Hetilap #2

Mivel az olvasással rettentően el vagyok maradva - köszönhető ez a Ninja Theory csapatnak, és annak, hogy ilyen állat játékot dobtak piacra, mint az új Devil May Cry - így a kitűzött kritikák is csúsznak miért nem lep meg. Na de nem vonultam ám el teljesen a közéletből, olvastam is pár érdekes hírt, találtam új borítókat, stb a héten, ezek közül ki is válogattam a blogra illőket.

Úgy döntöttem, hogy mivel mostanában sok új hír jön ki, ezért minden hét vége felé - legalábbis igyekszem betartani - lesz egy úgynevezett "Hetilap" bejegyzés az azon a héten napvilágra kerülő, könyvekkel kapcsolatos hírekről, legyen az trailer, borító, megjelenés, film adaptáció vagy részlet.

A héten több filmes hír is érkezett, így velük kezdeném:

1. Marie Lu Prodigy c. könyve a héten került a boltok polcaira, ennek örömére az MTV Hollywood Crush utána is járt, és megkérdezte a két producert, Wyck Godfrey-t és Marty Bowen-t, hogy vajon hogy állnak a srácok a már egy ideje készülődő Legend filmmel.


A jó hír: A dolgok egyre jobban haladnak, ahogy a könyvnek nő a rajongó tábora, és éppen ezért becsületesen és Marie elképzeléseihez hűen szeretnék megcsinálni.

A rossz hír: Egy jó ideig még várhatunk, mire láthatjuk a kész terméket.

"A Prodigy kampányának hála, a Legenda eladásai megnőttek, szóval a srácok a CBS films-nél ki is szeretnék ezt használni." magyarázta Wyk a stúdió megújult érdeklődését és lelkesedését. "Fantasztikus forgatókönyvünk van és volt egy Jonathan Levine-unk, aki a Warm Bodies c. filmet rendezte, ám mivel ő épp most csinált egy YA könyvet, "Valami mást kell csinálnom." elven vélekedik. Szóval jelenleg próbálunk rendezőt találni a Legendához. Bárki is kapja majd meg a melót, biztos, hogy izgatott lesz, hiszen a világ felépítése nagy durranás."

Ha már előjött az egyedülálló futurisztikus világa, arra a kérdésre is választ kapott az MTV, hogy ők hogyan képzelik el a filmet és hogy talán elleshetnének ezt-azt az ÉV megvalósításából (nem lemásolni):

"Valójában beszélgettünk az Éhezők viadaláról és a mesterségesen létrehozott helyről, ahol a játék zajlik," Mondta Wyck. "Azonban ez egy hanyatló város. A jövőbeli Los Angeles.Egy sokkal kézzelfoghatóbb érzést nyújt. Szóval olyasvalakit akarunk, aki nagyjából meg tud teremteni egy ilyen világot, de ugyanakkor olyat is, aki érti a két főszereplő közti kapcsolatot, ami valójában az egésznek a lételeme, és a fiatalságban növekvő forradalmat, amivel kapcsolatban úgy érzem, hogy most is létezik az országban, az a "Meg kell változtassunk dolgokat" fajta mentalitás, ami ilyen erőssé teszi a könyvet."

***


Stephenie Meyernek nem elég a Twilight és a Host (várható) sikere, mint producer nagy erőkkel dolgozik azon, hogy a Vérbe öltözött Anna-t is nagy képernyőn láthassa a rajongótábora.

Sokan mondhatnák, hogy ez az a bizonyos kínos pillanat, amikor az egyik legjobb horror YA könyvet egy olyan ember filmesíti meg, aki a vala volt legnagyobb és legnevetségesebb  port kavarta a természetfeletti romantikának világában. 

Az  LA Times szerint, Stephenie (aki szintén producerként tevékenykedett a két utolsó "Twilight" filmnél és a másik könyvének, a "The Host" (Burok) filmadaptációjánál, illet az "Austenland"-nél is.) kaparinthatta meg a filmes jogokat a tavalyi év legjobb szellem sztorijához, mely egy véráztatta ruhában öldöklő lélekről szól. Annak, aki nem tudná, a könyv Cas, a szellemvadász fiú életét követi, aki megzavarodva találja magát, amikor igyekszik újra megölni a címletes Anna szellemét (Ő egy különösen makacs és csúnya szellem, de megmagyarázhatatlan okból megkíméli a fiú életét.). A könyv rengeteg "2012 legjobbja" listára felkerült, és a gótikus brutalitás keverve a már képernyő kész romantikával igazán ígéretessé teszi, ami a moziból származható bevételeket illeti, és persze Stephanie cége, a Fickle Fish Films már el is kezdte a munkálatokat, így biztos, hogy nem kell nagyon sokáig várni, hogy kapjunk pár szaftos infót a film növendékről. 


***

A két Twilight producer, Wyck Godfrey és Marty Bowen igen szorgalmasak mostanában, hiszen a Legenda és a Safe Haven mellett,  John Green nagy sikerű "The Fault in Our Stars" c. könyvét is ők próbálják vászonra vinni. Az MTV-nek ezzel kapcsolatban is sikerült kicsikarniuk belőlük némi információt:

A beszélgetés lényege: Mindenki imádja a forgatókönyvet, melyet Scott Neustadter és Michael H. Weber ("500 Nap nyár") írt. Minden színésznő, akiben reménykedtek érdeklődik a szerep után, és közel járnak, hogy kiválasszák a rendezőt.

"Ha elolvasod a forgatókönyvet akkor ugyanaz az érzés jár át, mint a könyvnél," magyarázta Marty. "Azt hiszem, ez az egyik legjobb forgatókönyv, amit valaha olvastam."

Wyck elárulta, hogy már folynak a találkozók és valószínűleg meglesz a rendező a következő két hétben, és nagyon izgatott.

Na de vajon Mr. Green-t mennyire vonják bele a munkálatokba?

"Nagyon. Minden piszkozatot elolvas. Folyton megbeszélünk vele mindent," mondta Marty. "Imádja a forgatókönyvet, úgy érzi, hogy sikerült mindent megragadnunk a könyvből, amit reméltünk szóval szerintem a rajongók is elégedettek lesznek."

Wyk említette, hogy "sok" színésznővel tárgyalt, ám a rajongók kedvencével, aki Green szerint is jó lenne, Mae Whitmannel még nem. 

Erre persze még bőven van idejük, hiszen előtte rendezőt kell találniuk és csak aztán kezdődhet a szereplő válogatás.

"Ez trükkös, úgyhogy mindig jobb, ha a rendezővel együtt csinálod. Nem fogunk rendező nélkül kiválasztani egy színészt,"  mondta Wyck. "Tényleg nagy jelentősége van a rendezőnek, de a jó hír az, hogy megvan a szép listánk a legjobb színészekről és színésznőkről ebben a generációban."

A lényeg az, hogy előbb vagy utóbb, de sor kerül a "TFiOS" forgatására. Vélhetően a nyár vége felé.

Ezeken kívül érkezett pár új borító, trailer és részlet is a külföldi piacról, illet két új megjelenés a magyar kiadóktól:

Borító(k):



Az első négy LOTU (Az Alvilág Urai) rész borítója is megváltozik:  


Trailer(ek)



Oké, ez már régebben jött, de ha már Legenda... :P


Részlet(ek):

Egyéb:

A héten két új könyvcímet is kaptunk:
  • Nalini Singh: Guild Hunter #6 (Angyali vadász) - Archangel's Legion
    Visszatér a gyökerekhez és ismét Raphael és Elena lesz a két főszereplő.
    Várható külföldi megjelenés: Október 29
  • Nalini Singh: Psy/Changeling #12 (Egy világ - két faj - állandó küzdelem) - Heart of Obsidian
Megjelenések itthon:

Nalini Singh - Angyalárny
Angyali vadász 5.

Az éjfélszín szárnyú Jason az árnyak között érzi otthon magát. De amikor India arkangyalának, Nehának férjét holtan találják a palotájában, a kémmester kénytelen kilépni a fénybe. Egy arkangyal őrült haragja ugyanis szörnyű pusztítást végezhet a világban, Jasonnek pedig meg kell találnia a gyilkost, hogy ezt megelőzze.

De Neha bizalmának ára van: a kémmesternek az arkangyal vérvonalához kell kötnie magát, véresküt kell tennie Mahiya hercegnőnek. A lánynak, aki szörnyű titkokat hordoz a szívében, és már senkiben sem bízik meg. Legfőképpen nem egy ellenséges kémmesterben.

A gyilkos után kutatva Jason és Mahiya egy évszázados rémálom közepébe cseppen. A váratlan szenvedély feltámadó, fekete vihara pedig mindkettejüket magával ragadja… könnyen lehet, hogy a halálba.
Vedd meg! 



Karen Chance -  A hajnal átka
Cassandra Palmer 4. 
Noha Cassandra Palmer nagy hatalommal bíró Pythiává vált, ez egyáltalán nem készteti visszavonulásra azokat, akik a halálát kívánják. A természetfeletti lények világában kevesen örülnének annak, ha az önfejű Cassie foglalná el a legfőbb jövőbelátó posztját – és minden tőlük telhetőt el is követnek, hogy mielőbb eltegyék láb alól.

A vámpírok Szenátusa támogatja ugyan Cassie-t új tisztségében, ám az általuk biztosított védelemnek ára van: szövetségre kell lépnie a szexi vámpír nagymesterrel, Mirceával, aki saját tulajdonaként tekint a lányra.
Ám még a vámpíroknak is komoly gondot okozhat Cassie életének megóvása, hiszen Apollo, az önjelölt istenség, a Pythia hatalmának forrása az ellenfelük. Hogy megmentse saját életét – és mellesleg a világot – Cassie-nek szembe kell néznie teremtőjével…


0 megjegyzés: