Hősnők viadala 2012 - 2. Forduló: Párbaj #2 Rose vs Chloé
Párbaj #2:
YA

És végre eljött a Párbajok ideje! A segítségetekkel összegyűjtöttük a 16 legokosabb, legszebb, legügyesebb, legtökösebb 18 éven aluli könyves főhősnőket. A hölgyek készen állnak, hogy egyszer s mindenkorra elhallgattassák riválisaikat.

A második meccsen két fiatal hölgy mérkőzik meg egymással. Egyikük egy dampyr, akinek a harc az élete, míg ellenfele egy egyedülálló nekromanta szellemmágnes.

Akinek szüksége lenne egy kis emlékeztetőre, az --> itt <-- megtalálja, hogy pontosan mi is az a Hősnők Viadala, de a kulcsfontosságú információ: Két naponta új meccs indul. Minden meccs egy YA (fiatal felnőtt) és egy Felnőtt párbaj párost párbajoztat. A párbaj nyertesei bekerülnek a következő fordulóba és addig párbajoznak, amíg csak egy-egy hölgy marad.


Párbaj #2: Rose vs. chloé
(okt. 17 - 19)


Rose


Innen ismerheted: Richelle Mead: Vámpírakadémia

Először feltűnt: Vámpírakadémia

Természetfeletti státusza: dampyr (1/2 vámpír)

Kampányának vezére: Wilwaren @ Nem harap a...

Miért szavazzatok rá? Ezt had mondja el Rose maga (próbáltatok már neki nemet mondani? Felesleges...)

Helló. Rose vagyok. Rose Hathaway. És nem elég nekem a saját életem bonyodalma, most még ezzel a Viadallal is bonyolítják. De persze elvállaltam. Hogyne tettem volna. Két okom is volt. Először is lány vagyok és a lehetőség, hogy egy csomó másik csajt lenyomjak egy versenyben nagyon csábító. Eddig nemigen volt lehetőségem, erre, hacsak nem ököllel, de az nem olyan jó érzés. Az én világomban, ahol a morák, a teljesvérű vámpírok a felsőbbrendű faj egy dampyr mindig csak másodrendű lehet. Azt szoktam mondani, hogy amolyan sivatagi hercegnő típus vagyok, de csak mert ez jobban hangzik, mint a mandulaszínű bőr, a sötétbarna szem és a mélybarna haj, ami valójában jellemez. Általában csinosnak mondanak, de igazából nagyon eltérek a mora szépségideáltól, ami a magas törékeny test, és a hűvös szőkeség. Azért nem panaszkodhatom, a domborulataim azért kaptak már egy-két dicsérő pillantást. Na de most nem morákkal kell versenyezni, szóval ebben a mezőnyben erős vagyok!


"– Szóval most elmész Lissával? – kérdezte Adrian, amikor odaértünk a szobámhoz. 

– Aha, bocs. Tudod… csajos programunk lesz. – És a csajos program alatt azt értettem, betörésre készülünk."


A másik okom a részvételre hogy ez mégiscsak egy Viadal és én sose riadok vissza egy kis csetepatétól. Dampyr vagyok, mi ebben vagyunk jók. Nem kell vért innom, kimehetek a napfényre, de erősebb és gyorsabb vagyok mint az emberek. Katona vagyok. Ami azt illeti az egész életem a harcról szól. Nem is lehetne másként, hiszen testőrnek tanulok a Szent Vlagyimir Akadémián, hogy egy nap én lehessek a védelmezője a legjobb barátnőnek Lissának, aki mora hercegnő. Egy kicsit azért én is tudom milyen hercegnőnek lenni, mert gyakran bekapcsolódom Lissa gondolataiba. Ez a különleges lelki kapcsolatunk egyik előnye és egyben hátránya is. Jobban meg tudom védeni, de jobban szeretek a saját agyammal gondolkodni. Néha azzal is nehéz egy fejben lenni.


"– Igen? Attól tartasz, hogy előtör az esetlegesen elmebeteg énem? - Nem, attól tartok, hogy a szokásos Rose Hathaway éned tör elő, az, amelyik nem fél a dolgok közepébe ugrani, amikor azt hiszi, hogy valami úgy van jól. Lekezelő pillantást vetettem rá. – És mi a különbség? – Az, hogy ettől a másodiktól félek egy kicsit."


Szóval eddig a Viadalig nem sok csillámos esemény történt az életemben. Nehéz az ember (vagy dampyr) lányának igazi csajszinak maradni, ha folyamatosan vagy a strigák, az ösztönvámpírok ellen kell küzdened, vagy éppen a mora társadalom elitjének hatalmi játékainak kerülsz a középpontjába. Mindkettőben volt részem, higgyetek nekem, nem móka-kacagás. De végül is túlélő vagyok, mindenből jól jövök ki. Hé, említettem már, hogy egyszer már meg is haltam... Amíg Lissát távol tudom tartani a bajtól és minden szerettem mellettem harcol, addig boldog vagyok.

"– Ó, az én kislányom – mondta. – Alig tizennyolc, és már gyilkossággal vádolják, börtönszöktetést rendezett, és többet ölt, mint a legtöbb testőr valaha fog. – Elhallgatott. – Nem is lehetnék büszkébb rá."

Mert én csak ennek élek. Nincsenek nagy terveim, nincsenek nagy ambícióim, nem akarom megváltani a világot. Az embernek ismernie kell a határait és azon belül kell boldogulnia. Egy ideális verzióban én Lissa mellett vállalnék testőrködést Dmitrij társaságában. De az élet bonyolult és még a legegyszerűbb álmokért is sokat kell küzdenem. De ez nem okoz gondot. Jó vagyok a harcban. Nem véletlenül kaptam az első molnija tetoválásaim 17 évesen két striga leöléséért. Ez rekord, ha nem tudnátok.


"- Ez nem egy karácsonyi különkiadás! Ez ez én életem. A való világban a csodák és a jó dolgok nem válnak valóra csak úgy. 

Dmitrij még mindig higgadtan figyelt engem. 

– A való világban az ember valóra válthatja a saját csodáit."


Szóval állok a Viadal elébe csajok. Az Akadémián én voltam a legjobb, senki nem tudott földre kényszeríteni és nem tervezem, hogy először egy rakás lány küld padlóra.Tőlem kezdhetjük! - Rose

Hát szóval szavazzatok rá, na...!chloé

Innen ismerheted: Kelley Armstrong:  Sötét Erő trilógia


Természetfeletti státusza: Nekromanta

Kampányának vezére: Casperson @ Casperson olvasmányai


Miért szavazzatok rá?

A könyv második részének a címe ( Az ébredés ) is elmondja , hogy hahó fel kell ébredni és szavazni kell Chloéra ugyanis nála normálisabb YA karakterrel nem találkozik a moly és gyerekek az is valami , ha már a cím is utal arra , hogy neki kell megnyerni YA kategóriában a viadalt !

Chloé Saunders teljes mértékben megérdemli , hogy megnyerje a Hősnők Viadalát ugyanis nála talpraesettebb, okosabb, normálisabb, szerethetőbb YA karaktert sehol sem találni és mellesleg nem átlagos tini karakter. Mindenképp rá kell tenni a voksot ugyanis az előbb felsoroltak mellett még van benne rengeteg szufla, ami miatt már mindenki megszerette szerte a világon és ami miatt mindenkinek a könyvsorozat ott csücsül a polcán. Chloéról elmondhatjuk, hogy nem tutyimutyi, aki inkább áll karba tett kézzel és nézi, ahogy a herceg megmenti, hanem benne van az a bizonyos plusz ami miatt harciassá válik, kitörölve a semmittevés képzetét egy moly gondolataiból. 

Kemény, mint a beton, okos mint Bach és szeretni való, mint egy egyszarvú. Ez mindössze nem elég? Hát tessék csak tovább olvasni és biztosítom, hogy a végén Chloé Saundersre fogod letenni a voksod!

Chloé nem akar mást az élettől, mint bármelyik tinédzser: esélyt arra, hogy befejezhesse az iskolát, barátokat találjon, és talán egy fiút is magának. Ám ez nem adat hatig meg neki egyik napról a másikra, ugyanis kiskorától kezdve szellemek kísértik, de eleinte nem meri magának beismerni és mellőzi a tudatalattijába . Amikor azonban kezdi megérteni, hogy szellemeket lát rájön, hogy az élete soha nem lehet olyan, mint egy átlagos tinédzseré. A figyelmét követelő szellemektől körülvéve Chloé végül összeomlik, és bekerül egy kisebb elmezavarral küzdő fiatalok számára fenntartott otthonba. A Lyle Ház először normálisnak tűnik, de ahogy Chloé sorra megismeri a többi ápoltat – a sármos Simont és gyanús, soha nem mosolygó bátyját, Dereket, a visszataszító Torit és Rae-t, aki túlságosan is szereti a tüzet – rájön, hogy valami különös, baljós dolog köti össze őket, amit nem lehet a szokásos „problémás a gyerek” viselkedéssel magyarázni. 

''– Te tényleg azt hiszed, hogy hülye vagyok, igaz? – mondtam, aztán felemeltem a kezem: Ne, ne is válaszolj, kérlek! Hadd tájékoztassalak: A fiúzás nem minden lány listáján az első! És ebben a pillanatban az én listámon lejjebb nem is kerülhetne… olyan csekélyke dolgok, mint rendbe tenni az életem, is megelőzi!''

Chloé megküzd ezek mellett olyan dolgokkal is amellyel mi is találkozhatunk annak ellenére is , hogy nem vagyunk nekromanták . Skizofréniásnak hiszi magát ettől elszorul a gyomrunk ,de tudjuk , hogy velünk is megtörténhetne , küzd az édesapja figyelméért és szeretetéért , ami számunkra szörnyűnek tűnhet ,de be kell vallanunk , hogy van ilyen a való világban . A dolgokat le akarja egyszerűsíteni és gondolj csak bele jobban kedves olvasó , mi nem ugyanezt tesszük ? El akar valamit érni , hogy végre elmondhassa magáról , hogy neki is van valamije , te nem ezt teszed ? Küzd , de nem természetfeletti erőkkel , hanem a maga kis emberi módján , mi is ezt tesszük nem ? 

Mégis olyan dolgok történtek vele , amely hál' Istennek velünk nem esett meg, kísérleteztek rajta és genetikai módosítást hajtottak végre. Nekromanta lett ,de nem akár milyen! Látja a szellemeket sőt még fel is támasztja őket, ami nem minden esetben sült el jól, ugyanis következményei lettek, ami miatt hősünk újabb próbatétel elé nézett. Valamint elnyerte egy vérfarkas és egy varázsló szerelmét, tudnia kell valamit nem igaz?!

''Elszökni? -  Tudom, Derek mit mondana. Még az arckifejezését is látom, a megvetően és csalódottan összeráncolt homlokát. Már nem Chloé Saunders, az elkényesztetett művészeti sulis lány voltam. Nem is Chloé Saunders a skizofréniás. Ha Chloé Saunders, a nekromanta, követné a régi szabályokat, párnázott cellában kötne ki, ahol olyan hangokról szónokolna, melyeket rajta kívül senki más nem hall.''

A rossz dolgok mellett sem felejtette el , hogy az életben vannak fontos dolgok is, mint például a család , a szeretet, a barátság, a vidámság! 

Ha ez kedves szavazó nem győzött meg, nem tudom mi más fog! Minden kedves voksolónak köszönöm a szavazatát és remélem ti is észrevettétek a hasonlóságot! 

TEAM Chloé, szavazz te is rá!


Végeredmény:


Jelenleg ezzel párhuzamosan folyó szavazások:


Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!


0 megjegyzés: