Jöhet a 'Gone - Köddé váltak ' Tv sorozat


Bizony, a napokban egy újabb YA disztópikus könyvsorozatra csaptak le, méghozzá nem más, mint a Sony Pictures TV, melynek nevéhez olyan tv-sorozatok fűződnek, mint a BREAKING BAD és a LOSTMichael Grant tegnap a twitteren jelentette be a jó hírt. Illetve azt is megígérte, hogy ő is részt fog venni, a sorozat gyártásában, amennyire csak lehet, és olyat alkotnak majd, amikre a rajongók is büszkék lehetnek.





A történet egy olyan városban játszódik, ahol titokzatos módon minden 14 évnél idősebb személy egy szempillantás alatt eltűnt. A könyvsorozat filmes adaptációja  már évekkel ezelőtt is szóba került. 2009-ben Grant azt mondta, hogy folyamatban van egy egy film, de végül az a süllyesztőben landolt. Grant szerint  a könyvei jobban működnének TV-sorozatként, úgyhogy valószínűleg jobb is, hogy így alakult.

A sorozatnak sajnos csak az első része jelent meg itthon is 2009-ben 'Köddé Váltak' címmel az Egmont kiadásában. Ez a sorozat is sajnos egy újabb példája annak, hogy itthon mennyire más az igény, mint külföldön, na de talán majd a tv-sorozat fellendíti, és az Egmont esetleg kiadja majd a többi részt is. 

Egy szempillantás alatt mindenki eltűnt.

Kivéve a fiatalokat: a kamaszokat. Csak a középiskolások maradtak, rendőrök nélkül, orvosok, szülők nélkül. Éppilyen hirtelen megszűntek a telefonvonalak, az internet, a tévéműsorok. Nem lehet kideríteni, mi történt. Nincs, aki segítene.

Felüti a fejét az éhezés. Terjed az erőszak. Egy sötét alak ólálkodik a fiatalok körül. Az állatok átalakulnak. Maguk a kamaszok is új képességekre tesznek szert – sosem látott, veszélyes, halálos erőkre – amik napról napra növekednek.

Veszélyekkel teli, új világ születik. Csoportok alakulnak, nő az összecsapás esélye. A külvárosi fiúk összefognak a gazdag kölykök ellen. Az erősek a védtelenek ellen. És fogy az idő: a születésnapodon te is el fogsz tűnni, mint mindenki más.

forrás: page to premiere

0 megjegyzés:

Könyves álompasik párbaja 2013 - 14. Forduló: Jem vs Cortez


A segítségetekkel összegyűjtöttük 2013 legkedveltebb 4 férfi karaktert. Ezúttal is több műfaj és korosztály képviselői mérkőznek meg egymással, hogy kiderüljön ki az abszolút kedvenc.

Mi az a Könyves Álompasik Párbaja?
A 16 legtöbb jelölést kapott karakter versenyzik a 2013 legjobbja címért, miközben a játékban résztvevő bloggerek segítik bajnokaikat - mindenféle mocskos eszközzel próbálják meggyőzni a gyanútlan szavazókat, hogy az ő bajnokukra szavazzanak. pl; kampánybeszédek, képekkel, facebook oldalak tele postolásával, molyon őrületes mennyiségű karcolásokkal, stb. - és naponta új párbajok indulnak, az olvasók minden párbajra 48 órán át szavazhatnak.. Egy-egy versenyző tovább jut.

Az elődöntő első párbajában  Jem csap össze Cortezzel.

Olvasd el a kampányszövegeket és add le a voksod! Ki jusson tovább a következő fordulóba?
Mindenki csak egyszer szavazhat! A szavazásokat Augusztus 1-jén 23:59-kor lezárjuk!!!



UPDATE: A párbaj végeredménye: 

Jem 1010 (40.42%) vs Cortez 1489 (59.58%)
Tehát a győztes, aki tovább jut a következő fordulóba: Cortez


Jem Carstairs


Innen ismerheted: Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek sorozat


Először feltűnt: Az angyal

Természetfeletti státusza: Jem Árnyvadász, azaz félig angyal, félig ember, és az életét arra tette fel, hogy megóvja a mit sem sejtő, ártatlan embereket a démonok és más gonosz lények ellen.

Kampányának vezére: Deszy @ Árnyvadászok

Most hosszan ecsetelhetném, hogy Jem mennyire jóképű, de szerintem nem ez az, ami különlegessé teszi őt. Bár imádjuk a hosszú, finom érintésekre termett ujjait, a viktoriánus úriemberek ruhája alatt megbúvó, rejtett izomzatot, a vágott, sötét szemét, a különleges, fehér, már-már ezüstös haját, ami selymes, ha az ember lánya belemeríti az ujjait, és az égetett cukor aromáját, ami körülveszi. Ez mind Jem, és persze már ezekért is imádjuk. De külsejét tekintve bárki lehet jó pasi, ahhoz, hogy valaki kiérdemelje az Álompasi címet, ennél több kell. És Jemben megvan ez a több.

Szóval mitől lesz Jem több, mint egy szép test?

Jem maga a jóság. Minden tettéből sugárzik, hogy nem ártana senkinek. Tudja, hogy minden apró cselekedetével befolyásolja mások életét, és arra törekszik, hogy segítsen és védelmezzen. És ami még ennél is különlegesebbé teszi, hogy nem csak ő maga jó, hanem mindenkiben képes meglátni a jót, még a legapróbb szikráját is, akkor is, ha maga az ember sem hiszi el, hogy lehet benne jóság. Jem viszont képes észrevenni még a düh és a harag legmagasabb fala és legjobb álarca mögött is.
„Mindig úgy gondoltam, hogy az ember sosem tévedhet el igazán, ha tudja, mi van a szívében.”
Kitárja a szívét mindenki előtt, és ha rátalál valakire, akit igazán szeret, legyen az barát vagy szerelem, akkor akár a végsőkig is képes elmenni, hogy megvédje őket. Igaz és hűséges barát, romantikus és folyamatosan adni akaró szerelmes, aki csodálatos kínai bókokat suttog a füledbe. Önzetlenül harcba indul, és bármit megtesz, ha valakinek segítségre van szüksége.
A neveltetésének és a betegségének köszönhetően pontosan tudja, mennyit ér az élet. Az élet törékeny kincs, amire vigyázni kell, és aminek minden percét ki kell használni, amíg lehet. Jem ennek megfelelően él.

Ebből fakad a bölcsessége is. Olyan mélységgel viszonyul az élet és a halál, a jó és a rossz nagy kérdéseihez, ahogy nagyon kevesen, főleg nem ilyen fiatalon. 
"Akármi vagy is testben – szólt –, akár fiú, akár lány, akár erős, akár gyenge, akár beteg, akár egészséges, mindez sokkal kevesebbet számít annál, mint ami a szívedben van. Ha egy harcos lelke lakik benned, harcos vagy. Akármilyen színű, formájú vagy mintájú ernyő rejti is el, a fény a lámpa belsejében mindig ugyanolyan marad. Te vagy a láng!"
A végsőkig képes remélni, mert hiszi, hogy az életben a rossz dolgok ellenére is a jók kerekednek felül. És igazán, szíve mélyéből hisz: hiszi, hogy egy másik életben majd újra találkozhat azokkal, akiket szeret, ezért hihetetlen türelemmel és bátorsággal éli meg a betegségét. 
Ha nem tudsz hová menekülni, csodálatos kínai legendákat mesél neked, amitől hirtelen úgy érzed, minden a helyén van az életedben.
De ha esetleg a szavak mégis cserbenhagyják, a gondolatait dallamokba önti, hiszen igazi művész. Ha egy érzelmet igazán át akar adni, előveszi a hegedűjét, és olyan muzsikát varázsol elő a vonóval, hogy a legkeményebb szívek is megolvadnak.
„Egyszerűen kezdte, lágyan, a vonója könnyen mozgott a húrokon, halk, harmonikus hangokat csalogatva elő. A melódia átjárta, hűvös volt és édes, mint a víz, és romantikus és kedves, mint a napfelkelte. (…) Jem egész teste a hangokkal együtt mozdult, ahogyan elhajlott a hangszertől. (…) Szerelemről játszott és veszteségről, hosszú évek csöndjéről, kimondatlan szavakról, el nem hangzott eskükről.”
Az érettsége ellenére mégis egy fiatal fiú, aki képes humorral elütni legjobb barátja faragatlan megjegyzéseit, és visszavágni neki, amikor arra van szükség.
Jem nem egy tüzes motoros srác, nem játssza a nagymenőt és nem akarja nők százait meghódítani. Ehelyett mindig udvarias és lovagias, őszinte és szerény, törődik másokkal, vigaszt nyújt a bajban. Végigsimít a lelkeden, mint egy puha szellő.

De hát a kezedet sem lángoló tűz, hanem szunnyadó parázs fölött melengeted, nem igaz?

Cortez

Innen ismerheted: Leiner Laura - A Szent Johanna gimi sorozat




Természetfeletti státusza: 100% Ember

Kampányvezér: Reelka @ Reelka’ view

Ha gondosan kócosra beállított barna hajú, kék szemű 18 év körüli pasit látsz, zenét hallgatva, Buda utcáit róva esetleg pilóta napszemüveg mögé rejtőzve, kapucnis pólóban és deszkás cipőben, már gyanakodj! Ha pedig gördeszka vagy egy gitár van nála, állítsd meg! Biztos lehetsz benne, hogy Cortez az!

Igen, ő a suli legmenőbb diákja, eszméletlen laza, a legújabb divat szerint öltözködik, sportol és zenél, egy liter cola felhörpintése után is képes elaludni, ha ledobnánk a világ bármelyik pontján megértetné magát, de nem ezek a legvonzóbb tulajdonságai. A kreativitásában rejlik a varázsa és persze a megbúvó mosolyaiban. A zene- és rajztehetségét fegyverként használva fejezi ki érzéseit, elképzeléseit, gondolatait, és próbálja tudatni ezeket a sorozat gyanútlan főhősnőjével. Éretten kezeli a legkomolyabb helyzeteket is, ugyanakkor lappang benne egy rész valódi gimnazista, a humorában, a vak szerelmében, a sokszor bekacsintó ’nem érdekel mi van’ hozzáállásában.

~ I'll send a letter to that girl
Asking her to by my own
But my pen is writing wrong

So I'll say it in a song ~ 


~ Levelet fogok küldeni annak a lánynak,
Hogy megkérjem, legyen az enyém,

De a tollam rosszul ír,
Szóval dalban mondom el. ~ 

(Green Day- Dry Ice)

És ezek után kell még egy indok, hogy miért szavazz először rá és ne a többi versenyző valamelyikére? Ki vágyhat többre annál, hogy a szeretett pasi az életé kockáztatva, egy emeleti ablakba kiállva valljon szerelmet?

~ I don't believe that anybody
Feels the way I do about you now ~

~Nem hiszem, hogy bárki úgy érezne
veled kapcsolatban, mint én. ~

(Oasis – Wonderwall)

Mert Cortez az egyetlen, mai, valós világban élő, ízig-vérig ember pasi a mezőnyben. Aki ha előveszi romantikus oldalát, teljes mértékig ellenállhatatlan.

Ideiglenes kampányszöveget írta: Petra @ Amik érdekelnek & Évi





0 megjegyzés:

Artemis Fowl: Tündérekkel életre-halálra - Jöhet a film!



A Disney és Harvey Weinstein elássa a Miramax útján létrejött csatabárdot és összefog, hogy elkészítse az ír szerő; Eoin Colfer fantasy sorozatának, az "Artemis Fowl"-nak film adaptációját. Eoin Colfer legkelendőbb könyvsorozatának főszereplője, Artemis Fowl egy 12 éves zseniális alvilági elme, aki bármit megtesz, ha nagy összegű pénzről van szó. Az exec. producerek szerepét pedig Robert De Niro és Jane Rosenthal tölti be.

Colfer sorozata, amely nyolc regényből áll, 44 különböző nyelven jelent meg, és több, mint 21 millió példányban kelt el. Számos klasszikus meseelem, mint a varázslat vagy a tündérek is megjelenik a könyvekben illetve tipikus sci-fi alkotórészeket is fellelhetünk, mint a különböző repülő szerkezetek vagy az időugrás.

A forgatókönyv író, Michael Goldenberg lesz, akinek a nevéhez olyan projektek fűződnek, mint a "Harry Potter és a Főnix Rendje", "Zöld lámpás" és "Pán Péter". Az első film az első két könyvet fogja feldolgozni, de a Disney kétségtelenül reménykedik abban, hogy egy multi-film franchise van születőben.

"A rejtély, kaland és családi hangulatának kombinációjával, az 'Artemis Fowl' nagyon is beleillik a Disney imidzsébe" mondta a Wrapnak Sean Bailey, a Disney gyártási elnöke. "Alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk Harvey-val ezen az izgalmas projekten."

A furcsa együttműködésre Harvey is reagált:

"Ha öt évvel ezelőtt azt mondtad volna nekem, hogy újra a Disney-vel karöltve fogok majd dolgozni egy projekten, őrültnek hittelek volna," mondta Weinstein, a Weinstein Company társelnöke. "Úgy érzem, mintha minden körbe érne, figyelembe véve, hogy Bob Niro és Jane Rosenthal hozta el nekem anno ezt a könyvet, mikor én még mindig a Miramaxnál dolgoztam, és pár órán belül eldöntöttem, hogy igen is akarom ennek a könyvnek a filmes jogait.

Ez egy különleges projekt számomra, mert a gyerekeim imádják ezt a könyvet. Ez a történet mindenkit célba vesz és a Disneynél jobbat nem is találhatnál, akik olyan filmeket hoznak el nekünk, ami egyaránt érdekli a fiatal és idős nézőket.
"

0 megjegyzés:

Jön az 'Éhezők Viadala' paródia!


Ki szereti a jó kis paródiákat?  "Horrorra akadva", "Bazi nagy film" "Spárta a köbön", "Vámpíros Film". Tudjátok mi a közös bennük? A forgatókönyv író páros; Jason Friedberg és Aaron Seltzer. A páros szemet vetett a Hunger Games-re, vagyis az Éhezők viadalára is, és már meg is szerezték a jogokat és el is készítették a paródiát, melynek stílusos címe a "The Starving Games" lesz. Érdekesség még, hogy a premiert November 8.-ra tűzték ki, így még a Futótűz (November 22) előtt láthatja a nagy közönség.


Főszereplők: Maiara Walsh (Desperate Housewives, Switched at Birth), Cody Christian (Pretty Little Liars), Lauren Bowles (True Blood), Brant Daugherty (Pretty Little Liars), és Diedrich Bader (Napoleon Dynamite)

Az eredeti alaptörténet mellett, ahogy azt már megszokhattuk a Friedberg & Seltzer paródiáktól, a produkció más popkultúra jelenséget is parodizál majd, beleértve a Bosszúállókat, Sherlock Holmes-t, Harry Pottert, Psyt and Taylor Swiftet is.

