Mitől lesz egy karakter nagyszerű? - Első rész

" Előszöris. A vélemények szubjektívek, szóval amíg az egyik olvasónak a kedvence egy bizonyos karakter, addig egy másik olvasó ugyanarra azt mondja "Oh, de utálom ezt a csajt!!" Ennek ellenére, úgy gondolom, hogy fontos hogy az írók megjegyezzék, hogy a karaktereink nem tudják, hogy ők maguk nem valóságosak. A valódi emberek rendkívül összetettek, szóval a karaktereknek is többből kell állnia, mint csak néhány személyiségi tulajdonság összemosva.

A romantikában, például mindenki azt várja, hogy a hős legyen bátor és hűséges a hősnőhöz.

De ha csak ennyiből áll az egész karakter, inkább csupán 2 dimenziós és unalmas. Mik az erősségei ezeken kívül? Mi nevetteti meg, mitől veszti el higgadtságát, mi rémíti meg? (A bátor férfiak is félnek valamitől.) Ha van humora, akkor az száraz, pimasz, sötét, szarkasztikus vagy kissé merész? Mi a háttere? Mik a hibái? Ha ezek a különböző személyiségi szempontok nem ragyogják át a történetet, akkor a karakter lapos és felejthető lesz.

Azonban a többrétegű és rejtett személyiségek nem csak a hős számára fontosak. Ugyanilyen különféle jellemzőkkel kell hogy ellátva legyen a hősnő is, és ne feledkezzünk meg a mellék szereplőkről és az egyformán fontos gonoszról sem.

Összefoglalva, a nagyszerű karakter többdimenziós, akiről az olvasó úgy érzi, hogy valóságos. " - Jeaniene Frost

" Számomra sok dolognak a keveréke, de a legfontosabb a humorérzék, és a képesség hogy tudjanak nevetni magukon.

Nem érdekel milyen sötét az a karakter... Szükségem van rá, hogy legyen humorérzéke, legyen az akár bohócos/vicces/ha-ha humor. Szarkazmus is rendben van. Csendes szorakoztató szintén rendben van. A lényeg hogy VALAMI utaljon arra, hogy a karakter tudja mi az hogy poén. Ránézek az emberekre a valóságban és azt veszem észre, hogy azokhoz vonzódom akik tudnak nevetni. A nagyon komoly emberek inkább csak idegesítenek.

Szóval.. számomra, a jó karakter egyfajta keveréke a sötétségnek és fénynek, jónak és rossznak... és van humorérzke! :)  - Larissa Ione


" Nekem a válasz at átélhetőség.

A karakterek sok mindenek lehetnek: hősies, gonosz, bátor, gyáva, zseni, önfejú, stb, de ezek csupán üres címkék egészen addig, amíg egy szerző bedobja a karakter egy konfliktus-sütőbe, ami arra kényszeríti amazt, hogy cselekedjen, változzon, nőjjön.

És ahhoz, hogy egy olvasót érdekeljen egy karakter (mindegy milyen kicsi vagy nagy szerepe van) az kell, hogy kapcsolódni tudjunk hozzá. Nem kell szeretnünk, de ahoz hogy emlékezetessé, hitelessé és valóságossá, több dimenzióssá tegyük - meg kell értenünk honnan jött vagy miért teszi azt amit tesz, akkoris ha nem mindig értünk egyet a cselekedeteivel." - Lara Adrian


forrás: http://yummymenandkickasschicks.com/?p=12382

0 megjegyzés: