Hősnők viadala 2012 - 2. Forduló: Párbaj #4 Gwen vs Hermione

Párbaj #4:
YA

És végre eljött a Párbajok ideje! A segítségetekkel összegyűjtöttük a 16 legokosabb, legszebb, legügyesebb, legtökösebb 18 éven aluli könyves főhősnőket. A hölgyek készen állnak, hogy egyszer s mindenkorra elhallgattassák riválisaikat.

A negyedik meccsen két fiatal hölgy mérkőzik meg egymással. Egyikük egy igen okos és bátor varázslótanonc, míg ellenfele egy egyszerű ember.... vagy talán mégsem?

Akinek szüksége lenne egy kis emlékeztetőre, az --> itt <-- megtalálja, hogy pontosan mi is az a Hősnők Viadala, de a kulcsfontosságú információ: Két naponta új meccs indul. Minden meccs egy YA (fiatal felnőtt) és egy Felnőtt párbaj párost párbajoztat. A párbaj nyertesei bekerülnek a következő fordulóba és addig párbajoznak, amíg csak egy-egy hölgy marad.


Párbaj #4: Gwen vs. Hermione
(okt. 21 - 23)

A szavazást KIVÉTELESEN október 23-án 23:59-kor zárjuk, technikai okok miatt!

Gwen

Innen ismerheted: Kerstin Gier: Időtlen szerelem

Először feltűnt: Kerstin Gier: Rubinvörös

Természetfeletti státusza: időutazó ember

Kampányának vezére: lindsey @ Forró csoki és jó könyv


Miért szavazzatok rá?Gwendolyn Shepherd élete normálisnak mondható, már ha normálisnak tekinthető egy karót nyelt nagymama, egy látomásoktól szenvedő rokon és a család nőtagjainál időről időre felbukkanó gén, mellyel vissza lehet utazni az időben. Gwen 16 éves koráig éli a fiatalok megszokott életét: iskolába jár, barátnőjével, Leslie-vel karaokézik, és elviseli a különleges feladatok hivatott unokatestvére, Charlotte lenéző, undok magatartását, elvégre a másik lány örökölte az utazógént.

Aztán Gwen élete gyökeresen megváltozik, mikor egyik pillanatról a másikra a múltban találja magát képzetlenül és felkészítés nélkül, de kénytelen kardot ragadni, hogy megmentse útitársa, a nagyképű Gideon életét, megtanulni a régmúlt idők alapvető illemszabályait, és táncórákat venni Charlotte "segítségével". És ami a legfontosabb, Gideonnal együtt összegyűjteni a tizenkét időutazó vérmintáját a kronográfba, és ezzel megtalálni a Titkot (bármi legyen is az).

És hogy miért is szavazz Gwenre? Mert ez a lány nem adja fel, nem hátrál meg. Nem született szuper képességekkel (hacsak az időutazó gént figyelembe nem vesszük), nem ő a legokosabb és nem 1000 oldalú tehetség, hanem csak egy fiatal lány, aki a történelmet korhű filmekből ismeri, a nyelvismerete hiányos, nem játszik hangszereket és a menüett lépéseivel is hadilábon áll. De bármilyen új feladat elé is állítják, legjobb tudása szerint hajtja végre, még ezzel kivívja az arrogáns Gideon de Villiers nemtetszését.Hermione


Innen ismerheted: J.K. Rowlling: Harry Potter sorozat

Először feltűnt: Harry Potter és a bölcsek köve

Természetfeletti státusza: mugli (azaz ember) varázslótanonc

Kampányának vezére: Reea @ Napi falat


Miért szavazzatok rá?

A mugli születésű ( azaz ember) lány boszorkányvénával megáldva minden helyzetben jól jönne. Hermione ezenfelül okos, tehetséges, szorgalmas és hű barát. Kell ennél több? Kit szeretnél a hátad mögött, ha baj van? Valakit, aki mindenre tud egy jó varázsigét, aki képes ösztönözni, amikor úgy érzed összeesküdött a világ ellened, és ráadásul kitart melletted, mindegy, mi történt.

Így láthattuk először:

- Lassan az egyszarvúszőr is kilóg belőle. Na mindegy… – Már épp felemelte a pálcát, amikor újból kinyílt a fülkeajtó. A varangyát vesztett fiú tért vissza. Ezúttal egy bozontos, barna hajú, lapátfogú lány is volt vele, aki vadonatúj roxfortos talárt viselt.
- Nem láttatok egy varangyot? – kérdezte akaratos, számonkérő hangon. – Neville elvesztett egyet.
- Már megmondtuk neki, hogy nem láttuk a békát – felelte Ron, de a lányt láthatólag nem a válasz, csak a varázspálca érdekelte.
- Varázsolni készülsz? Remek, lássuk! – Azzal leült. Ron kicsit meghökkent.
- Öhm… hát jó. – Megköszörülte a torkát.
- “Napfény, pitypang, kenderspárga, legyen ez a patkány sárga.”
Intett a varázspálcával, de nem történt semmi. Makesz szürke és mozdulatlan maradt.
- Biztos vagy benne, hogy ez igazi varázsige? – szólt a lány. – Mert ha az, akkor nem valami jó. Mert én is kipróbáltam néhány egyszerű ráolvasást, csak úgy gyakorlásképpen, és nekem mindegyik működött. A családomban senkinek nincs varázsereje, meg is lepődtem, amikor a levelet kaptam, de persze nagyon örültem, mert úgy hallottam, hogy Roxfort a legeslegjobb boszorkányképző. Meg is tanultam kívülről az összes kötelező olvasmányt, remélem, elég lesz – egyébként én Hermione Granger vagyok, és ti?

A fenti idézetből kiderült, milyen tudálékos volt a legelején, miden ismerete könyvekből származott és a szabályszegés a legrosszabb rémálmai közé tartozott, de később a fiúk hatására rutinos kalandor lett, és rengetegszer tanúbizonyságát tette annak, hogy a barátai védelmében bármire képes.

Ekkor vékony hang csendült egy homályos sarokban.
- Tanárnő, kérem… Értem jöttek.
- Granger kisasszony!
Hermionének végre sikerült feltápászkodnia.
- Elindultam megkeresni a trollt, mert azt hittem… azt hittem, egyedül is el tudok bánni vele. Sok könyvet olvastam a trollokról.
Ron kezéből kiesett a varázspálca. Hermione Granger a szemébe hazudik egy tanárnak!?

Mindig mindenből a legjobb, de szívén viseli mások sorsát. Segít a barátainak, ha úgy adódik falazz egy tanárnak is. Az eszét számtalanszor használja annak érdekében, hogy megmentse Harryék életét, és a hét könyv alatt erre bőven volt lehetősége. Erős szövetséges, mert a varázslók között épp olyan otthonosan mozog, mint az emberek világában.

Hermione megkönnyebbülten felsóhajtott, s Harry csodálkozva látta, hogy a lány mosolyog.
- Csodás! – lelkendezett Hermione. – Ez nem mágia, hanem logika. Egy egyszerű rejtvény!
Sok híres varázsló gyenge matekból, és a logikai feladványokhoz hozzá se tudnak szagolni. Ők aztán itt álldogálnának ítéletnapig!

Megtanulja beismerni a hibáit. Éles elméjű, kitűnő a helyzetfelismerés. Rendszerint korábban kapcsol, mint atöbbiek. Ez pedig hatalmas előny, ha az életedért küzdesz. Persze nem volt mindig ilyen, de felnőtt, megedződött, gyönyörű nővé változott, és megtanulta elfogadni a dolgokat, vagy ha nem megy, úgy idomulni hozzájuk, ahogyan az a legjobb.

Szavazz rá, mert okos, tehetséges, bátor és kitartó. Mert igazi szív dobog a mellkasában, amivel érez, küzd és támogat. Olyan jellemfejlődésen ment át a sorozat folyamán, amivel kevesek büszkélkedhetnek. Bölcs és megértő társ lett, aki képes meghozni azokat a döntéseket is, amikről tudja, nem lesznek kényelmesek. Mert nem különböztet meg senkit a bőr színe, származása miatt, mert nincs olyan reményeteken ügy és helyzet, amit nem vállalna fel akár a környezet ellenére is. Mert látja a jót ott is, ahol más nem, nézzétek csak meg Csámpást.

Szavazzatok rá, mert nincs olyan élethelyzet, amiben ne lehetne a segítségedre. Stabil alapokat biztosító, erős karakter, aki nem csak azért van, hogy kitöltse az űrt. Nem csak okos, de szép is, nem csak erős, de lágy is. Olyan valaki, aki túlnőtt a határain, és lerázta kezdeti béklyóit. Képes feláldozni mindent, hogy megvédje azokat akiket szeret, és küzdeni a végsőkig. Tipikusan az a személy, aki magáénak tudja azt a mondást: “Nincs lehetetlen, csak tehetetlen!” És ráadásul egy zombiapokalipszis esetén is jól jönne. ;)
Végeredmény:


Jelenleg ezzel párhuzamosan folyó szavazások:


Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!0 megjegyzés: