Kritika ~ Felicity Heaton: Ascension

műfaj: paranormal / urban fantasy romance book
hossz: 91000 szó / regény
sorozat: Shadow and Light Trilogy #1
erotika faktor: 3/5 - tikkasztó
megjelenés: April 2011
» Olvasss róla kritikákat
» Olvass belőle részletet
A witch on the verge of achieving phenomenal power, Lealandra must turn to her half-breed demon ex-lover Taig for protection from the dark force that is after her and also from her own magic.

With her Counter-Balance dead and her coven against her, Taig’s blood and power is the only thing that can help her control her magic and survive the ascension and gain the strength to defeat her enemy.

Old feelings come flooding back as Taig allows her into his world and Lealandra finds herself fighting not only for survival but to win his broken heart again and heal the pain in their past. Can he forgive her for walking out on him all those years ago and will he ever believe her when she tells him that he’s not a monster but the man that she loves?

értékeljünk:

Halvány lila ibolyám sincs, hogy Felicity legtöbb rajongója miért nem említi soha ezt a könyvet. Az angyalos, vámpíros könyveit látom mindenhol, de ezt ritkán. De biztosíthatok mindenkit, hogy az Ascension is van olyan jó, mint a többi (ha nem jobb). 

Ok, lehet, hogy kicsit elfogult vagyok, mert a kedvenc természetfeletti lényeim már egy jó ideje a démonok. Ugyan ez a könyv inkább boszorkányokról szól, mint démonokról, valójában a főhősnő: Lealandra, egy erős boszorkány, aki kezdi elveszteni az ereje felett az uralmat, ahogy közeledik a Felemelkedése. A boszorkányoknak szüksége van a saját Ellentétükre, valakire, aki mérsékelni tudja az erejüket. És itt jön be a bonyodalom. Lealandra elvesztette az övét. De ha még nem csücsülne nyakig így is a kakiban, valaki meg akarja öletni. Lealandra elhagyja a szektáját és az ex szeretője keresésére indul, hogy segítséget kérjen tőle. A démon vadász, Taig, aki maga is félig démon. Taig hat évvel ezelőtt elengedte Lealandrat (ha nem tudnám miért, Lea lenne a leghülyébb csaj a szememben...), ám ezúttal nem követi el ugyanazt a hibát.

Egy világban, ahol általában  a boszorkányok és démonok nem avatkoznak a másik faj problémáiba, most valami különös oknál fogva a démonok vadásznak Leára, és amikor elméletileg a szektája lenne számára a legbiztonságosabb, úgy tűnik, hogy az egyetlen személy, akiben valójában bízhat az a démon félvér ex pasija.  Lea Felemelkedés jele tisztán jelzi, hogy Taignek nagy szerepe van a lány felemelkedésében. A kérdés csak az, hogy mi az a szerep és vajon elég erős-e, hogy megmentse Lealandrát. Ez egy verseny az idővel, egy háború a boszorkányok, démonok és a lány saját ereje ellen.

Összességében: Ez az akció dús, mágikus, romantikus történet nem fog pihenni hagyni. Mint, ahogy Felicity minden könyve in medias res kezdődik, úgy az Ascension is. Egy *khm* HOT *khm* jelenettel Taig és Lea között. Egy ici pici problémám sem volt ezzel a könyvvel. Semmi... Nada! Volt akcióromantika, titok, dráma, szerethető szereplők. Az egyetlen kérdésem, hogy mi a fészkes fene történt Taig szüleivel???? (megkérdeztem Felicity-t, és azt mondta, hogy ez egy trilógia első része és a következő részben kapunk erre választ, azaz 2013-ban... pff!!!!) 

Muszáj egy két idézetet ide biggyesztenem Taigtől. Annyira szeretem ezt a palit!!! 

“I guess that’s why you’re here. Loverboy just doesn’t cut it when it comes to handling demons. That pair of weaklings would have him inside out and back to front before he could lift a finger to cast whatever impotent half-assed spell he could muster.”
“If I’d decided not to let him take you, he wouldn’t have. He would’ve died a lot sooner.”
“There were at least twenty storeys on the building and it was wide. He figured it housed around seven hundred witches. That was six hundred and ninety nine more than he was comfortable with.”

És még van bőven a könyvben. Aki teheti, olvassa el! :)


Puhatáblás formában is megvehető
» Amazon.com
» Barnes and Noble



1 megjegyzés:

  1. Ez a bejegyzés elég meggyőzőre sikerült :)
    Bookdepository-n utána is nézek ^^

    VálaszTörlés