Érdekesség még, hogy Friedberg és Seltzer közben egy Halálos Iramban paródián is dolgoznak, mely a are also working on a "Superfast!" (Szupergyors) címet kapta.



forrás: http://www.deadline.com/

0 megjegyzés:

Könyves álompasik párbaja 2013 - 12. Forduló: Travis VS Daemon


A segítségetekkel összegyűjtöttük 2013 legkedveltebb 8 férfi karaktert. Ezúttal is több műfaj és korosztály képviselői mérkőznek meg egymással, hogy kiderüljön ki az abszolút kedvenc.

Mi az a Könyves Álompasik Párbaja?
A 16 legtöbb jelölést kapott karakter versenyzik a 2013 legjobbja címért, miközben a játékban résztvevő bloggerek segítik bajnokaikat - mindenféle mocskos eszközzel próbálják meggyőzni a gyanútlan szavazókat, hogy az ő bajnokukra szavazzanak. pl; kampánybeszédek, képekkel, facebook oldalak tele postolásával, molyon őrületes mennyiségű karcolásokkal, stb. - és naponta új párbajok indulnak, az olvasók minden párbajra 48 órán át szavazhatnak.. Egy-egy versenyző tovább jut.

A negyeddöntő utolsó párbajában a Travis csap össze Daemonnel.

Olvasd el a kampányszövegeket és add le a voksod! Ki jusson tovább a következő fordulóba?
Mindenki csak egyszer szavazhat! A szavazásokat Július 29-én 23:59-kor lezárjuk!!!



UPDATE: A párbaj végeredménye: 

Travis 423 (53.21%) vs Daemon 372 (46.79%)
Tehát a győztes, aki tovább jut a következő fordulóba: Travis


 Travis

Innen ismerheted: Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás

Először feltűnt:  Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás

Természetfeletti státusza: 100% ember 

Kampányvezér: Kelly & Lupi

Nem kell több, csupán egyetlen pillantás, amit Travis Maddoxra vetsz, és máris érzed magadban azt a bizonyos bizsergést, ami akkor kúszik a bőröd alá, amikor egy igazi alfa hímmel találkozol. Elég egyszer a gyönyörű barna szemeibe nézned, és totál elfelejted, ami addig az eszedben járt. A szemed akaratlanul siklik lejjebb, meglátod a tetovált, izmos karjait -gondolatban már téged ölelnek -, végigjártatod a szemed a hasizma minden egyes kockáján, és pillantásod megáll a farmerja gombjánál (szerencsés esetben).
 – Tudod, miért akarlak? Nem tudtam, hogy elveszett voltam, amíg te meg nem találtál. Nem tudtam, mi a magány, amíg az első éjszakát nem töltöttem nélküled egyedül az ágyban. Te vagy az egyetlen, aki tökéletes az életemben. Rád vártam, amióta csak élek, Galamb.
Láthatod, ő az álompasi, tetőtől talpig tökéletesen izgalmas jelenség! De ne ragadjunk le a külsőségeknél, Travis tulajdonságai nem merülnek ki a remek megjelenésében.

Ő egy rendkívül védelmező típus. Szereti biztonságban tartani azt, ami az övé. Szeret megadni mindent annak, akit szeret, a költségek nem számítanak.
– Tudom, hogy totál el vagyunk cseszve, oké? Ösztönösen cselekszem, indulatos vagyok, és te úgy fel tudsz bőszíteni, mint senki más. Az egyik pillanatban úgy viselkedsz, mintha gyűlölnél, a másikban szükséged van rám. Soha, semmit nem tudok úgy csinálni, ahogy kell, és nem érdemellek meg… de a francba is, szeretlek Abby! Jobban, mint az életben valaha is bárkit vagy bármit. Amikor mellettem vagy, nincs szükségem piára, vagy pénzre, vagy verekedésre, vagy egyéjszakás kalandokra… nincs szükségem másra, csak rád. Csakis rád gondolok. Csakis rólad ábrándozom. Te vagy, akit akarok.
Imádja a családját, apja és a testvérei sokat jelentenek neki. Korán elveszítette az édesanyját, indulatos természete talán ebből a mély fájdalomból ered. Ő egy igazi harcos, aki négy fiútestvérrel verekedve küzdötte át magát a gyerekkoron, volt ideje megedződni, és mára már jövedelme nagy részét a titkos bunyókon szerzi.
 – A következő harcosunkat nem kell bemutatnom, de azért mégis megteszem, mert kitör tőle a frász! Reszkessetek, fiúk, és dobjátok le a bugyitokat, lányok! Íme Travis „Veszett Kutya” Maddox!
Amikor a terem túlsó felében egy ajtónyílásban feltűnt Travis, valóságos hangorkán tört ki. Meztelen felsőtesttel, lazán és közönyösen jött be. Úgy sétált a körbe, mint aki munkába megy. Szikár volt, tetovált bőre alatt izmok húzódtak össze, ahogy ökleit Marek bütykeihez érintette.
Szabadidejében szeret kedvenc motorján száguldozni és a gondolataiba merülni. Mert ne higgyétek, hogy üresfejű ez a szexi srác. Nagyon okos, jók a jegyei, szeret tanulni, és nem okoz problémát neki, hogy önzetlenül segítsen a tanulásban Abby-nak.

Travis állandóan harcol.. A küzdőtéren harcol teljes erőbedobással az ellenfelével, igazi adrenalin löketet adva az olvasónak is, ugyanakkor harcol belül is, saját magával, mert sokáig nem tudja elhinni, hogy Abby megadhatja neki azt, amire szüksége van. Mindent.

Szüksége van minden szavazatra, gyerünk, tedd boldoggá, nyomd a gombot, mert Travis a legjobb!!




Daemon

Innen ismerheted:  Jennifer Armentrout: Luxen sorozat

Először feltűnt:  Jennifer Armentrout: Obszidián 

Természetfeletti státusza: luxen / földönkívüli

Kampányvezér: wilwaren Nem harap a...

Hölgyeim! Tudom, nehéz gondolkodni ennyi jó pasi között, de ha már az Álompasit keressük, akkor szögezzük is le, hogy valaki mitől lesz álompasi. Persze ez mindenkinek más, de lehet olyan tulajdonságokat találni, ami minden csaj követelménylistáján rajta van. Lássuk, hogy a mi Daemon-unk megfelel-e ezeknek az elvárásoknak.

1. Nézzen ki döglesztően!
Nos. ez pipa! Már az első találkozáskor Daemonnal csorogni fog a nyála mindenkinek, akinek van egy kis képzelőereje. A pasinak csúcs a teste, pimasza a tekintete, kócos a haja és földöntúli smaragdzöld szemei pedig teljesen megbizsergetnek. Laza stílusa és a félmeztelenségre való hajlama 5 csillagos férfivá teszik ezt a dögös idegent.
" Nehéz léptek koppantak a másik oldalon, aztán feltárult az ajtó, és szembenézett velem… egy széles, napbarnított, izmos mellkas. Meztelenül. Lesütöttem a szememet, és a lélegzetem is elakadt. A srác csípőre eresztve hordta a farmerjét, és kivillant a köldöke alól induló vékony szőrcsík, amely a nadrág dereka alá futott. A hasa tökéletesen kockás volt, érintésre termett. Nem az a has, amit egy tizenhét éves fiútól vártam – feltételeztem, hogy ennyi idős –, de a fene fog panaszt emelni. 
2. Nevettessen meg!
Meg fog, de még mennyire.Ugyan Katy nem tartja nagyra pimasz és valljuk be néha durva humorát, de mi olvasók biztosan jól szórakozunk Daemon dumáján, arrogáns beszólásain és a szurkálódásain (tollal vagy szavakkal).
 – Következő kérdés? – Miért vagy ekkora seggfej? – A szavak kicsúsztak a számon, mielőtt meggondolhattam volna. – Mindenkinek ki kell tűnnie valamiben, nem? – Nos, remekül csinálod.
3. Pezsdítse fel a vérem!
Hát ezzel nem lesz gond. Daemonnak nem csak a személyisége szikrázó, de szabályosan sistereg a levegő körülötte akkor is, ha meg se szólal. Nem, nem csak a képességeinek köszönhetően... Lehet-e übereleni azt, hogy egy csókjától nem csak Katy egész belsője kezd remegni, de a ház is berezonál és a kütyük is felrobbannak. Ezt nevezem én szenvedélynek!
"Eleven szikra lobbant bennem, a szívem csaknem szétszakadt, a testemben kavargó érzések hulláma őrjítő volt. Rémisztő. Gyönyörűséges."
4. Védjen meg!
Daemon mellett nem kell félni semmitől. Különleges képességeit nem rest használni akár egy elszabadult kamionról, akár vadállatról akár az ellenségről van szó. fajtája egyik legerősebb tagjaként gyakorlatilag akármit meg tud tenni, és ezt hangoztatja is. Ő a "van mire büszkének lenni" tipikus esete...
"Árnyékok küzdöttek. Az egyikük - egy férfi - elkapta a másikat, és magasra emelte. Brutális ereje megdöbbentett, lehetetlen volt, embertelen."
5. Legyen hűséges!
Nem sok ember kerül közel Daemonhoz az óvatossága és a szúrós természete miatt. De a durva modornak is oka van, aki pedig átlendül ezen az azt tapasztalja, hogy ennek a férfinak mi sem fontosabb, mint a fajtája, azon belül is a családja és szerettei védelme. Értük bármit megtenne, gondolkodás nélkül. Hát nem remek, amikor valakire ennyire lehet számítani?
"Bármire képes vagyok, cica. Nem tétováznék, ha a családom védelmében ölnöm kellene, de ettől neked nem kell tartanod."
Nos, a fentiek alapján úgy tűnik, hogy Daemon minden tekintetben megfelel az álompasi címnek. Ez most már nem csak vélemény, hanem tudományosan levezetett tény!



Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!


*Az alpári, obszcén, zavaros, agresszív, fenyegető hangú, mások személyiségi jogait és jó hírnevét sértő és aláásó hozzászólásokat töröljük!*

0 megjegyzés:

Könyves álompasik párbaja 2013 - 11. Forduló: Magnus VS Gideon


A segítségetekkel összegyűjtöttük 2013 legkedveltebb 8 férfi karaktert. Ezúttal is több műfaj és korosztály képviselői mérkőznek meg egymással, hogy kiderüljön ki az abszolút kedvenc.

Mi az a Könyves Álompasik Párbaja?
A 16 legtöbb jelölést kapott karakter versenyzik a 2013 legjobbja címért, miközben a játékban résztvevő bloggerek segítik bajnokaikat - mindenféle mocskos eszközzel próbálják meggyőzni a gyanútlan szavazókat, hogy az ő bajnokukra szavazzanak. pl; kampánybeszédek, képekkel, facebook oldalak tele postolásával, molyon őrületes mennyiségű karcolásokkal, stb. - és naponta új párbajok indulnak, az olvasók minden párbajra 48 órán át szavazhatnak.. Egy-egy versenyző tovább jut.

A negyeddöntő harmadik párbajában a Magnus csap össze Gideon-nal

Olvasd el a kampányszövegeket és add le a voksod! Ki jusson tovább a következő fordulóba?
Mindenki csak egyszer szavazhat! A szavazásokat Július 28-án 23:59-kor lezárjuk!!!




UPDATE: A párbaj végeredménye: 

Magnus 495 (57.42%) vs Gideon 367 (42.58%)
Tehát a győztes, aki tovább jut a következő fordulóba: Magnus

Tovább »

0 megjegyzés:

Interjú: Marie Lu a film adaptációról és egy új sorozatról



Hollywood Crush-nak sikerült egy rövid interjút készítenie a Legenda írónőjével a san diegoi Comic-Conon. Az írónő elmondta, hogy a film még mindig ugyanabban a státuszban van, mint a legutóbbi beszámolója óta: a producerek még vadásznak a tökéletes rendező után.  "Izgatott vagyok a potenciális rendezőket illetően, akiket kinéztek, remélhetőleg minden összejön." mondta vidáman Marie. "Alig várom, hogy lássam kit választanak, és hogy azután mi történik majd."

Ahogy azt sok mindenki tudja, az, hogy egy produkciós cég megveszi a jogokat, még nem jelenti azt, hogy biztosan el is készül majd a film. Az írónő viszont már annak is örül, hogy megvan rá az esély, hogy valaha lesz "Legenda" film. "Amikor írtam a könyvet, még csak azt sem tudtam, hogy eladhatom a filmes jogait. Nem tudtam, hogy ez olyasvalami, amit megtehetsz. szóval nagyon izgatott voltam,  amikor megtörtént és még most sem teljesen hiszem el," mondta Marie. "Naná, hogy fantáziálok arról, hogy meglátogatom majd a forgatást. Szerintem eléggé szürreális lehet azt látni, ami eddig csak a fejedben volt és most életre kel."

Átadni egy olyan dolog irányítását, amibe ennyi időt és energiát öl bele az ember idegtépő lehet, de Marie azt nyilatkozta, hogy ő nem fél semmilyen változtatástól, amivel a producerek előállhatnának. "Tudom, hogy sok olyan dolog van, amit nem lehetne jól átvinni a képernyőre. A két környezet annyira különbözik. Főleg a Legendánál, — June, mint karakter; rengeteg dolog történik a fejében, ahol folyamatosan a kirakóson és számokon gondolkozik. Biztos vagyok benne, hogy ezt máshogy kell majd átvinni. Láttam a forgatókönyvet, és nagyon imádom amit csináltak vele. "

Bár abban, hogy a filmet mikor láthatjuk nem vagyunk biztosak, azt viszont nagyon is biztos tudjuk, hogy egy új könyvel készül az írónő. Marie elmondta, hogy az első piszkozat az új sorozatának első részében már majdnem kész, és a hivatalos megjelenést jövő ősszel várhatjuk. "Ez egy YA fantasy sorozat lesz, és jelenleg a 'Young Elites' címet kapta. Körülbelül úgy szoktam jellemezni, hogy az X-Men találkozik az Assassin's Creed-del. Szuperhősök egy fantasy,  reneszánsz féle társadalomban. Mindig is akartam írni egy Fantasyt. "

De, hogy a Legenda rajongók se csüggedjenek; esélyes, hogy nem a Champion-ben látjuk a karakterek utoljára. Marie elmondta, hogy szívesen meglátogatná újra a Legenda történetét valamikor a (távoli) jövőben. "Sosem zárok ki semmit. El tudom képzelni magamat, ahogy a jövőben felelevenítem a sztorit, és visszatérek ahhoz a világhoz, de ha ez meg is történik, az nem mostanában lesz, " mondta. "Azt hiszem egy darabig még nem fog megtörténni, mert először azokat kell lezárnom, amik még az asztalomon vannak, hogy újult erővel, frissen térhessek vissza ahhoz a világhoz."

Kapcsoló hír: Az írónő szerint a "Champion" a "legromantikusabb" és a " legdrámaibb" a sorozatban

0 megjegyzés:

Könyves álompasik párbaja 2013 - 10. Forduló: Cortez vs Will


A segítségetekkel összegyűjtöttük 2013 legkedveltebb 8 férfi karaktert. Ezúttal is több műfaj és korosztály képviselői mérkőznek meg egymással, hogy kiderüljön ki az abszolút kedvenc.

Mi az a Könyves Álompasik Párbaja?
A 16 legtöbb jelölést kapott karakter versenyzik a 2013 legjobbja címért, miközben a játékban résztvevő bloggerek segítik bajnokaikat - mindenféle mocskos eszközzel próbálják meggyőzni a gyanútlan szavazókat, hogy az ő bajnokukra szavazzanak. pl; kampánybeszédek, képekkel, facebook oldalak tele postolásával, molyon őrületes mennyiségű karcolásokkal, stb. - és naponta új párbajok indulnak, az olvasók minden párbajra 48 órán át szavazhatnak.. Egy-egy versenyző tovább jut.

A negyeddöntő második párbajában a tavalyi győztes; Cortez csap össze egy Árnyvadásszal; Willel.

Olvasd el a kampányszövegeket és add le a voksod! Ki jusson tovább a következő fordulóba?
Mindenki csak egyszer szavazhat! A szavazásokat Július 27-én 23:59-kor lezárjuk!!!


UPDATE: A párbaj végeredménye: 

Cortez 985 (50.03%) vs Will 984 (49.97%)
Tehát a győztes, aki tovább jut a következő fordulóba: Cortez


Cortez


Innen ismerheted: Leiner Laura - A Szent Johanna gimi sorozat

Természetfeletti státusza: 100% Ember

Kampányvezér: Reelka @ Reelka’ view

Ha gondosan kócosra beállított barna hajú, kék szemű 18 év körüli pasit látsz, zenét hallgatva, Buda utcáit róva esetleg pilóta napszemüveg mögé rejtőzve, kapucnis pólóban és deszkás cipőben, már gyanakodj! Ha pedig gördeszka vagy egy gitár van nála, állítsd meg! Biztos lehetsz benne, hogy Cortez az!

Igen, ő a suli legmenőbb diákja, eszméletlen laza, a legújabb divat szerint öltözködik, sportol és zenél, egy liter cola felhörpintése után is képes elaludni, ha ledobnánk a világ bármelyik pontján megértetné magát, de nem ezek a legvonzóbb tulajdonságai. A kreativitásában rejlik a varázsa és persze a megbúvó mosolyaiban. A zene- és rajztehetségét fegyverként használva fejezi ki érzéseit, elképzeléseit, gondolatait, és próbálja tudatni ezeket a sorozat gyanútlan főhősnőjével. Éretten kezeli a legkomolyabb helyzeteket is, ugyanakkor lappang benne egy rész valódi gimnazista, a humorában, a vak szerelmében, a sokszor bekacsintó ’nem érdekel mi van’ hozzáállásában.

~ I'll send a letter to that girl
Asking her to by my own
But my pen is writing wrong

So I'll say it in a song ~ 


~ Levelet fogok küldeni annak a lánynak,
Hogy megkérjem, legyen az enyém,

De a tollam rosszul ír,
Szóval dalban mondom el. ~ 

(Green Day- Dry Ice)

És ezek után kell még egy indok, hogy miért szavazz először rá és ne a többi versenyző valamelyikére? Ki vágyhat többre annál, hogy a szeretett pasi az életé kockáztatva, egy emeleti ablakba kiállva valljon szerelmet?

~ I don't believe that anybody
Feels the way I do about you now ~

~Nem hiszem, hogy bárki úgy érezne
veled kapcsolatban, mint én. ~

(Oasis – Wonderwall)

Mert Cortez az egyetlen, mai, valós világban élő, ízig-vérig ember pasi a mezőnyben. Aki ha előveszi romantikus oldalát, teljes mértékig ellenállhatatlan.

Ideiglenes kampányszöveget írta: Petra @ Amik érdekelnek & Évi


Will Herondale


Először feltűnt: Cassandra Clare: Az Angyal

Természetfeletti státusza: Árnyvadász
ember, de angyalvér csörgedezik az ereiben és kifejezetten utálja, ha embernek hívják...tehát csak Árnyvadász

Kampányvezér: Lilla @ Dreamworld

Egy kis bemutatás azoknak, akik – elkövették azt a hibát, hogy ez eddig nem olvasták a Pokoli szerkezeteket – nem ismernék még őt:
„– Herondale a nevem – felelte vidáman a fiú. – William Herondale. De mindenki csak Willnek hív.”
Will magában foglalja mindazt, ami szükséges ahhoz, hogy valakiből igazi Álompasi lehessen, mert megvan benne minden a helyes fiúk kötelező szentháromságából.
Szép arc, nefelejcskék szempárba omló fekete hajjal, markáns állkapoccsal, sűrű szempillákkal és telt ajkakkal. Fantasztikus test, izmos, széles vállal, és kérgessé vált tenyérrel, melyet a több éves kemény harc edzett meg. Sőt mi több, a magassága sem éppen elhanyagolható szempont. És végül, de nem utolsó sorban, a legfontosabb: kiváló modora. Mindenkivel kedves, figyelmes, imád emberek közt lenni, és… Hagyjuk, ez igazából senkit nem izgat (ugye?), és Will baromira nem ilyen.
Az ereiben a legjobb vér folyik, és, mint tudjuk, a Herondale gének arroganciával, gyors észjárással, és rengeteg humorral párosulnak. Szarkasztikus humorral. Plusz bónuszként pedig ott van a harctudás. Will, kora legkiválóbb árnyvadásza. Jól bánik a szeráfpengével, hajszálpontosan céloz, és fürge.
„Akik eddig rám néztek, azt állítják, olyan élményben volt részük, mintha egyenesen a napba néztek volna.”
Így mindjárt más, ugye?
De mielőtt azt hinnétek, hogy mindezt már lehetetlen fokozni, elárulom, hogy nem az.
Árnyvadászunk egy sebzett lelkű srác, akivel az élet kegyetlenül elbánt. És mindannak ellenére, hogy a külvilág felé egy rideg, érzéketlen, jégszívű Willt mutat, képes szeretni. Nem is kicsit. Igaz, hogy kevés embert enged közel magához, ám a családjáért, barátaiért, és a szerelméért képes bármire. Ha a helyzet azt kívánja, feláldozza értük a saját életét, boldogságát, álmait…

És, hogy miért is imádjuk még őt? Íme, a 10 legnyomósabb ok:

Szerény, vicces, erkölcsös, kiváló költő, igaz barát, tanulékony, állatbarát, bűbájos, művelt, kacsák...
„– Csak őt nem bírom – bökött Willre a fiú.
– Édes istenem – szólt Will, és még egyet harapott az almájába. – Azért, mert jóképűbb vagyok nálad?”
„– Van egyáltalán valami, amiből nem csinálsz viccet?
– Hirtelen nem jut eszembe ilyesmi.
– Tudod – mondta Gabriel –, egy időben azt hittem, barátok lehetünk, Will.
– Egy időben azt hittem, vadászgörény vagyok – felelte Will –, de aztán kiderült, hogy ez csak az ópium miatt volt. Tudtad, hogy ilyen hatása van? Mert én nem.”
„– Willnél a találékony egyet jelent azzal, hogy erkölcstelen.
– Nem, tényleg azt jelenti, hogy találékony – helyesbített Will. – Ha valamit erkölcstelennek találok, azt mondom: hű, ezt én is így csináltam volna!”
„Akárhová mész, veled tartok; ahol meghalsz, ott halok meg én is, s ott lesz a sírom.
Az angyal úgy bánjon velem, mint veled, nem különbül.
Ne választhasson el minket más, csak a halál.”
„– Hát pedig repesniük kéne. Megöltünk egy veszélyes démont – tiltakozott Will.
– És megmentettük Churchöt – tette hozzá Jem.
– Valamiért kétlem, hogy ezt a javunkra írnák – mondta Will. – Az a dög háromszor is belém karmolt a múltkor.”
„– Megígérem, hogy egy bűbáj leszek vele. – Will kihúzta magát, és megigazította összenyomódott kalapját. – Úgy elbűvölöm, hogy ha végeztem, tehetetlenül fekszik majd a földön, és azt sem tudja, fiú-e vagy lány.
– Nyolcvankilenc éves – mormogta Jem.”
– Emlékszel, amikor megpróbáltál rávenni, hogy etessek meg velük egy kacsapástétomot, mert szerettél volna kitenyészteni egy új kannibál kacsafajt?
– Be is falták – emlékezett vissza Will. – A vérszomjas kis dögök. Sose bízzatok egy kacsában!
Ha elértetek idáig, akkor szemernyi kétségetek sem lehet afelől, hogy miért is kell rá szavaznotok.

Az egynél többször leadott szavazatokat TÖRÖLJÜK, ami azt jelenti, hogy ahelyett, hogy egy plusz szavazattal juttatnátok előrébb kedvenceiteket, még hátráltatjátok is azzal, hogy semmit sem kap. Akár egyetlen szavazat is dönthet, ezt ne felejtsétek el!


Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!


*Az alpári, obszcén, zavaros, agresszív, fenyegető hangú, mások személyiségi jogait és jó hírnevét sértő és aláásó hozzászólásokat töröljük!*

0 megjegyzés:

Könyves álompasik párbaja 2013 - 9. Forduló: Barrons vs Jem


A segítségetekkel összegyűjtöttük 2013 legkedveltebb 8 férfi karaktert. Ezúttal is több műfaj és korosztály képviselői mérkőznek meg egymással, hogy kiderüljön ki az abszolút kedvenc.

Mi az a Könyves Álompasik Párbaja?
A 16 legtöbb jelölést kapott karakter versenyzik a 2013 legjobbja címért, miközben a játékban résztvevő bloggerek segítik bajnokaikat - mindenféle mocskos eszközzel próbálják meggyőzni a gyanútlan szavazókat, hogy az ő bajnokukra szavazzanak. pl; kampánybeszédek, képekkel, facebook oldalak tele postolásával, molyon őrületes mennyiségű karcolásokkal, stb. - és naponta új párbajok indulnak, az olvasók minden párbajra 48 órán át szavazhatnak.. Egy-egy versenyző tovább jut.

A negyeddöntő első párbajában a sötét és cefetül veszélyes, legyőzhetetlen, vadállatias alfa hím, Jericho Barrons csap össze egy Árnyvadásszal; Jem-mel

Olvasd el a kampányszövegeket és add le a voksod! Ki jusson tovább a következő fordulóba?
Mindenki csak egyszer szavazhat! A szavazásokat Július 26-án 23:59-kor lezárjuk!!!



UPDATE: A párbaj végeredménye: 

Barrons 505 (43.80%)  VS Jem 648 (56.20%)
Tehát a győztes, aki tovább jut a következő fordulóba: Jem

Jericho Barrons

Innen ismerheted: Karen Marie Moning - Tündérkrónikák
Először feltűnt: Keserű ébredés





Természetfeletti státusza:
 ez egy olyan titok, amit nem leplezhetek le. :)

Kampányának vezére: szil0214 @ Manga olvas

Jericho Barrons tetőtől talpig férfi, sugárzik belőle a veszély és az állatias erő. Amikor belép egy szobába, ott hirtelen elfogy a tér, mert ő kitölti azt. 190 cm-es magasságával, aranyló bőrével, sötét szemével és ragadozószerű pillantásával mindenkit azonnal meggyőz, hogy bizony ő az alfahím. Mindig elegáns öltözete sem tudja elrejteni a vadságot, ami árad minden mozdulatából és rezdüléséből.
Tőle még az éjszaka rémei is visszarettenek, félelmet kelt a legromlottabbak szívében is.
"Barrons erőteljes, elgondolkodtatóan jóképű, eszementen gazdag, rémisztően intelligens férfi. Kitűnő ízlése van, nem is említve kemény testét, amely állandóan valamiféle vonzerőt sugároz. A lényeg, hogy az a fajta ember, akiből hősök lesznek. És elmebeteg gyilkosok."
Barrons igazi rejtély. Kiismerhetetlen, a titkait nagyon jól őrzi, és csak nagyon keveseknek enged betekintést múltjába. Hogy mi ő, azt nem árulhatom el, de egy biztos: még ha annak is tűnik, nem egészen ember. Bár harmincnak néz ki, jóval idősebb, sok mindent látott és tapasztalt már, sok fájdalom és veszteség érte hosszú élete során. De vigyázz, ha a túl sokat szaglászol a titkai után, még a végén kihozod belőle a vadállatot!
"Jericho Barronsszel kapcsolatban csak az biztos, hogy vele kapcsolatban semmi sem biztos."
A Barrons Könyvek és Apróságok tulajdonosa (igen , ráadásul van egy saját könyvesboltja!) arrogáns és szókimondó, időnként nyers modora ellenére is -vagy éppen pont azért- csak rajongani lehet érte. Azt nem mindig tudjuk, hogy mi motiválja, néha úgy tűnik, nem szabad megbízni benne, de a legnagyobb bajban mindig ott van. Én biztosan őt szeretném magam mellett tudni, amikor leomlanak azok a bizonyos falak, hiszen mégiscsak ő az éjszaka csúcsragadozója.

A romantikáért epekedő hölgyeknek nem ő a tökéletes választás, bár, mint kiderült ő is képes a

gyengédségre és a szeretetre. A zord és cinikus külső alatt felfedezhetünk egy olyan Barronst is, akitől bármelyik nő elolvadna, de persze ő nem pazarolja az érzelmeit az arra érdemtelenekre.
"Akit Jericho Barrons kedveskedve megérint, az úgy érzi magát, mintha ő lenne a legkülönlegesebb ember a világon. Olyan ez, mint odamenni a dzsungel legnagyobb, legvérszomjasabb vadállatához, lefeküdni mellé, a szájába tenni a fejed, és ahelyett hogy megölne, megnyalogat és dorombol."

Az esetben, ha Barrons nyer a játék végén, Szilvi a Barronsra voksolók közt kisorsol egy Tündérkrónikák kötetet (választható). Amennyiben szeretnétek részt venni a játékban látogassatok el az oldalára és írjátok meg neki kommentben, hogy Barronsra szavaztatok!


Jem Carstairs

Innen ismerheted: Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek sorozat

Először feltűnt: Az angyal

Természetfeletti státusza: Jem Árnyvadász, azaz félig angyal, félig ember, és az életét arra tette fel, hogy megóvja a mit sem sejtő, ártatlan embereket a démonok és más gonosz lények ellen.

Kampányának vezére: Deszy @ Árnyvadászok

Most hosszan ecsetelhetném, hogy Jem mennyire jóképű, de szerintem nem ez az, ami különlegessé teszi őt. Bár imádjuk a hosszú, finom érintésekre termett ujjait, a viktoriánus úriemberek ruhája alatt megbúvó, rejtett izomzatot, a vágott, sötét szemét, a különleges, fehér, már-már ezüstös haját, ami selymes, ha az ember lánya belemeríti az ujjait, és az égetett cukor aromáját, ami körülveszi. Ez mind Jem, és persze már ezekért is imádjuk. De külsejét tekintve bárki lehet jó pasi, ahhoz, hogy valaki kiérdemelje az Álompasi címet, ennél több kell. És Jemben megvan ez a több.

Szóval mitől lesz Jem több, mint egy szép test?

Jem maga a jóság. Minden tettéből sugárzik, hogy nem ártana senkinek. Tudja, hogy minden apró cselekedetével befolyásolja mások életét, és arra törekszik, hogy segítsen és védelmezzen. És ami még ennél is különlegesebbé teszi, hogy nem csak ő maga jó, hanem mindenkiben képes meglátni a jót, még a legapróbb szikráját is, akkor is, ha maga az ember sem hiszi el, hogy lehet benne jóság. Jem viszont képes észrevenni még a düh és a harag legmagasabb fala és legjobb álarca mögött is.
„Mindig úgy gondoltam, hogy az ember sosem tévedhet el igazán, ha tudja, mi van a szívében.”
Kitárja a szívét mindenki előtt, és ha rátalál valakire, akit igazán szeret, legyen az barát vagy szerelem, akkor akár a végsőkig is képes elmenni, hogy megvédje őket. Igaz és hűséges barát, romantikus és folyamatosan adni akaró szerelmes, aki csodálatos kínai bókokat suttog a füledbe. Önzetlenül harcba indul, és bármit megtesz, ha valakinek segítségre van szüksége.
A neveltetésének és a betegségének köszönhetően pontosan tudja, mennyit ér az élet. Az élet törékeny kincs, amire vigyázni kell, és aminek minden percét ki kell használni, amíg lehet. Jem ennek megfelelően él.

Ebből fakad a bölcsessége is. Olyan mélységgel viszonyul az élet és a halál, a jó és a rossz nagy kérdéseihez, ahogy nagyon kevesen, főleg nem ilyen fiatalon. 
"Akármi vagy is testben – szólt –, akár fiú, akár lány, akár erős, akár gyenge, akár beteg, akár egészséges, mindez sokkal kevesebbet számít annál, mint ami a szívedben van. Ha egy harcos lelke lakik benned, harcos vagy. Akármilyen színű, formájú vagy mintájú ernyő rejti is el, a fény a lámpa belsejében mindig ugyanolyan marad. Te vagy a láng!"
A végsőkig képes remélni, mert hiszi, hogy az életben a rossz dolgok ellenére is a jók kerekednek felül. És igazán, szíve mélyéből hisz: hiszi, hogy egy másik életben majd újra találkozhat azokkal, akiket szeret, ezért hihetetlen türelemmel és bátorsággal éli meg a betegségét. 
Ha nem tudsz hová menekülni, csodálatos kínai legendákat mesél neked, amitől hirtelen úgy érzed, minden a helyén van az életedben.
De ha esetleg a szavak mégis cserbenhagyják, a gondolatait dallamokba önti, hiszen igazi művész. Ha egy érzelmet igazán át akar adni, előveszi a hegedűjét, és olyan muzsikát varázsol elő a vonóval, hogy a legkeményebb szívek is megolvadnak.
„Egyszerűen kezdte, lágyan, a vonója könnyen mozgott a húrokon, halk, harmonikus hangokat csalogatva elő. A melódia átjárta, hűvös volt és édes, mint a víz, és romantikus és kedves, mint a napfelkelte. (…) Jem egész teste a hangokkal együtt mozdult, ahogyan elhajlott a hangszertől. (…) Szerelemről játszott és veszteségről, hosszú évek csöndjéről, kimondatlan szavakról, el nem hangzott eskükről.”
Az érettsége ellenére mégis egy fiatal fiú, aki képes humorral elütni legjobb barátja faragatlan megjegyzéseit, és visszavágni neki, amikor arra van szükség.
Jem nem egy tüzes motoros srác, nem játssza a nagymenőt és nem akarja nők százait meghódítani. Ehelyett mindig udvarias és lovagias, őszinte és szerény, törődik másokkal, vigaszt nyújt a bajban. Végigsimít a lelkeden, mint egy puha szellő.

De hát a kezedet sem lángoló tűz, hanem szunnyadó parázs fölött melengeted, nem igaz?



Ne felejtsék el, hogy vannak nyereményjátékaink is. Részletek ITT!


*Az alpári, obszcén, zavaros, agresszív, fenyegető hangú, mások személyiségi jogait és jó hírnevét sértő és aláásó hozzászólásokat töröljük!*

0 megjegyzés:

Animált posztert kapott a Vampire Academy: Blood Sisters




Írtunk már róla, hogy a Vampire Academy (Vámpírakadémia) is megfilmesítésre kerül. A filmért felelős Preger Entertainment csapata ráadásul annyira belehúzott, hogy már a forgatással is végeztek. 

Az első film a BLOOD SISTERS címet fogja kapni (tehát VAMPIRE ACADEMY: BLOOD SISTERS). Zoey Deutch  játssza majd Roset, Lucy Fry, mint Lissa és Danila Kozlovsky kapta kedvenc orosz testőrünk, Dmitrij Belikov szerepét. Teljes szereplő gárda itt!

A filmet Mark Waters rendezi, a forgatókönyv író Dan Waters, Mark testvére. A film a The Weinstein Company stúdióhoz került, ami azért is jó, mert szinte bankot robbantottak az Oscarra jelölt "Django Elszabadul” és “Silver Linings Playbook” filmjeikkel, így nem kell attól tartani, hogy kis költségvetésű lesz a film. Kitűzött megjelenés: 2014. Február 14.

És íme a hivatalos plakát:


A könyvekről bővebben itt tájékozódhatsz!

1 megjegyzés:

Könyves álompasik párbaja 2013 - VIII. Forduló: Ryodan vs Daemon


A segítségetekkel összegyűjtöttük 2013 legkedveltebb 16 férfi karaktert. Ezúttal is több műfaj és korosztály képviselői mérkőznek meg egymással, hogy kiderüljön ki az abszolút kedvenc.
Mi az a Könyves Álompasik Párbaja? A 16 legtöbb jelölést kapott karakter versenyzik a 2013 legjobbja címért, miközben a játékban résztvevő bloggerek segítik bajnokaikat - mindenféle mocskos eszközzel próbálják meggyőzni a gyanútlan szavazókat, hogy az ő bajnokukra szavazzanak. pl; kampánybeszédek, képekkel, facebook oldalak tele postolásával, molyon őrületes mennyiségű karcolásokkal, stb. - és naponta új párbajok indulnak, az olvasók minden párbajra 48 órán át szavazhatnak.. Egy-egy versenyző tovább jut.
Ezúttal a rejtély és veszély megtestesítője, a megszelídíthetetlen észbontóan dögös férfiállat; Ryodan és a Luxen sorozat szívdöglesztő, szó szerint földöntúli pasijaDaemon küzd meg a szavazók kegyeiért.

Olvassátok el a kampányszövegeket és adjátok le a voksaitokat! Ki jusson tovább a következő fordulóba? Mindenki csak egyszer szavazhat! A szavazásokat Július 23-án 23:59-kor lezárjuk!!!



UPDATE: A párbaj végeredménye: 

Ryodan 279 (40.85%) VS Daemon 404 (59.15%)
Tehát a győztes, aki tovább jut a következő fordulóba: Daemon
Tovább »

0 megjegyzés:

Könyves Álompasik Párbaja 2013 - TEAM Ryodan



Innen ismerheted:  Karen Marie Moning: Tündérkrónikák

Először feltűnt:  Karen Marie Moning: Rossz hold kelt fel

Természetfeletti státusza: Nekünk bizony kedves az életünk, így meg sem próbáltunk rákérdezni...

Kampányvezér: Elhaym @ Elhaym blogjaAndie @ Könyvek Háborúja 

Ryodan még a legnagyobb Tündérkrónikák rajongók számára is egy  gigantikus talány. A férfi maga az enigma szó definíciója. De az biztos, hogy egyből felülünk a székünkben és kíváncsian, megbabonázva figyeljük az eseményeket, amikor ő feltűnik a színen. 
– Egy pókhálóból talán képes lennél kiverekedni magad, de futóhomoknál ez nem működik. Minél erősebben küzdesz, annál bizonytalanabb a helyzeted. A küzdelem csak közelebb hozza az elkerülhetetlen vereséget. – Engem még soha nem győztek le. Nem is fognak.
– Rowena pókháló volt. – Megérinti az arcom azzal a kezével, amelyikben a kést fogja. Az ezüst alig pár centire csillog a szememtől. – Tudod, mi vagyok.
– Hatalmas púp a hátamon.
– Futóhomok. És te azon táncolsz.
Ryodanból süt az "az enyém az egész város és mindenki aki beteszi a lábát" fajta arrogancia, aminek valóságalapját épeszű, élni akaró élőlény – kivéve Danit – sosem kérdőjelezne meg. De ha a város nem is, a legkülönlegesebb szórakozó hely; a Chester's bizony az övé. Légy fae vagy ember, itt kedvedre kiszórakozhatod magad, csak tartsd be a szabályokat! Plusz, Ryodan az idő többségében úgy néz ki, mint aki tud valamit, amit a többiek nem ... és valljuk nagy a valószínűsége, hogy ez így is van. 
"A lány azt hiszi, a fickó nem olyan állat, mint Barrons. Hogy ő civilizáltabb. Igaza van, kifinomultabb. De ettől csak még veszélyesebb. Barrons esetében számít rá az ember, hogy nagyon átbasszák. Ryodannél nem sejteni előre."
Ryodannek rengeteg arca van, ám egyiket sem játssza meg. Van, amikor meglepően über udvarias, van, amikor egy rideg seggfej, de láthatjuk azt is, hogy milyen az, amikor már-már majdnem gondoskodó. És biztosak vagyunk benne, hogy Dani még a "veszettül bosszantóan védelmező"-t is hozzáadná a listához. Mindig készül valamire, de sosem tudod meg mire egészed addig,  amíg már túl késő, és már nyakig benne vagy. Szexi, heves, hihetetlenül okos és teljesen kiszámíthatatlan.  Nem fél semmitől és senkitől (persze könnyű neki, hiszen a szó szoros értelmében elpusztíthatatlan), egy kőszikla, egy harcos, de közben pedig a végsőkig lojális azokhoz, akikben megbízik (ha közéjük tartozol, 150%, hogy van benned valami különleges- hiszen sem Ryodan sem pedig a "serege" nem vesz be senkit csak úgy az elit klubba...).

Ráadásul sajátos humora végeláthatatlan szórakozást biztosít a rajongók számára.

Az asztalához lép, kihúz egy fiókot, elővesz egy papírlapot, és felém nyújtja. – Töltsd ki, és írd alá.
Elveszem, és megnézem, mi az. Egy jelentkezési lap. Ryodanre nézek.
– Haver. Posztapokaliptikus világban élünk. Ki foglalkozik még ilyenekkel?
– Én.
Először a lapra, majd Ryodanre sandítok.
– Mennyit fizetsz? – próbálkozom.
– Haver. Posztapokaliptikus világban élünk. Ki használ még pénzt?



Ryodan valami különleges. Ellentétben Barronsszal, ő nincs mindig ott, az arcodban, minden oldalon, minden jelenetben, elszívva az összes levegőt a szobából és pont az teszi őt olyan...  Földet-megrázóvá? Észbontóvá. Szívtipróvá. Hihetetlenné. Lélegzetelállítóvá. Ínycsiklandóvá. Veszélyessé. Vagy inkább az összes együtt -, és annál is többé.
"Nem tudom eldönteni, hogy valóságos-e, amit látni engedett, vagy csak megint játszott. Nemhiába tartják a manipuláció mesterének. Barrons fejeket tör össze. Ryodan kifordítja az embereket önmagukból. Barrons összezavar. Ryodan eléri, hogy önmagadat zavard össze. Gombokat nyomogat, és a saját, hűvösen szociopata terve szerint irányítja a dolgokat."
Ryodan nem olyan álompasi, mint a többi versenyző... Ő nem romantikázik, nem ír szerelmes leveleket, nem költő, nem ad szerenádot... ő ennél sokkal többet tesz. Figyel, vár, tanít és védelmez! Ryo és Dani közt egy mentor/mentorált kapcsolat van (egyelőre). Természetesen, csak annyira mentor / mentorált kapcsolat, amennyire Ryodan valaha is képes lenne bárki mentora lenni. Még mindig Ryodanról beszélünk, ami azt jelenti, hogy a leckék, amiket tanít kemények, és néhányat talán kegyetlennek is mondhatnánk, de mégis megvan bennük a tanulság, ami egy olyan kegyetlen világban való túléléshez kell, ahol nincsenek szabályok. 
– Mit akar egy olyan ember, mint te? Még több hatalmat? Több játékot? Több szexet?
– Mindegyiket. Mindig.
– Telhetetlen disznó.
– Kölyök, hadd mondjak valamit. A legtöbb ember félig sem él ez alatt a kis idő alatt a Földön. A felelősség és a neheztelés ködében telnek a napjaik. Nem sokkal a születésük után történik velük valami. Konfliktusba keverednek amiatt, hogy mit akarnak, és hamis isteneket kezdenek imádni. Kellene. Könyörületesség. Egyenlőség. Emberszeretet. Nincs semmi, amit kellene tenned. Tedd, amit akarsz. A természetben nincs könyörületesség. A természet nem ismeri az egyenlő bánásmódot. Nem születünk egyformának. Vannak erősebbek, okosabbak, gyorsabbak. Soha ne kérj ezért bocsánatot. Az emberszeretet lehetetlen elképzelés. Minden tettedet az irányítja, hogyan akarod érezni magad. Nem telhetetlen, Dani. Élő. És minden egyes kibaszott nap örülök neki.
Ryodan közel sem szent, ám nem riad vissza attól, hogy megadja a nőknek a tiszteletet. Nem kezeli őket játékszerként, akkor sem ha megtehetné és senki sem panaszkodna. Van valami szavakkal leírhatatlan különleges ebben a férfiban. Vár a hozzá méltó nőre. Kivárja, hogy eljöjjön az ő idejük, akár évekig is vár a lányra, mert tudja, hogy Ő megéri. 
–  Ráadásul én is csak ember vagyok.
Ryodan hirtelen pár centire van tőlem, az állam alá nyúl, és az arcához vonja az arcom.
– Sohasem leszel csak valami. A szökőár soha nem lehet „csak” egy hullám.
– Engedd el az állam.
– Ezt szeretem benned. A hullámok banálisak. A cunamik viszont átformálják a Föld felszínét. Kedvező körülmények között akár egész civilizációkat is.
Pislogok.
– Egy nap pokoli nő lesz belőled, Dani.
Sosem sejtettem, hogy ilyen rugalmas az állam, és képes a földre esni. Nem elég hosszú a karom, hogy összeszedjem. (…) Ryodan most úgymond bókolt nekem? Befagyott a pokol? Visszafelé repülnek a madarak?
Ryodan nem az a "csapból is az ő fajtája folyik" típusú férfi. Nem könnyű a bőre alá férkőzni és becserkészni. Nem játszadozik, nem hazudik (ez persze közel sem zárja ki, hogy több titka van, mint a NATO-nak). Nem. Lehet. Betörni.

Ja és mondtuk már, hogy magas, sötét hajú, izmos és neki van a legtisztább szeme, amit valaha láttál? ^^

Számunkra egyáltalán nem kérdés,- és semmilyen józan paraszt ésszel megáldott személynek nem lehet az, hogy Ryodannak kell megnyernie ezt a versenyt. A többiek csak trónkövetelők.

Ryodan mondja jól: "Ezeken az utcákon én vagyok a Király, a Hűbérúr, az Úr és a Mester."

Tündérkrónikák rajongók, ne felejtsétek:
– Csalódott vagy lojális – kérdi nagyon gyengéden.
(…)
– Lojális – felelem.

SZAVAZZATOK RYORA!! 
 július 22-23 (0:00 – 23:59)


0 megjegyzés: