Nem harap a... & Wee @ Wee blogja

Ha már feladtad, ha már úgy érzed, minden kártyádat kijátszottad, ha már nem tudod, merre tovább, mert mindent felfalt a Sötétség – tudd, hogy Ő eljön érted. A remény erőssé tesz. A félelem megöl.
Ő mindig rád talál….

Jericho Z. Barrons a mezőny legtitokzatosabb alakja. Származása éppolyan rejtély, mint mibenléte, hiszen a harmincas, veszettül jóképű, arany bőrű és sötét hajú Barrons lehet ugyanúgy mediterrán származású, mint valami ősi civilizáció gyermeke. Erőteljes felépítését és vad, állatias kisugárzását szofisztikált öltözködéssel próbálja ellensúlyozni, sikertelenül.
„Jericho Barronsszel kapcsolatban csak az biztos, hogy vele kapcsolatban semmi sem biztos.”- Karen Marie Moning: Álom és valóság, 208. oldal
A Barrons önmaga egy enigma. Ha már úgy gondoltad, hogy kiismerted meglep egy újabb hihetetlen képességével, amitől tátva marad a szád. Mindegy, hogy vámpír, végzetes tündérherceg vagy gonosz szárnyas Vadász, Barronst az éjszaka összes iszonyú teremtménye féli. Kétségtelenül ő áll a tápláléklánc tetején, de ezt ő csak laza eleganciával veszi tudomásul.
„Akit Jericho Barrons kedveskedve megérint, az úgy érzi magát, mintha ő lenne a legkülönlegesebb ember a világon. Olyan ez, mint odamenni a dzsungel legnagyobb, legvérszomjasabb vadállatához, lefeküdni mellé, a szájába tenni a fejed, és ahelyett hogy megölne, megnyalogat és dorombol”. - Karen Marie Moning: Álom és valóság, 273.oldal
Egyértelmű erőfölényéhez szarkasztikus, érdes és szókimondó modor társul, és soha nem tudhatod, hogy megbízhatsz-e benne, de akkor is őt, a csúcsragadozót akarnád magad mellett tudni, ha leomlanak a falak a világok között. Tőle nem fogsz romantikus szavakat hallani, de mindig ott lesz, ha szükséged van rá, akár hívod, akár nem. Barrons nem jó, Barrons nem rossz, Barrons nem sorolható kategóriába, hiszen ő maga egy külön kategória. Talán soha nem is fogjuk megérteni micsoda is Ő, hiszen nem engedi magát kiismerni. 

Ezek után van-e valaki, aki ki mer állni az éjszaka veretlen urával?
Senki? Gondoltam…


És van még valami, amiért érdemes Barronsra szavazni: amennyiben Barrons nyer a játék legvégén, akkor azok között, akik rá voksoltak kisorsolunk egy Shadowfever példányt a Cor Leonis kiadó felajánlásából.



Egy párosra csak egy szavazatot adhatsz le egy fordulóban!



Jelenleg ezzel párhuzamosan folyó szavazások:


Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!

0 megjegyzés: