GyIKSzóval van ez a mindenféle award láncsorozat, sok-sok kérdéssel meg minden, ami arra szolgál, hogy kicsit jobban megismerjük a blogger írókat. Mivel kaptam egy rakat ilyen kérdéssort kaptam, így az a gondolat ötlött fel bennem, hogy csinálok egy külön oldalt nekik, ahová összegyűjtöm a legjobb/legérdekesebb kérdéseket és válaszolok rájuk. Ez nyilván egy ideig bővülni fog, és egyes válaszok változhatnak az idő folyamán, de megpróbálom őket naprakészen tartani. Hátha akad olyan ember, aki unalmában végigolvassa őket. A kérdéseket két kategóriára szedtem; A Könyvekkel (és a bloggal) kapcsolatos és a fun, az életemmel kapcsolatos kérdések.

Ja és ha valami olyan égető, halaszthatatlan kérdésetek lenne, amire még nem adtam választ, nyugodtan használjátok a komment részleget. Peace!

Könyvekkel/bloggal kapcsolatos kérdések:

1.) Toffy: Miért kezdtél el blogot írni?
Ideje jöhetne a szokásos válasz; hogy megosszam az olvasóimmal az egyes könyvekkel kapcsolatos véleményeimet, rá/le-beszéljem őket az olvasásukról csúnya dolog tudom, de hát minden nap egy jó tett. De ez egy nagy bullshit. Bár időközben valóban bejött ez az érv is, és nagyon örülök neki, ha valaki azért folytat/kezd el egy sorozatot, mert tetszett neki az értékelésem, vagy pont az ellenkezője igen, én ennek is örülök. De az igazság az, hogy amikor elkezdtem külföldi blogokat olvasgatni, rájöttem, hogy milyen jó móka lehet kialakítani a saját blogodat (még, ha semmi mást nem alakítasz is rajta, csak a tartalmát). Létrehozni valamit, ami a tiéd, a te időd, türelmed van benne. Mellesleg majd kicsattantam a kreativitástól, és időm is volt, mint a tenger, és pont akkor kezdtem el úgy isten igazából olvasni (napi 2-3 könyvet bezabáltam), úgyhogy úgy voltam vele, hogy igen, ezt akarom csinálni. De nem más szórakoztatására, hanem a sajátoméra. Nem érdekelt, és a mai napig sem  érdekel a trend. Nem fogok új megjelenésekről, vagy olyan műfajról (persze ez is változhat az évek során) kritikát írni, ha a könyvet soha sem akartam elolvasni, így nem mindig halad a korral a blog. Bár már a nemlétező közönségemre is figyelek, elsősorban még mindig a saját szórakoztatásomra üzemel a blog, és úgy gondolom a pillanat, amikor ez megváltozik, az a pillanat lesz, amikor le is húzhatja a rolót. Kedvből írok, azért mert ki akar jönni, és nem akarok azért firkálni, mert elvárják tőlem. Btw, aki nem tudná, egy angol blogom is van, oda is lehet jönni körülnézni, nem harapok... ;)

2.) Toffy: Mi volt életed első könyve amit magadtól olvastál el?
Csak a regények számítanak vagy a mesekönyvek is? Mesekönyvből az összes létező klasszikus mesét, ugyanis volt egy gyűjteményem. Regényből pedig, hősiesen bevallom a Twilight 2. része volt az első könyv, amit végig is olvastam. Mindjárt azután, hogy megnéztem az első filmet, ami épp akkor jött ki a mozikban.

3.) Mirez: Melyik a kedvenc műfajod? Miért?
Urban Fantasy / Parnormal Romance (ez nem csalás, néha maga az író sem tudja eldönteni, hová tartozik a könyve). Az Urban Fantasy azért, mert általában pörgős, izgalmas, és csupa talpraesett karakterekkel van tele, de ugye mégis meg van benne a természetfeletti. A Paranormal Romance meg azért, mert bár a csöpögős romantikus sztoriktól kiszaladok a világból, egy pár HOT jelenet nem árt ;) Hol is van a molyon az az Erotikafaló Molyok Gyülekezete??

4.) Toffy: Mi a kedvenc sorozatod?
Tv vagy könyv? Egye fene, válaszolok mindkettőre, de készüljetek fel, mert egyet választani mission impossible, úgyhogy csalok, ha tetszik, ha nem! Kedvenc Tv-sorozataim egyértelműen a (és aki még nem hallott róluk, az MOST majd miután végig olvasta a bejegyzést pótolja!!) Lost Girl, Vikings, Defiance, Revenge, Once Upon a Time, Supernatural, Big Bang Theory, Continuum, TVD, True Blood, Lying Game, Teen Wolf, Game of Thrones, Legend of the Seeker (befejezett), Point Pleasant (elkaszált), Vámpír akták (elkaszált), Painkiller Jane (elkaszált), The Secret Circle (elkaszált), 666-Park Avenue (elkaszált), Farscape (elkaszált), Firefly (elkaszált), Csillagkapu (minden formája), Last Resort (elkaszált).  Kedvenc könyvsorozataim: Cat & Bones, Angyali vadász, Demonica, Dark-Hunter, The League, Tündérkrónikák, Chronicles of Nick, Elemental Assassin, The Guardians, Road To Hell, Cassie Palmer, Throne of Glass, A Végzet Ereklyéi (korai),  Anita Blake (korai), Denazen, Vámpírakadémia, Nightshade, Angels of the Dark, Blood Moon Rising. Én szóltam :P

5.) Mirez: Melyik az a könyv, az eddigi olvasmányaid közül, aminek a legjobb volt az alapötlete?
Hm, gondolom itt az is jó, ha sorozatot mondok, de ha nem akkor is azt mondok, a három legjobb fej-fej mellett Sherrilyn Kenyon Sötét-Vadász sorozata, mert imádom a mitológiáját, és misztikusságát, aztán szintén Kenyontól a League sorozat, ami egy sci-fi romance sorozat. Nagyon tetszik a sok különböző nép és kultúra, és ott van még Larissa Ione Lords of Deliverance c. sorozata, ami aztán végképp levett a lábamról. Azóta is hasonló jó kis sorozatokat keresek az apokalipszis lovasairól, de sajnos még nem találtam méltó utódot :(

6.) Mirez: Volt-e olyan könyv ahol a gonosznak szurkoltál? Melyik? És miért?
Hm, talán kettő olyan van, ahol a "gonosznak" szurkolok; Gracen Miller - Road To Hell c. sorozata és a Tündérkrónikák sorozat. De egyik karaktert sem mondanám 100%ig gonosznak gonosz, inkább félreértettnek. Úgy isten igazából nem, sosem szurkoltam, de ha olvastam volna a Harry Potter könyveket, biztos, hogy annak szurkoltam volna, akit nem nevezünk nevén. *khm* Hajrá Voldi! *khm*

7.) Mirez: Van-e olyan könyv amit rajongva szeretsz és sosem unod meg az olvasását? Ha van melyik az?
HA! Nekem? Hogyne lenne. Az egész Cat & Bones sorozat, 1-től, 6-ig (bár az 5. rész annyira nem tetszett). Aztán ott az Angyali vadász sorozat, amit szintén bárhol, bármikor, Larissa Ione könyvek. Mind két sorozatáért oda vagyok meg vissza, az összes SK - League részt, és néhány Sötét-vadász könyvet is. Viszont ha egy könyvet kell kiemelnem, az egyértelműen az ICED Kaern Marie Moningtól. Az telitalálat lett nálam (még akkor is, ha szőrözök és nem adtam rá maximális pontyot...).

8.) Mirez: Tudsz-e zűrzavarban olvasni? Vagy teljes nyugalomra van szükséged?
Ha körülöttem tesz-vesz valaki, tv-t néz, az egészen addig nem zavar, amíg rajtam van a füles és hallgatom a kis zenelistámat (és nem próbálnak meg beszélgetésbe elegyedni velem - ami persze mindig megtörténik). De ha már tömeg van, pl. buszon képtelen vagyok odafigyelni a könyvre. Úgyhogy SHUT UP, I'M READING!!

9.) Mirez: Melyik az a könyves helyszín amit szívesen meglátogatnál?
Na itt most hátra kellett dőlnöm egy jó pár percre és végig futni az összes könyvön, amit olvastam. Ha reálisan nézzük, akkor Dublin (Tündérkrónikák). Ha úgy nézzük a helyszínt, ahogy a könyvben volt, minden hozzátartozójával együtt, akkor  mindenképp az Ichidian Univerzumot (Sherrilyn Kenyon - The League sorozat) repkedném be, pláne Syn-nel ;)

10.) Annie: Meg vagy elégedve a mai könyvadaptációkkal?
Igazából szerintem a feléről sem tudom, hogy az könyvadaptáció, viszont amikről tudom, azok vegyes érzéseket váltanak ki. Igazából nem várok sokat, mert tudom, hogy egy 320+ oldalas regényt, amit olyan lassú olvasóknak, mint én 8 óra kiolvasni, a könyvhöz hűen nem lehet átvinni egy átlag 2 órás (és akkor még lehet, hogy sokat is mondtam) filmbe, ahol nincsenek belső monológok, és sokkal limitáltabbak az eszközök, amik a karakterek bemutatására szolgálnak. Úgyhogy próbálok ilyenkor mindnél eltekinteni a könyvtől, ha olvastam, és csak a filmre figyelni, mint különálló műfaja és azt értékelni. Amennyiben nem alszok el rajta otthon, rossz nem lehet.

11.) Annie: Mit szeretsz jobban: olvasni vagy filmet nézni?
Ez attól függ, hogy mikor milyen kedvem van. Ha nagyon punnyadt vagyok akkor filmezek/sorozatozok. Ha viszont jó sztorikra vágyom és képben vagyok, "fel van töltve az elem" (pszt, ti perverz banda, nem az az elem...), akkor egy jó könyv, egy jó írótól. 

12.) Annie: Ha egy filmes vagy könyves karakter bőrébe bújhatnál egy napra, ki lenne az? 
Filmes: Selene (Underworld). Legvagányabb csaj karakter a filmes univerzumban (bocsi, Alice!!). Könyves: Jaj ez egy nehéz dió, mert szeretnék Dani (Tündérkrónikák) helyében lenni, hiszen hatalmas arc a kis csaj és mellesleg Ryodan figyelme is rá irányul, de ott van még Elena (Angyali vadász), aki - és itt most spoiler veszély - egy angyal és ráadásul a legdögösebb, legférfiasabb, legkeményebb arkangyal társa is (nem, ez egyáltalán nem húzó ok!!). Aztán szeretnék még Limos (Lords of Deliverance) bőrébe is bújni, mert nem minden nap lehet az ember az apokalipszis egyik lovasa, de ott van még Cat is (Cat & Bones), akinek az élete szintén tele van izgalommal (és Bones-szal). Látod? Nem könnyű e. Még jó hogy nincs ilyen választási lehetőségem, azt hiszem sosem választanék senkit, vagy minden napra más, de abba még ennél is jobban beleőrülnék van egy olyan érzésem...

13.) Toffy: Volt e bármilyen karakter akivel teljes mértékben tudtál azonosulni?
A természetfeletti státuszát leszámítva, Cat (Cat & Bones) és én több aspektusban is hasonlítunk (sajna a dögösség, pont nem tartozik közéjük).

Fun kérdések:

1.) Toffy: Mi az a tárgy amitől sosem tudnál megszabadulni, mert túl kedves neked?
A két lávalámpám, és a 3 kedvenc plüss állatom. Ne ítéljetek el, élek-halok a plüss állatokért!!

2.) Mirez: Mit szoktál csinálni, ha éppen nem olvasol, de van egy kis szabadidőd?
Szeretek Photoshoppolgatni is meg honlapokat csinálni, de utóbbit kizárólag csak saját felhasználásra, mert nem tenne jót a közegészségnek. Film és sorozat b*zi vagyok, emellett DotA2-zöm (gyertek játszaniiiii!!!), mint a gép. 

3.) Toffy: Van-e olyan év amit szeretnél kitörölni emlékeidből vagy múltadból? Miért?
Sajnos van. A 2008-as év közepétől a 2009-es év végéig. Az a másfél év, illetve egy döntés olyan mértékben, rossz értelemben felforgatta az életemet, hogy az lenne az első, amit visszacsinálnék. Dolgozom az időgépen, de még nem teljesen tökéletes...

4.) Toffy: Melyik az a hely ahova el szeretnél jutni vagy eljutottál és megszeretted?
Dublinba, New Orleansba, Athénba és Rómába nagyon szeretnék eljutni, illetve Spanyolországban imádtam Benidormot és Gandiát. 

5.) Toffy: Ha egy lakatlan szigetre mennél mi lenne az a 7 dolog amit magaddal vinnél?
1. Egy jó pasit
2. Egy laptopot tele e-könyvekkel, filmekkel és zenékkel
3. A szintetikus ételgyártó masinámat, amit előtte találnék fel
4. egy generátort
5. még egy generátort, csak hogy biztosra menjünk
6. lakatot (elcsépelt, mi? Kuss, kit érdekel, jó poén!!)
7. Alapvető női létszükségletek

6.) Annie: Kiskorodban mi akartál lenni?
Minden héten más, de a legtovább a Forma 1-es pilóta és a jogász volt. (Még mindkettő fenn áll)

7.) Annie: Megosztanál egyet a cikis történeteid közül?
Az egész életem cikis...

8.) Annie: Milyen zenét szeretsz? Kedvenc bandád esetleg?
Mostanában minden evő lettem, bár a heavy metáltól és az operától még mindig a falnak megyek. Illetve megutáltam az R&B-t, és a rap sem az én műfajom, de van akiket szeretek (pl eminem). És ezzel fél perc alatt meg is cáfoltam az első mondatomat. De szeretem a pop-rockot, a discot, az instrumental zenéket, a pop zenét, néhány ritmusos dubstepet, és egy-két technot is. És a klasszikusoktól sem esik le a fülem. 

9.) Annie: Melyik állatot szereted, és melyiktől félsz a legjobban?
Szeretem: farkas. Félek: rágcsálók. Pontosabban az egér, patkány meg közeli rokonaik. 

11.) Annie: Játszol valamilyen hangszeren?
Csak az emberek idegein, de az szépen cseng főleg amikor nagy sallert kapokÉs egy kis top 11 Fun fact így a végére:

Szóval, 11 dolog, amit utálnak bennem... ja az más, rólam:
*közönség segítségét kértem, és mondtam nekik, hogy mondjanak rólam 11 dolgot, de mindegyik használhatatlan volt (túl sokat rontott volna az imidzsemen), felezés nincs, erre az esetre nem használom el a telefonos segítséget így kénytelen vagyok megpróbálkozni, hogy mi sül ki belőle nem tudom, de felelősséget nem vállalok érte...*
 1. Bizonyos értelemben önző vagyok, mindent a magam szabályai szerint akarok játszani, de ki nem?
 2. Egyike vagyok azoknak, akik 2003 novemberében NEM nyerték meg a  közel 6 milliárdos főnyereményt az ötöslottón.
 3. Szeretem a Forma 1-et és a teniszt(Nadal RuleZ).
 4. Fanatikus AUDI rajongó vagyok. 
 5. Nem vagyok lusta, csak nagy a motivációm arra, hogy ne csináljak semmit.
 6. Nem tudok aludni, ha nincs teljesen sötét. Egy apró fény forrás is ébren tart (kivéve ha filmet nézek, de a végére mindig felébredek)
 7. Sokat használom a "..."-t. Egyszerűen annyi gondolat száguldozik a fejemben, hogy mire leírnám már 80 másik át vette a helyét, meg aztán ki akarná egy évig olvasni?:P
 8. A rövid távú memóriám, olyan mint Senilláé (bezzeg azt a k*rva P. Sherman; 42 Wallaby Way, Sydney-t sosem felejtem el...).
 9. Gumimaci és Pikachu őrült vagyok. 
 10. Közel 2 évig éltem az andalúzok közt és egy betűt sem tudok spanyolul (na jó, a káromkodás még megy)
 11. Én és a természet ősi ellenségek vagyunk. Próbálom is kerülni...
 PEACE OUT!

*Szabad bombázni kérdésekkel e-mailben, vagy odalenn kommentben!*

3 megjegyzés:

 1. Szia!
  Idén is lesz Hősnők párbaja? Mert a 2012es nagyon tetszett nekem :)
  Válaszodat előre is köszönöm

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia,

   Még nem tudok választ adni, de ha lesz, akkor valószínűleg más lesz a házigazda, és valamikor év vége felé. De amint lesz valami info, kihírdetem:)

   Törlés